Nya planer- Nya Mål- Nya destinationer och Midsommar

Hej och fortsatt skön sommar!
 
 
Nu är precis midsommarhelgen över och hela familjen befinner sig på Åland.
Värmen och torkan höll i sig enda fram till midsommarafton, då kom regnet!! Vi firade med två kompisar till Sofia,syster med man och "barn", kusiner mm. Sån tur var hann partytältet sättas upp innan stormen och regnet kom!
 
Den obligatoriska midsommarbilden....vi bytte om efter ...
Midsommarlunchen..
 Andra sidan bordet...
 
Efter en trevlig fotbollsmatch,bastu för endel,god mat och dryck  med sol på berget åkte familjen Englund hemåt och fortsatte festen med sång dans och trevligt umgänge! Helgen fortsatte med fint väder, båtturer, kubbspel och god mat & dryck. Det var några hårda dagar och gänget behövde nästan semester efter helgen...
 
The one and only....PILLAN
Den obligatoriska fotbollsmatchen och "tack för god glass"..
 Mellan kubbspelen " tjejerna mot killarna"
 Båttur på G
 
Nu sitter Travel Research och jobbar för fullt med olika saker; skriver artiklar, svarar på mail mm.
 
Under våren som gått har vi gjort en hel del. Vi har bland annat hunnit göra en researchresa till Dubai, gjort en rad artiklar och kampanjer med fina erbjudanden som vår duktiga Pelle har utformat och designat. Under vintern hann vi även vara med i Expressens "Allt om resor" där vi hade en helsida.  Här kommer lite bilder för att visa lite vad vi pysslat med:
 
Vår fina artikel i Allt Om Resor..
 Pelles fina annons om Whale Watching from the sky...
 Också Pelles fina kampanj för Bolgoda lake...
 Erbjudande för Maldiverna..
 Erbjudande för Sri Lanka...sista minuten..
Lite reklam för företagsresor till Sri Lanka & Dubai..
 En til...
 
Vi tar nu nya tag inför hösten. Många tankar och planer som håller på att ta form och många beslut som måste fattas.
Vårt fokus har under hela vår resa varit Sri Lanka i olika färger och former. Allt från skräddarsydda resor i olika teman till båtbygge, It-Projekt, sociala projekt och sammarbeten. Vägen har varit lång och ibland måste vi påminna varandra vad vi faktiskt åstadkommit under resans gång. För att inte glömma alla artiklar som vi skrivit på SriLanka-Portalen (mestadels Lasse) som alltid kommer att ligga där och som faktiskt kommer oss till godo på många olika sätt. Om inte annat är det lite som en dokumentation av det som vi gjort under åren.
Vår fina portal..
 
Vi vill nu bredda företaget och etablera fler ben att stå på.
 För några veckor sedan slog vi som sagt upp dörrarna för Dubai & Oman..två resmål vi faktiskt inte tänkt på men som ligger relativt nära Sverige och är ändå på vägen till Sri Lanka..helt perfekt. Planen är att satsa mer på företagsresor och med allt vad det innebär. Vi tror att Dubai ligger på rätt avstånd från Sverige,har rätt klimat och har extremt bra faciliteter och aktiviteter som passar företag. Och om inte annat är det varmt och solsäkert. 
Vi håller nu på att planerar in en ny research-resa till Dubai & Oman nu redan i höst. Mer om det kommer i nästa inlägg. 
 
Dubai..
 
En annan destination som legat kartan några månader är Seychellerna. Ett exotiskt resmål som ligger i Indiska Oceanen och som dessutom är en ögrupp (för att hålla vår röda tråd med öar) och som tilltalar många av bara namnet. Vi har etablerat en kontakt/partner där borta som vi träffade på mässan i Dubai i våras och som vi planerar att åka och besöka nu i höst/ vinter. Det blir mycket resor framöver vilket gör att mindre tid kanske kommer att spenderas i Colombo. Vi planerar nu för hur vi bäst lägger upp vår tid för att effektivisera och för att hålla nere på kostnader i företaget. 
 
Seychellerna
 
Vi är även i full gång med att planera en ny rundresa till Sri Lanka som kommer ha fokus träning. Träning ligger mycket i tiden och något som folk är villiga att spendera både tid och pengar på. Detta är än så länge en ide ..men håll ögonen öppna för våra nya resor och destinationer. 
Hej Så länge!!
Dubai - Maldiverna - Seychellerna - Sri Lanka - Travelresearch - företagsresor - med livet som affärsidé - träningsresor

Sverige nu kommer vi! Åland, Stockholm och Malmöbesök!

