Reserch resa till Dubai- Spännande nya projekt och företagsresa

Hej på er!
Nu har vi precis kommit till Colombo efter några fantastiskt spännande och givande dagar i Dubai. Förmodligen den mest faschinerande staden i världen som slår allt. Allt ska vara världens största, längsta eller högsta. Med rätt inställning tycker man det är rätt coolt. Syftet med resan var att självklart bli bättre på staden, skapa nya kontakter, underhålla gamla kontakter samt att kolla på lite nya projekt. Framför allt att såklartt ta hand och koordinera vår företagsresa som ägde rum under vår vecka på plats. Veckan blev bättre än vi någonsin kunnat hoppas på. Verkligen givande på många tänkbara sätt. 
 
 
 Vi drog alltså iväg i måndags kväll med nattflyget till Dubai. Normala människor sover på natten och utnyttjar tiden på det sättet. Vi utnyttjade tiden på lite annat sätt haha. Vi hade så trevligt med mat, dricka och livliga diskussioner att vi helt enkelt glömde bort att sova. Oooops.
 
Redo att åka..
 Flyget...
 
Vår första natt  skulle spenderas på Dubais flådiga hotell,Atlantis!
Det är ett av Dubais mest kända och omtalade hotell/resorts som bland annat har världens största akvarium samt en rätt imponerande vattenpark.Tanken var att vi skulle spendera första dagen på resortet och utnyttja alla faciliteter och skapa oss vår egna uppfattning om detta berömda ställe. När vi klev av planet hade vi såklart lyckas pricka in en av Dubais 3 regndagar/ år. Det var inte sant. Regn och blåst! Vi såg genast hur vår pool och utomhusdag gick upp i rök. Så #&%¤#" typiskt! 
Vi gjorde det bästa av situationen...vad annars kan man göra? 
 
Berömda Atlantis Hotel
 
Efter ett rätt otrevligt bemötande i receptionen lämnade vi in våra väskor och väntade på vårt rum. Kl 11.00 var rummet klart. Hotellet är helt ENORMT stort. Inte i vår stil alls...men kan säkert imponera på många. Vi var lite svårflötrtade. VI blev inte speciellt imponerade. För stort, opersonligt och utan "stil" och känsla för detaljer. Däremot passar det otroligt bra för barnfamiljer som har jobbiga barn att underhålla. Det är som ett enda stort Disneyland. Vi betade snabbt av akvariumet Väldigt snyggt och imponerande! Enormt stort och hur mycket fiskar som helst.
 
 Lobbyn..
 Utsikt från vår balkong..
 The Lost Chamber..
 Dykare som matar fiskarna..
 Bara lite hajar..
 Lite impade blev vi allt..
 
Efter akvariet tog vi en frukost/lunch på en faktiskt väldigt trevlig restaurang. En nyöppnad bar/ restaurang som hade god mat och öl till fantastiska överpriser. Mätta drog vi ut till vattenlandet. Jag och pappa lekte lite medan mamma fick vara väskhållare. Det var inte speciellt varmt så det blev en kortvarig aktivitet.
 Restaurangen The Wave
 Här ska lekas lite i vattenlandet..
 Denna bana var faktiskt kul...och kändes rent av livsfarlig..vi nöjde oss med en tur haha
 
Solen tittade fram nu så vi passade på att gå ner på stranden. Vi gick runt hela hotellet och kollade allt vi behövde se. Det slutade med att vi gått 20 000 steg innan kvällen ens börjat! Så stort är det! 
Poolområdet eller poolområdena var fina! Vi passade på att ta en pooldrink i solen. Sedan gick vi upp till vår fina balkong. Middagen blev en flopp...men frukosten dagen efter var rätt imponerande. Det fanns mat från alla världens hörn! och jag blev superstressad av att vilja smaka typ allt. Vi klarade att äta från en världsdel och behövde inte äta mer den dagen. 
 
Lite poolhäng
 Eftermiddags balkonghäng..
 
 Rätt dålig icke prisvärd middag..men trevligt hade vi
 Den enorma frukosten...vi gjorde vårt bästa. Cappuccinon va topp! Vi drack 3 var :D 
 
Efter ett gympass på ett av de mest moderna gymmen vi har sett  flyttade vi till ett mindre och mycket mysigare hotell i en av stadsdelarna som heter Al Barsha. Det ligger mellan Down Town Dubai och Dubai Marina.. Fantastisk och serviceinriktad personal!! verkligen ett kanonhotell där allt verkligen var på plats. Vi tog en promenad till ett närliggande innecentrum ( Mall of The Emirates ) Dubais näst största köpcentrum som "bara" har ca 600 butiker. 
 
 Mall of the Emirates
 
Därifrån tog vi en taxi till det vi trodde var Jumeirah Yacht Club. Där skulle vi träffa vår lokala partner. Det tog en hel evighet att sammanstråla med honom. Efter mycket om och men och viss irritation träffade vi vår partner som tog oss till yachterna. Vi skulle nämligen ha vår grupp på en av båtarna dagen efter och ville därför kolla att allt var ok. Båten var en 80 fots yacht och var perfekt för vår grupp! 
 
 Cruising ;)
 Burj Alarab i bakgrunden.
 
Efter mötet åkte vi tillbaka till Mall of The Emirates för att träffa vår kontakt till "The World Project" och "The floating hart of Europe". Dom har alltså byggt upp öar som ska representera hela världen med tillhörande palats, hotell och undervattenshotell utanför Dubais kust. Helt sjukt! men inte när det kommer till Dubai. Det är en helt annan värld i en annan dimension. Vi skulle ta vår grupp dit en av dagarna och skulle diskutera lite praktiska detaljer. 
 
