Livet i Malmö & på Box Space- Co working space

Hej igen!
Box Space..
 
Jag känner att det börjar bli väldigt kallt och grått här i Malmö..det blåser och det är inte många själar ute på vardagarna. Jag kan förstå lite vad folk menar med "vinter depression" och att detta halvår känns oäääändligt långt. Om man inte tar tag i dagen och försöker att se saker positivt är det säkert jättelätt att hamna i en svacka denna tid på året.
Jag är ju lite bortskämd med värme och sol. Jag tror inte att jag har varit hemma i Sverige i Januari på ca 7 år. Så för min del lider jag inte speciellt mycket...plus att jag/ vi har så mycket inplanerat framöver att jag tycker att det är skönt att frysa lite här i Malmö :) 
Snart är det sommar igen så det är bara passa på att njuta av alla årstider. Det är ju typ bara Sverige som faktiskt har det. Lite unikt och något vi borde ta tillvara på.
För mycket värme blir jobbigt...
 
Kalla dagar som dessa värmer man enkelt upp med lite bubbel och härligt sällskap :D
 Detta var en vanlig trevlig söndag i december..
 
I mitt sista inlägg kom jag in lite på mitt "nya liv" eller hur min vardag ser ut nu när jag bor i Sverige. Jag har aldrig varit en tjej som gillar rutiner där alla dagar ser lika dana ut..jag gillar variation och att det händer saker typ nästan hela tiden, jag har väldigt mycket energi! Jag tycker dock att jag ändrats en del...att jag lugnat ner mig lite och att jag hittat en mer "hållbar livstil" som passar mig helt perfekt.
 
Mycket har jag Martin på Box Space att tacka...här där jag nu sitter och jobbar så gott som varje dag. 
 
Box Space..Co Working space...
 En av våra söta kontorshundar <3<3 Pao
 
Jag var ute på lite events i början på förra året och minglade runt lite och blev tipsad om Box Space som då var relativt nyöppnat. Jag kom på en rundvisning och har suttit här sedan dess :). Att jobba hemifrån från soffan eller från sängkanten kan låta skönt och väldigt lyxigt. Det tyckte jag också till en början tills jag mer eller mindre började klättra på väggarna. Jag såg ju aldrig några människor...förutom när jag gick till Ica , till gymmet eller kanske träffade nån kompis. Det som från början hade varit väldigt skönt blev väldigt långtråkigt. Speciellt när man bor ensam som jag gör. 
 
Box Space ligger mitt i centrala Malmö på Gustav Adolfs torg i en jättefin gammal byggnad ca 10 min från min lägenhet. Kan inte bli bättre. Vi som sitter här har olika bakgrund, jobbar i olika brancher på olika sätt. Det är allt från fotografer, programerare, vin somalier till IT folk. Vissa frilansar, andra jobbar som konsult eller har eget företag som jag. Tillsammans har vi i alla fall väldigt kul och man behöver aldrig känna sig ensam. Jag har träffat många nya vänner genom Box då vi efter jobb ofta hittar på saker tillsammans. Det känns som att jag har ett "jobb" att gå till även fast jag inte har några fasta kontorstider. Det passar mig ännu mer perfekt då jag som sagt inte gillar fasta rutiner. 
 
Jag börjar ju varje morgon med en 1,5h promenad med en vän som följs av kaffe och nyhetsmorgon. Ibland går jag till kontoret tidigt..ibland kör jag lunchträning på gymmet och går till kontoret på eftermiddagen...och ibland stannar jag helt enkelt hemma , tänder ljus och jobbar framför Tvn hela dagen. Jag älskar denna flexibilitet och jag är villig at betala mycket för att ha det på detta sätt. Det passar verkligen inte alla..men för en rastlös tjej som mig kan det inte bli bättre.
 