Hej hej!
 
 
Vi (Lasse och Helena) gick upp tidigt den 31/3 och åkte till flygplatsen. Resan gick bra och när vi närmade oss Arlanda fick vi höra att Ulla och L-O(syster till Helena med sambo) tänkte komma och hämta oss!
Det kändes riktigt skönt att bli hämtade när termometern bara visade + 2 grader i Stockholm.
Vi åkte via affären så vi kunde handla det viktigaste.
Våra hyresgäster har flyttat så vi jobbade med lägenheten i ett par veckor, gjorde den lite större, målade och fixade.
 
Kul med hemresa haha
Trevligt med väderkontraster..
Fint blir de..
 
Det var helt okej för det fortsatte att vara kallt,brrr! Resultatet blev mycket bra så vi satte in en annons och hade visningar. Nu har vi hyrt ut lägenheten och det känns mycket bra!
 
Vi har hunnit fira två födelsedagar i April. Lasses firades den 7/4 och min som vanligt på valborgsmässoafton.
Trevligt att träffa våra vänner igen men tyvärr blev det inga bilder från dessa kalas!
Efter Lasses födelsedag tog vi några sköna dagar på Åland och kollade på det lägsta vattnet jag någonsin sett där!
 
Födelsedagsbarnet
Vattnet var vääääldigt lågt..
 
Pelle och Sofia var i Dubai och skaffade lite nya kontakter som Sofia redan skrivit om. De skulle komma hem i början på maj men på valborgsmässsoaftons kväll stod Pelle i hallen, mamma Helena blev lätt chockad! Hade verkligen ingen aning! jättekul!!
Sofia flög direkt till Kastrup så henne såg vi inget av just då.
 
Vi tre som befann oss i Stockholmstrakten tog en härlig vecka på Åland. Fina dagar med sol fick vi, lite kallt i luften för havet kyler endel så här års.
Sen blev det Täby igen i några dagar för lite olika ärenden.
 
Kallt men fint
 
Efter diverse pyssel och jobb tog vi(Pelle,Lasse och Helena) bilen till Malmö via Linköping.Där kollade grabbarna om de fick loss bränslefiltret på saaben som står still just nu!
Det blev bra dagar i Malmö där vi bl.a åkte till Ikea och köpte ny säng mm. Lagade dusch, dörr till kylskåp mm mm.
Vi hann även med ett besök på Sofias arbetsplats, mycket trevligt, sitta på lilla torg och laga mycket god mat!
Lasse och Helena lämnade kvar Pelle och åkte hemåt på onsdag fm.
 
Glassar på Lilla Torg med Lindi..
Roseeeee
 Tjejorna
Raclettemiddag på Norregatan
Kontor Box Space Malmö :)
 
På fredagen tog vi våra cyklar in till stan, en fantastisk cykeltur till Vasahamnen där herr och fru Nylander låg med sin fina båt. Vi gick runt i hamnen på något som kallades "Sverigedagarna", tog en öl med lite tilltugg innan vi träffade våra vänner.
Det blev en trevlig em/kväll tillsammans med grannbåten, goda lax och räkrullar och mycket prat innan vi klädde oss för cykelturen hem!
 
Stockholm...
 
Vi befinner oss på Åland igen i det fantastiska sommarvädret som verkar ha parkerat.
Nu tar vi vara på varje dag och får se vad sommaren har att erbjuda, Många nya resenärer är på gång i höst och vinter och fler lär det bli!
Vi har precis öppnat destinationerna Dubai och Oman, både för individuella resenärer och till företag. Vi har redan en del förfrågningar vilket känns riktigt spännande och bra! Det kan vara att vi redan denna sommar/höst måste åka tillbaka för att reka :) Det gör vi mer än gärna!
 
Sommar & Sol på Åland..
 Nya planer på G...
 
Hej så länge
 
 
 
entreprenörskap - familjebusiness - familjeliv - med livet som affärsidé

Dubai & ATM (Arabian Travel Market! ...och tillbaka till Sverige

Hej på er!
 