Efter mötet åkte vi väldigt trötta tillbaka till hotellet för middag. Vi låg fortfarande efter i sömn efter vår lite otaktiska flygresa..hmm...
Vi åkte ner till "The Walk" som ligger i Dubai Marina och strosade omkring bland skyskraporna. Det ser helt surrealistiskt ut. Efter promenaden tog vi oss till en av strandbarerna och intog en trevlig middag som blev hyvsat billig för att vara Dubai! Grillbuffe med obegränsat med drinkar. Som tur var hade vi bara 2 timmar kvar av "dealet" plus att vår grupp skulle komma dagen efter. Annars kunde vi helt klart ha stannat kvar några timmar till.
 
Dubai Marina..
 Walking The Walk :)
 Favoritstället.. Jag och brorsan va där x antal gånger i april
 10 års jubileum. på Barasti..
 Poolen...
 
Efter en bra frukost och att vi hälsat på de flesta i ”vår” grupp av mäklare( 13 st) följde vi med i bussen för en citytur runt Dubai.Bra att få en överblick och få se lite av varje av staden samtidigt som vi fick en känsla för gruppen. Vi åkte därefter till Oman för att inhandla lite vin till deras lyx yacht cruise. Lite trisst att sitta i solnedgången i Dubai utan et litet glas bubbel i alla fall. Vi fixade det! Tog "bara" 3h. Nöjda med vår insats åkte vi till båten för att ta emot gruppen. 
 
 Mot Cityturen
 Typ alla kom med på bilden....
 Vår grupp intog båten som planerat..
 Viktiga grejer..
 
När gruppen åkte iväg intog vi en alla hjärtansdag middag på hotellet. Efter mycket om och men fick vi till en deal för 3 pax eftersom middagen var upplagd  endast för par. Jag försökte övertala personalen att min osynliga partner satt bredvid mig..det gick sådär. Men middagen var jätte god och servicen var som vanligt på topp. Efter att gruppen kommit tillbaka joinade vi dom i baren till fantastisk livemusik.
 
 Vårt fantastiska liveband...
 
Fredagen spenderade vi i Dubai Marina. Vi gick stranden bort mot Jumeirah och njöt av lite värme. Tog en öl på Hilton The Walk. Mycket trevligt. Därefter åkte vi till Downtown Dubai och tittade på den fantastiska fontänshowen och ljusshowen på Burj Khalifa. Showen är mer än imponerande. Man kan stå där i timmar och bara kolla...så häftig är den.  Vår grupp åkte på en häftig jeeptur i öknen med middag!
 
 Kameler mitt i stan finns bara i Dubai
 I Dubai tittar man bara upp...
 
 Hilton The Walk..strandbar
 Jag och mami i Dubai Marina..
 Den spektakulära ljusshowen..
 och fontänen...

På lördagen skulle vi alla ha åkt ut till ”the world” (men vädret var för dåligt så det blev tyvärr inställt, det går inte att rå över vädrets makter! Men sån otur!!

Vi tre fick istället ett fantastiskt erbjudande att åka och besöka det största byggprojektet i Dubai, det leds av Emaar som bland annat byggde Dubai Downtown med Burj Khalifa. Emaar är lixom "Dubai"...en del av själva regeringen. Kontoret låg i Dubai Hills som även det är under konstruktion. Alla projekten finns just nu i modellform  som var helt fantastiskt att få se! Vilka byggprojekt! Vi kände oss väldigt hedrade att få se Emaars projekteringskontor som kanske inte ens Sveriges stadsminister får chans att se ;) 
 
Mark finns som sagt och det har startat att bygga upp en ny stadsdel, The Creek, där dom ska bygga upp världens högsta torn med restauranger osv och även en ny mall som ska vara dubbelt så stor som Dubai Mall med sina 2200 butiker., Helt sjukt! Vi hade även med oss en mäklare under presentationen av alla projekt vilket gav oss en ännu bättre inblick hur fastighetsmarknaden fungerar i Dubai. Nöjda och glada åkte vi tillbaka till Hilton The Walk och åt middag på en av deras restauranger.
 
Emaars projekt " Dubai Hills"
 "The Creek" ...kommer stå där om bara några år..
Vår sista middag på Hilton
 Happy Hour drink :D
 
Våra sista timmar i Dubai spenderade vi med att åka och titta på uppbyggnaden av "The Creek Dubai". Det var inte så mycket att se,,mest som ett slagfält. Men tanken på att det kommer vara en helt ny stadsdel där om några år med skyskrapor, marinor och shoppingcenter är väldigt imponerande. 
 
 
 Byggfält..."Under contruction"
 Så kommer det att se ut..
 
Generellt är vi väldigt nöjda med resan och Dubai. Vi älskar staden, har samlat på oss massa intryck samt skapat kontakter för framtiden. Det har även varit superspännande och lärorikt att följa vår grupp. Det är svårt att göra en grupp nöjda som har en blandning av många olika personligheter med olika viljor. Jag tycker vi lyckades bra!
Gruppen flög hem till Sverige och vi flög vidare till Sri Lanka där vi fortsätter att utforska ön för våra gäster!
Tack o hej för nu
 
 
 
Chat Conversation End
 
Type a message...
Dubai - entreprenörskap - företagsresor - mäklare - real estate