Vem har sagt att Malmö inte är vackert? :D Denna bilden togs under en av mina tidiga morgon PW´s...i gryningen
 
När jag inte orkar gå till kontoret ;)
 
Box Space och vår egna Community Manager Vebjörn ordnar även events på kontoret flera gånger i månaden...en dag i månaden ordnas en god frukost tillsammans med de andra..supermysig start på dagen då man får chans att snacka ordentligt med de som man kanske normalt inte pratar så mycket med annars.
1a fredagen i månaden är det AW på kontoret då vi höjer musiken och öppnar en öl eller två. Brukar sluta att vi går vidare på stan och har jättekul. Vi har även ett event som kallas "overtime" då vi sitter kvar lite längre och gör klart det där tråkliga som man inte orkar göra annars...typ bokföring eller något annat jobbigt. Lyssnar lite på musik..minglar lite med de andra och kanske dricker ett glas vin. Det bjuds även in andra utifrån..
 
Box Space egna frukost...smaskens..
 
Box Baren är öppen :D
 Ett av våra events..julfesten
 Det dukades upp indiskt..
 Detta var från sommarfesten i sommras..
 Jag och Vebbe tjuvstartar AW
 Jag ansvarade för att fixa bord på Malmöfestivalen i somras..till årets kräftskiva :D 
 Vi började kräftskivan under bordet för att ta skydd från sol och vind haha
 Sedan var festen i full gång...
 
Jag kan i alla fal säga att Box Space lite blivit räddningen för mig. Jag insåg detta år att jag inte längre vill flaxa runt hela tiden utan att egentligen stanna upp och känna efter vad jag egentligen vill göra och hur jag vill leva mitt liv. Nu känns det som att jag hittat en balans mellan flexibilietet och stabiltet. Varför sitta hemma och jobba när man kan sitta med massa andra likasinnade? Dessutom får man typ 50% mer gjort.  Jag lovar att Du blir mer fokuserad och arbetsinriktad när du lämnar din comfortzone i soffan...
Jag kan leva exakt som jag gjort tidigare men med fler rutiner och i en stabilare tillvaro där jag är omringad av mina närmsta vänner, "kollegor" och människor som befinner sig i samma situation som jag. Det känns verkligen jätteskönt. Jag har lite landat i mig själv. 
 
Jag har ju även börjat jobba lite för Martin då jag tar hand om nya medlemmar, följer upp och skriver kontrakt osv. Det känns jättekul att få vara med att bidra till att utvekla Box eftersom jag själv trivs så otroligt bra. Jag är redan en naturlig ambassadör för stället..anställd eller ej.:) 
 
Jag när jag försöker att se proffesionell ut haha
 
Nu planerar vi för fullt vår resa till Sri Lanka och Dubai om en månad. Tiden går så fort. Biljetterna är i alla fall bokade..så nu ska bara lite små detaljer på plats,..
Vi hörs!
 
 
box space - co working space - entreprenörskap - familjebusiness

Blicken mot Dubai & Sri Lanka

 
Hej Hej!
Gott Nytt år! :D eller god fortsättning...
 Jag tycker att det känns som en bra start på nya året! Känner mig laddad och motiverad att anta nya utmaningar. Förra säsongen var inte kanon för vår del...lite motgångar..bland annat en varm sommar som genererade i färre bokningar osv. Men vi ger inte upp för det! Snarare tvärt om! Vi löser problemen efter hand..
Jag har exempelvis börjat jobba lite extra på Malmö Arena igen för att kompensera för sommaren som varit. Jag ser inte det som något nederlag eller något negativt...Jag tycker faktiskt bara det har varit kul. Att få jobba med båda händerna igen...träffa massa nya människor och känna den där typiska "service stressen" som totalt kör en slut. Ibland är det faktiskt skönt!
 
Typisk jobbkväll på Arenan :) 
 
Vi hyr ju även kontorsplats på Box Space Malmö som blivit en enorm tillgång! Ett fantastiskt Co-Working Space i hjärtat av Malmö som har en härlig blandning av människor med olika arbetsbakgrund och med olika etniciteter. Vi är ett härligt team som även umgås en del på fritiden efter jobb. Nu när jag håller mig mer på hemmakanten i Sverige har Box Space blivit min räddning..det har lite lagt grunden för ett mer stabil tillvaro...precis det som jag behöver.
Känslan av att ha någonstans att gå på dagarna...att ha kollegor. Jag har nu fått en liten ny roll här på kontoret där jag ansvarar för nya medlemmar. Det känns jättekul att få vara med och jobba för att detta fantastiska ställe ska bli ännu bättre. Jag tror att jag ska skriva ett eget inlägg om just Box Space för att ni ska förstå mer vad det handlar om :) ..kommer senare..
Jag kan i alla fall varmt rekommendera Box för dig som är trött på att sitta på hemmakanten och jobba.
 