Sofia som skriver! Vi hade några fantastiska sista veckor i Sri Lanka som avslutades med Dubai och mässan vi pratat om tidigare. Dubai kan vara en av de coolaste platserna vi besökt! Allt är så extremt...men vi älskade de! :D Tanken är ju att vi nu snart ska öppna upp 2 nya destinationer...Dubai & Oman.
 
Vi är supertaggade och hoppas att det kommer locka många besökare. Vi tror även att Dubai är det perfekta resmålet för företagsresor...Dubai har något för alla! 
 
 
Vi lämnade Colombo sen fredag natt..eller tidig lördagmorgon den 21a april (06.30 lyfte planet)....efter mycket om & men var vi i taxin på väg till flygplatsen. Vi hade varit ute kvällen innan så vi båda vaknade lagom till att planet slog i marken! Perfekt utvilade och vi var redo för Dubai!
 
Vi tog första bästa taxi och åkte till vårt hotell, som för övrigt är världens högsta hotell, och checkade in. Först fanns inte vår bokning i bokningssystemet...jag höll på att få lite smått panik innan tjejen bakom disken kollade om bokningen möjligtvis var gjord i Pelles namn...vilket den naturligtvis va. Tuuur!
Lättade åkte vi upp till 49e våningen till vårt hem för de nästa 6 dagarna. Vårt rum va större än min lägenhet i Malmö med både bar, kök och en enorm TV. Utsikten var av en annan värld...hela staden reste sig upp runt oss i vilken rikting vi än tiddade. Faschinerande...
 
Vi ville inte spilla någon tid på rummet utan utforskade hotellet innan vi gav oss ut på stan. Hotellet är ca 400 m högt och ligger precis bakom Burj Khalifa...och alla andra skyskrapor ...vi var rätt imponerade båda två. 
 
Vårt lilla hotell
En del av vårt fina rum
 Utsikt från vårt hotell..
 
Vi begav oss till Dubai Mall...såklart världens största köpcenter...bara 1200 butiker. Jag som tyckte Täby C var stort..hmm. Vi åt en snabb lunch i food courten och kollade lite butiker innan jag kontaktade en gammal vän som bor i Dubai. Han satte sig i bilen direkt och hämtade upp oss. Pelle var för länge sen trött på butiker och shopping..så det va bra timing. Han hade bil och körde oss praktiskt taget runt hela Dubai. Helt fantastiskt. Solnedgången såg vi utanför Burj Al Arab..världens enda 7* hotel..såklart..
Vi avslutade dagen och kvällen på en beach club i närheten. Vi köpte några välförtjänta drinkar innan vi åkte tillbaka. 
Trötta och nöjda gick vi i säng! Dagen efter var det dags för mässa! Vi va lite nervösa faktiskt. Såklart är det ju världens största resemässa.,.,,och vi hade ingen aning om vad vi kunde förvänta.
 
Inne på Dubai Mall..
 Ett litet aqvarium med lite fisk...bla hajar..antagligen världens största innomhusaqvarium..
 Jag och Pelle med solnedgång över Burj Al Arab
 The Palm..och hotellet Atlantis...såg ut som ett palats..
 En liten drink innan hemgång..
Utsikt från poolbaren
 
Morgonen efter spenderade jag i vårt fina gym medan Pelle utnyttjade tiden med sömn. Sedan gick vi tillsammans till frukosten. Den var mycket bra!
 
Vi tog därefter en taxi till mässan. Det tog ett tag innan vi hittade dit..kunde printa ut våra passerkort samt komma in på mässan. Det var så stort...jag vet inte hur många olika hallar det fanns. Men helt klart tillräckligt många för att hållla sig sysselsatt några timmar. Vi bestämde oss att scanna mässan denna dag, se vilka som va där..vilka vi var intresserade av osv..så kunde vi prata med dom antingen senare den dagen eller dagen efter. Vi träffade våra partners från Maldiverna..samt några andra från Sri Lanka vi kände sedan innan. 
Vi har lite planer på att öppna Seychellerna som ny destination i höst. Vi kollade var företagen för Seychellerna satt och gick dit. Jag hade kollat upp ett företag innan och letade upp dom. Det blev fullträff och en mycket bra kontakt och kanske partner för framtiden.
 
