Research trip South- Yala & Mirissa- hotellinspektion

 Hej Hej! 
 Nu har vi varit i Sri Lanka i några veckor och jobbat och gjort lite förberedelser för kommande säsong. Första expeditionen gick till södern..till Yala & Mirissa.
 
 
 Starten gick tisdag morgon kl 08.00! Vi blev hämtade av en chaufför från en av våra partners som tog oss ner mot sydkusten. Ca 5 timmar senare anlände vi till Mahoora camp Yala. Detta är ett tält camp som ligger precis bredvid..eller nästan i nationalparken Yala och som vi ska använda på vår aktiva gruppresa i mars. Ett mycket unikt ställe som definitivt är värt ett besök.
 
Vi fick ett fantastisk mottagande och efter rundvandring  och introduktion blev vi placerade i två riktigt fina tält! Lite svårt att säga att det var tält med tanke på att de var nästan större än hela lägenheten i Malmö och hade väldigt lyxig inredning ( för att vara ett tält). De hade tänt ljus och rökelser i båda tälten vilket var supermysigt.
 
 
 
Ready to go!!
 Vardagsrummet..
 Nöjda med våra tält..
 Vilar innan middagen..
 Sovrummet...
 
På seneftermiddagen åkte vi på en jeeptur i omgivningarna  ( the century) och såg fler djur än på våra riktiga safariturer! T.o.m en elefant som stod och mumsade bland träden :D
Vi tog en te-pause på ett öppet fält! Väldigt vackert.
På kvällen blev vi serverade en 4 rätters middag intill en brasa med levande ljus och mycket bra service. Efter middagen gick vi på en nattvandring med ficklampor. Djuren hade nog gått och lagt sig men det var en spännande vandring i mörkret! Sofia klampade ner i ett lerhål och tappade sin toffla...lerbad kan man säga. Trötta somnade vi i våra tält.
 
 Redo för Jeeptur..
 Safari!!!
 Ett litet svin..
 Middag ute i djungeln..
 I väntan på maten....
 
Efter en god nattsömn med mycket fågelläten och grodläten utanför tältduken och en härlig frukost åkte vi på en tur till en sjö i närheten. Den låg jättefint och hade utsikt mot bergen. Hit åker de lokala och har pic-nic och umgås! Inte pic nic med saft och bullar...utan med arrac och guitarr haha..
 
Vi var jättenöjda med detta ställe och kan varmt rekommenderas! Vi kommer som sagt att använda det i vår aktiva gruppresa i Mars. Ibland känns det extra bra att driva reseföretag när man får dessa förmåner :D 
 
Frukost..
 Chilllaxing innan avfärd..
Jeeptur till sjön..
 
Vi träffade vår chaufför igen och han tog oss vidare till Mirissa...vår lilla pärla. Det kanske inte va lika vackert som vanligt då det är lågsäsong nu...stranden är mer än halverad..och lite halvkasst väder....men alltid skönt att bo på stranden en natt :)
När vi kom dit gjorde vi ett hotellbesök på Palace Mirissa som kommer att passa bra till nya resan! Vi har varit där förut men ville bekanta oss lite med personalen. Hotellet ligger på ett litet berg ovanför stranden med ett jättefin utsikt över havet. Perfekt för en gruppresa! Vi fick en lunch av hotellet som vi åt tillsammans med vår chaufför, Mycket trevligt!
 
utsikt från Palace Mirissa..
Lite bad hann vi också med..
 Eftermiddagsöl...
 
Vi spenderade eftermiddagen och kvällen i Mirissa och träffade lite vänner som vi lärt känna under åren! Vi åt en god fiskmiddag på Salt som ligger bredvid vårt guesthouse, Jag skulle väl ljuga om det inte slank ner en och annan GT också ;)
Dagen efter blev de en springtur på stranden innan frukost. Sedan lite foto och filmning för lite kommande marknadsföring. Vi gav oss hemåt på eftermiddagen.
 
Vi kom tillbaka till Mount Lavinia på torsdagkväll efter mycket bra dagar! Även fast vi bara var borta i två dagar känns det som en vecka...så mycket intryck!
 
Middag på Salt
 Frukost med utsikt :D
 Lite jobb innan hemfärd..
 
Nästa trip blev en endagstur till Negombo. Vi beställde som vanligt en taxi som visade sig vara en katastrofbil....ju längre vi åkte desto sämre blev ac´n. Det hade seriöst varit skönare att åka i en tuk tuk. Tillslut blev det så illa att vi alla hoppade ur bilen...mitt på vägen.
Innan nästa bil kom gick det säkert närmare 1 timme...och varmt var de...mitt på gatan mitt i solen! Perfekt! Vi kände oss lagom fräscha att besöka hotell efter detta lixom. Bilresan tog flera timmar pga pundig resväg och väldigt mycket trafik.
 
Väl framme i Negombo åkte vi och besökte ett hotell som ska bli starten på vår gruppresa i vår! Där blev vi också mycket bra mottagna och fick se de tre olika kategorierna av rum och det jättefina poolområdet utanför. Vi kommer faktiskt tillbaka dit nästa vecka och "prov sover" en natt :)
Nöjda med vad vi sett tog vi en promenad på stranden, tog en lätt och sen lunch innan vi åkte tillbaka till Colombo! Såklart fastnade vi i trafiken...så den vanliga turen på ca 40 min tog över 2 timmar.
Vi tog en sen middag på stranden innan läggdags!
 
 Hotellinspektion på gång..
 Fina poolen..
 ..och..fina hotellet :D
 Strandinspektion...på väg till lunchen...
 ..en liten Lion slank ner också..
Solnedgången i Negombo är magisk..
 Hemma igen!!
 
Nästa vecka bär det av till nästa hotellinspektion i Sigiriya & Kandy
På återhörande!
 
 
 
 
 
Businesstrip - Camping - Mirissa - Yala - aktiva resor - gruppresor - hotellbesök - hotellinspektion