Livet i Malmö & på Box Space- Co working space

Hej igen!
Box Space..
 
Jag känner att det börjar bli väldigt kallt och grått här i Malmö..det blåser och det är inte många själar ute på vardagarna. Jag kan förstå lite vad folk menar med "vinter depression" och att detta halvår känns oäääändligt långt. Om man inte tar tag i dagen och försöker att se saker positivt är det säkert jättelätt att hamna i en svacka denna tid på året.
Jag är ju lite bortskämd med värme och sol. Jag tror inte att jag har varit hemma i Sverige i Januari på ca 7 år. Så för min del lider jag inte speciellt mycket...plus att jag/ vi har så mycket inplanerat framöver att jag tycker att det är skönt att frysa lite här i Malmö :) 
Snart är det sommar igen så det är bara passa på att njuta av alla årstider. Det är ju typ bara Sverige som faktiskt har det. Lite unikt och något vi borde ta tillvara på.
För mycket värme blir jobbigt...
 
Kalla dagar som dessa värmer man enkelt upp med lite bubbel och härligt sällskap :D
 Detta var en vanlig trevlig söndag i december..
 
I mitt sista inlägg kom jag in lite på mitt "nya liv" eller hur min vardag ser ut nu när jag bor i Sverige. Jag har aldrig varit en tjej som gillar rutiner där alla dagar ser lika dana ut..jag gillar variation och att det händer saker typ nästan hela tiden, jag har väldigt mycket energi! Jag tycker dock att jag ändrats en del...att jag lugnat ner mig lite och att jag hittat en mer "hållbar livstil" som passar mig helt perfekt.
 
Mycket har jag Martin på Box Space att tacka...här där jag nu sitter och jobbar så gott som varje dag. 
 
Box Space..Co Working space...
 En av våra söta kontorshundar <3<3 Pao
 
Jag var ute på lite events i början på förra året och minglade runt lite och blev tipsad om Box Space som då var relativt nyöppnat. Jag kom på en rundvisning och har suttit här sedan dess :). Att jobba hemifrån från soffan eller från sängkanten kan låta skönt och väldigt lyxigt. Det tyckte jag också till en början tills jag mer eller mindre började klättra på väggarna. Jag såg ju aldrig några människor...förutom när jag gick till Ica , till gymmet eller kanske träffade nån kompis. Det som från början hade varit väldigt skönt blev väldigt långtråkigt. Speciellt när man bor ensam som jag gör. 
 
Box Space ligger mitt i centrala Malmö på Gustav Adolfs torg i en jättefin gammal byggnad ca 10 min från min lägenhet. Kan inte bli bättre. Vi som sitter här har olika bakgrund, jobbar i olika brancher på olika sätt. Det är allt från fotografer, programerare, vin somalier till IT folk. Vissa frilansar, andra jobbar som konsult eller har eget företag som jag. Tillsammans har vi i alla fall väldigt kul och man behöver aldrig känna sig ensam. Jag har träffat många nya vänner genom Box då vi efter jobb ofta hittar på saker tillsammans. Det känns som att jag har ett "jobb" att gå till även fast jag inte har några fasta kontorstider. Det passar mig ännu mer perfekt då jag som sagt inte gillar fasta rutiner. 
 
Jag börjar ju varje morgon med en 1,5h promenad med en vän som följs av kaffe och nyhetsmorgon. Ibland går jag till kontoret tidigt..ibland kör jag lunchträning på gymmet och går till kontoret på eftermiddagen...och ibland stannar jag helt enkelt hemma , tänder ljus och jobbar framför Tvn hela dagen. Jag älskar denna flexibilitet och jag är villig at betala mycket för att ha det på detta sätt. Det passar verkligen inte alla..men för en rastlös tjej som mig kan det inte bli bättre.
 
Vem har sagt att Malmö inte är vackert? :D Denna bilden togs under en av mina tidiga morgon PW´s...i gryningen
 
När jag inte orkar gå till kontoret ;)
 
Box Space och vår egna Community Manager Vebjörn ordnar även events på kontoret flera gånger i månaden...en dag i månaden ordnas en god frukost tillsammans med de andra..supermysig start på dagen då man får chans att snacka ordentligt med de som man kanske normalt inte pratar så mycket med annars.
1a fredagen i månaden är det AW på kontoret då vi höjer musiken och öppnar en öl eller två. Brukar sluta att vi går vidare på stan och har jättekul. Vi har även ett event som kallas "overtime" då vi sitter kvar lite längre och gör klart det där tråkliga som man inte orkar göra annars...typ bokföring eller något annat jobbigt. Lyssnar lite på musik..minglar lite med de andra och kanske dricker ett glas vin. Det bjuds även in andra utifrån..
 
Box Space egna frukost...smaskens..
 
Box Baren är öppen :D
 Ett av våra events..julfesten
 Det dukades upp indiskt..
 Detta var från sommarfesten i sommras..
 Jag och Vebbe tjuvstartar AW
 Jag ansvarade för att fixa bord på Malmöfestivalen i somras..till årets kräftskiva :D 
 Vi började kräftskivan under bordet för att ta skydd från sol och vind haha
 Sedan var festen i full gång...
 
Jag kan i alla fal säga att Box Space lite blivit räddningen för mig. Jag insåg detta år att jag inte längre vill flaxa runt hela tiden utan att egentligen stanna upp och känna efter vad jag egentligen vill göra och hur jag vill leva mitt liv. Nu känns det som att jag hittat en balans mellan flexibilietet och stabiltet. Varför sitta hemma och jobba när man kan sitta med massa andra likasinnade? Dessutom får man typ 50% mer gjort.  Jag lovar att Du blir mer fokuserad och arbetsinriktad när du lämnar din comfortzone i soffan...
Jag kan leva exakt som jag gjort tidigare men med fler rutiner och i en stabilare tillvaro där jag är omringad av mina närmsta vänner, "kollegor" och människor som befinner sig i samma situation som jag. Det känns verkligen jätteskönt. Jag har lite landat i mig själv. 
 
Jag har ju även börjat jobba lite för Martin då jag tar hand om nya medlemmar, följer upp och skriver kontrakt osv. Det känns jättekul att få vara med att bidra till att utvekla Box eftersom jag själv trivs så otroligt bra. Jag är redan en naturlig ambassadör för stället..anställd eller ej.:) 
 
Jag när jag försöker att se proffesionell ut haha
 
Nu planerar vi för fullt vår resa till Sri Lanka och Dubai om en månad. Tiden går så fort. Biljetterna är i alla fall bokade..så nu ska bara lite små detaljer på plats,..
Vi hörs!
 
 
box space - co working space - entreprenörskap - familjebusiness