Vi kom även i kontakt med ett företag som är med i projektet "The World" som byggs upp några km utanför Dubais kust. Dom hette  "Floating Hart of Europe" och ska alltså bygga upp Europa i öar med olika teman beroende på vilket land som representeras. Ett helt galet projekt byggt i ren lyx som du aldrig sett någon annanstans. Dom ville ha möte med oss. Vi bokade en tid på onsdag eftermiddag. Nöjda och trötta lämnade vi mässan. 
 
Utanför mässan
Entrén
 Vi var klara för mässa!
 Vart skulle man börja lixom?..
 Pelle studerar våra options..
 
Vår vän från Dubai mötte upp oss på hotellet och tog oss med på en utflykt. Vi körde i timmar för att komma till ett område med massa berg..jag tror att det kan ha varit Khasab (jag är dålig på att komma ihåg namn) Det var mörkt när vi körde upp..men inte mindre häftigt för de. Vi körde i någon timme till innan vi kom upp. Det var helt stjärnklart och endast ett fåtal andra bilar däruppe. En helt klart annorlunda upplevelse som vi inte hade varit med om, om inte min vän tagit oss dit.
 
På vägen hem besökte vi en övergiven stad mitt i öknen...den var helt orörd men utan befolkning. Lite läskigt och obehagligt..men intressant att se. Om man inte ser spöken här så existerar dom nog inte...vi såg inga..
Efter ännu en lyckad dag gick vi i säng. 
 
Det var mörkt under hela utflykten...så inga bra bilder..detta är en moske i den övergivna staden...
 
Dagen efter gick vi tillbaka till mässan. Men denna dag var mer eller mindre hysterisk. För mycket folk...för långa köer och svårt att få kontakt med folk. Vi gjorde så gott vi kunde och pratade med några företag till...bytte visitkort och samlade på oss information.
 
Efter mässan tog vi tåget till Jumeirah Lake Towers och promenerade längs stranden. Vi var mycket nöjda över vårt beslut att spara pengar genom att åka tåg istället för att ta taxi (som helt klart var vår första plan). Pelle ställde sig först i "kvinnovagnen"...blir man tagen i fel vagn är det 400 kr i böter..vi fick väldigt bråttom att byta vagn.
Vårt mål var att hitta samma beach-bar som 2 kvällar innan. Tillslut hittade vi den och vi tog ett bad i poolen. Väldigt trevlig eftermiddag. 
 
Turist? ...hmm...
 
Pelle på tåget..
 Dubai Marina (tror jag)
 Vi gick och gick...
 Barasti Beach Bar...'
 Hanging by the pool...
 
Efter några timmar åkte vi tillbaka till hotellet, gjorde oss iordning och gick ut på middag vid fontänen vid Burj Khalifa.
 
Vi trodde vi skulle bli rånade och lurade på både kvalitet och pris på maten (med tanke på restaurangens läge) Vi valde en Italiensk restaurang som hade helt fantastisk god mat och topp service. Vi kollade på den omtalade fontän-showen som var något utöver det vanliga...helt otroligt! Sedan tog vi en taxi hem! 
 
 
Burj Khalifa..
 Igen...
 Fontän-showen..
Utanför Dubai Mall
 Italiensk middag "with a view"
 
Dag nr 3 i Dubai valde vi att ta en dag vid poolen på förmiddagen. Jag hade lite mail att skriva och vi hade ännu inte badat och utforskat poolområdet. Vi tog några timmar där innan vi blev upphämtade av en Jeep för vårt ökensafari. Min vän var snäll som ordnade med en bra deal åt oss. Eftermiddagen började med "dune bashing" där vi slirade ner för sanddynerna i en 4WD Jeep... Som värsta berg och dalbanan! Kul va de! Sedan blev vi avsläppta vid ett öken-camp där man kunde rida kamel, hyra fyrhjuling och få hennatatueringar. Vi gjorde inte något av det haha. Vi känner ingen större längtan av att guppa runt på en kamel i 10 min...tycker dessutom synd om kamelerna. VI valde att ta en öl inne på campet istället! Mycket trevligare! :) Det var ca 40 grader varmt..så öl var rätta drycken!
 
Kvällen bjöd på god atrabisk barbeque och massa underhållning! Det var helt klart en lyckad kväll och kan rekommenderas till framtida resenärer.
 