En dag vanlig dag på Box Space :)
 En typisk AW på Box Space
 
Tanken var att jag för länge sedan skulle börja lägga lite mer fokus på bloggen och min livsstil...hmm... Det får bli ett projekt 2019...det har lixom kommit lite saker emellan....exempelvis julen och hela december...December generellt  en månad full av jobb, fest och massa roliga saker... ex fuljul-fest.
 
Efter december månad med allt var det innebär, en härlig jul hemma med familjen och släktingar och ett härligt nyårsfirande med några av mina bästa vänner satsar vi för fullt för våren och våra nya planer. 
 
Ful Jul på G
 Granen skulle kläs i vanlig ordning..
 Det traditionsenliga julgodisbaket med kusinerna...:)
 Aktivitetsnivån var sådär för vissa..haha
 Fantastiskt vinterväder..
 Julmys med glögg..
 Nyårsfirande med de bästa..<3<3
 
Nya året har börjat och Vi har precis bokat vårens resa till Dubai och Sri Lanka, så spännande!. Först ska vi spendera 7 dagar i Dubai...staden som har allt och lite till...
Jag har ett uppdrag som innebär fullt fokus i några dagar. Resten av Travelresearch ska passa på att göra lite research av Oman och allt det landet har att erbjuda. Det kommer att bli intensiva dagar där vi även ska träffa lokala partners och lägga lite strukturer för framtiden. Vi tror starkt på Dubai och lite nichade resor.
 
Avsvalkning bland Dubais skyskrapor..
 Mystiska Omans vackra natur..
 
Efter veckan i Dubai drar vi tillbaka till vårt "second home" Sri Lanka...det känns som att det är på tiden. Vi åker tillbaka till samma fantastiska lägenhet som vi bodde i sist i Mount Lavinia och har lite smått och gott inplanerat. Vi ska bland annat göra en katamaransegling längs västkusten upp mot norr...det kommer bli riktigt coolt och något vi antagligen kommer att promota för våra gäster. Vi har arrangerat ett flertal katamaranturer för tidigare resenärer..men då bara dagsturer med valskådning...detta är ett dygn eller fler...lite av ett seglaräventyr! Hur coolt som helst! Se Sri Lankas kustlinje från havet! Något helt nytt!
Vackra Mirissa
 Vi längtar till vår pool :D 
Vi hörs! 
 
 
Businesstrip - Dubai - Sri Lanka - Travelresearch - entreprenörskap

Closers Only event i Stockholm + Åland

Hej hej! (Sofia som skriver) 
Nu har jag varit i Sverige några veckor och börjar komma in i vardagen igen. Vädret känns inte superinspirerande haha..men då gäller det att fokusera på andra saker som lyser upp tillvaron istället. Just nu är det mycket som går åt rätt håll och det känns verkligen jättekul. 
Ibland går det upp och ibland går det ner..men när det både är fram och motgång uppsakttar man verkligen framgången så mycket mer! 
 
Taggade för event!
 
Jag har den senaste veckan varit i Stockholm. En givande vecka på många sätt. Jag och bossen (Lars Englund) drog in till storstan och Oskarsteatern på onsdagen för säljeventet "Closers Only". En dag av föreläsningar och Workshops. Från 09-17.00. Jag var lite orolig att jag skulle kunna hålla koncentrationen uppe då det var X-antal år sedan man gick i skolan ;). Vi båda höll oss vakna rakt igenom och fick ett och annat tips med oss hem.
 