Vårt fina poolområde..
Poolhäng..
 Utsikten gick inte att klaga på..
 Safari på G
 Pelle är taggad!
Vi båda var taggade..
 Vi köpte arabiska "mössor" dagen till ära..
 Here we gooo
 Pause mitt i öknen..
 Detta var inget för oss...
 Detta var mer vår stil..
 Show-time!!
 
Dag nr 4 gick vi till mässan igen! Det var sista dagen. Helt klart bättre en förra dagen...färre människor, lugnare och skönare atmosfär. Vårt mål var att hitta ett företag som jobbar med Dubai och som kan hjälpa oss med kommande affärer. Vi hittade ett företag som jobbar med både Dubai & Oman..precis det som vi letade efter. Dom hade lite speciella erbjudanden och arrangemang så vi bestämde oss att prata mer med dom.
 
Det slutade med att dom bjöd mig och Pelle på en "fine dining dinner cruise" på ett skepp senare den kvällen. Normalt kostar denna aktivitet ca 1000kr/person..men vi blev bjudna.
 
 
Mässan igen..
 
Det tackade vi ju såklart inte nej till. Efter mässan tog vi tåget till Madia City och träffade företaget som håller på med projektet "floating hart of Europe". Väldigt exklusivt kontor där vi kände oss lagom malplacerade. Men givande möte där vi diskuterade sammarbeten. Vi får se vad det kan leda till i framtiden...men det är alltid intrerssant att skapa nya kontakter och möjligheter. 
 
Tåg igen...denna gången tog vi rätt vagn direkt..
 Vi kunde inte sluta faschineras av dessa byggnader..
 
Kvällen bjöd alltså på romantisk middag på båt. Vi åkte dit i god tid för att inte riskera att missa båten. Vi var först ombord,..suck! Dom ville fota oss när vi satt vid bordet och bad oss att hålla våra händer.,...dom trodde helt klart att vi va ett par (det är inte första gången) dom blev smått generade när vi sa att vi var syskon. Middagen var helt ok...inte mer än så. Underhållning och lite vin och öl. Väldigt trevligt!
 
 
Vår båt Rustar..
 Middag.
 Soppan var godast på buffen..
 
Skål :)
 
Efter båtturen ville vi se lite av Dubais nattliv. Jag hade fått lite tips så vi tog en taxi. Vi gick och gick...jag var tvungen att byta skor...Pelle var väldigt beslutsam att vi nog skulle hitta en klubb. Vi hittade den kända baren 360 som ligger utanför Burj Al Arab. Visst var det trevligt...men när notan kom bestämde vi oss att det var dags att åka hem haha. Det var ändå kul att ha varit där. 
 
Baren 360
Cool utsikt hade vi allt..
 
Vår sista dag spenderade vi på stranden. Vi tog tåget tillbaka till strandbaren vi hade varit vid ett flertal gånger. Det var ett trevligt ställe plus att vi ville ha lite sista sol & bad. Vi beställde några flaskor vin...rose i solen i Dubai är inte helt fel! Vi åkte sedan i tid till flygplatsen för vår flight tillbaka till Colombo. Ingen av oss ville åka....
det måste ju ändå vara ett bra betyg?
 
Det var "buy one get one"...
 
Väl tillbaka i Colombo spenderade vi vår sista helg mest i poolen. Vi hade ingen internet vilket gjorde det lite svårt att jobba. Vi åkte även till Escapade med Suren som tog oss med på en fantastisk båttur på lördagen ut till ön. Vilken dag vi fick! 
På kvällen drog vi till en kompis lägenhet och träffade lite folk. Vi kunde ju inte gå ut då det var Poya och allt var stängt. Hela helgen! Kul!!
Pelle åkte hem på måndagmorgon och jag på tisdag morgon. Vi kände båda att sista tiden har varit mycket givande med mycket intryck och nya möjligheter!
 
Poolhäng med de bästa..
 Fullt normala..
 Livsnjutare Nr1
 Bästa båtturen..
 
Nu är vi tillbaka i Sverige igen på varsitt håll och jobbar med alla våra nya projekt. Kul att vara hemma även om det alltid känns lite konstigt. Det tar några dagar att komma till rätta! Nu är det fullt fokus på Dubai & Oman och vi kommer att släppa våra nya erbjudanden innom kort !! Så håll utkik!! :) 
Vi hörs!
 
 
Businesstrip - entreprenörskap - familjebusiness - företaget på fickan - med livet som affärsidé - resemässa