Mycket inspirerande talare som delade med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Speciellt en talare fastnade jag speciellt för, som jag pratade med efteråt och som jag ska försöka få ner till Malmö och hålla någon föreläsning i framtiden ;). Vi får se hur det blir med det...men det vore kul. Hans budskap handlade mer än om bara försäljning i arbetslivet...utan mer ett hjälpmedel som man kan applicera på sig själv..men även ett hjälpmedel att använda för att analysera andra i sin omgivning. Exempelvis familjemedlemmar, kollegor eller vänner. Mycket smart och tänkvärt!
 
Observare att det ska vara ett "C" innan L ;)
 IQ + EQ
 Härliga Robert Bloom med sin son..
 Det blidde ingen kebab till lunch...Sushi stod på menyn..
 
 Om jag ska ge någon kritik för eventet kan jag tycka att det var lite väl mycket reklam för en utbildning..en utbildning inom sälj och personlig utveckling. Säkert en superbra utbildning på många sätt. Men studenterna som kom och "gästade" eventet och skulle sälja in sig själva verkade nästan lite för drivna för min smak. Med tanke på hur många ungdomar som bränner ut sig vid 25års ålder i dag eller tidigare..och hur många som krashar in i väggen förr eller senare.. kändes detta som en bra ingång till utbrändhet. Tyvärr.. Unga människor idag känner tillräckligt stor press som det är...detta kanske inte gör pressen mindre? jag vet inte..men jag blev lite illa berörd..samtidigt som jag blev superinspirerad också. Blandade känslor...
Man ska självklart ha höga mål och sikta högt..men inte för högt..och för vem ska man slita ut sig egentligen? Det ska vara kul att jobba och kul att leva..för mycket av det goda kan leda till katastrof. Det händer runt omkring en hela tiden tycker jag. 
Men som sagt..en kul och givande dag där vi träffade mycket människor...men det är alltid bra att reflektera lite..
 
Efter eventet kom både Pelle, mamma Helena och en vän till mig in till stan. Några glas blev det innan vi drog hem igen. En bra AW :D 
 
trött och nöjd efter givande dag..ett glass rött passar alltid
 
Dagen efter åkte vi till några mycket efterängtade dagar på Åland. Jag kan befinna mig var som helst i världen på de mest tropiska platser..men jag längtar ändå till Åland. Det är något speciellt med det stället.
Vi gick långa promenader, lagade god mat och eldade och grillade korv. Inte minst badade vi bastu och kom  upp med några "kiosk - vältare" ...(som pappa brukar kalla det). Det betyder ideer som endast kan uppkomma i bastun efter några öl haha. 
Vi fick några dagar med kanonväder..sol och spegelblankt! Magiskt!
 
På färjan på väg...
 Det var extremt kallt när vi kom...lite öl och brasa innan vi gick ner i bastun :)
 Strålande väder.
 Långpromenad med mamma...och lite svamp på vägen
 Några gula hittade vi :D
 Korvgrillning nästan varje dag blev de :)
 Glögg på berget...
 Kallt men magiskt..
 Matlagning i full gång..
 Paradiset på jorden..
 
Nu är jag tillbaka till Malmö igen och har börjat jobbveckan. I helgen jobbade jag på Malmö Arena på Vintergalan. Stort event med fullt hus. Jag kan ibland sakna de där arbetspassen som får en fullständigt utsliten och utpumpad...när man har gått, stått och sprungit fram och tillbaka en hel dag. Men det är så mycket energi på den arbetsplatsen med glada unga människor där alla är där av samma anlednig och där alla hjälper varandra. Jag ska inte jobba för mycket där..det känner jag...det är för slitsamt! Men någon gång ibland är en kul kontrast till mitt övriga jobb. 
 
Uppbyggnad och förberedelser för Vintergalan...HELA arenan skulle dukas upp...
 
Intresset för Dubai har även ökat senaste tiden vilket är jättekul...så nu planerar vi för en ny resa dit i februari. Vi har en del uppdrag på gång samt att vi ska göra lite research för nishade företagsresor :).
Denna tid på året är jag ju van att befinna mig på varmare breddgrader så det är kul att ha lite resor inplanerade framöver. 
Vi hörs!
 
 
 
closers only - entreprenörskap - familjebusiness - sälj event
1