Spontan road trip till sydkusten och Dickwella!

Hej hopp!
Vi gick in på vår sista vecka som vi försökte maxa så mycket vi kunde. Det känns som att vi varit i Sri Lanka jättelänge samtidigt som det har gått otroligt fort. Men vi är väldigt nöjda med vår vistelse..
 
 
Det blev alltså fredag igen och vi intog en god lunch tillsammans med vår vän Suren nere på stranden i Mount Lavinia på Sugar Beach. Väldigt god mat! Suren berättade lite om ett ställe på sydkusten som han ev hade på gång och kanske skulle investera i och undrade om vi var intresserade att åka och besöka! Stranden han pratade om ligger i Dickwella och heter Hiriketiya beach...en riktig liten pärla.
Självklart sa vi ja!.
Suren pratade med sin vän som är hotellägare till ett litet guesthouse nere på den stranden och ordnade så att vi fick ett väldigt bra pris på ett rum med frukost. Jag (Sofia) ringde en av mina goda vänner som väldigt gärna ville hänga med på en väldigt spontan trip "down south" och som dessutom har bil Han hade inget emot att agera chaufför vilket vi såklart inte tackade nej till. Efter ett par timmar var vi på väg! 
 
På väg till vår strandlunch...
 Sugar Beach ❤
 Deras Tuna Poke sallad är 👌
 "Efter lunch drinken" som förmodligen orsakade vår spontana road trip haha
 Vädret började bli sämre..
 
Vägen dit var ingen dans på rosor. Förutom den vanliga Colombo trafiken åkte vi i värsta störtregnet. Det praktiskt taget öste ner vilket gjorde att vi varken såg framåt eller bakåt. En riktig tuff körning kan man säga. Tur att man inte har körkort 😇
Lagom tills vi kom fram till vårt hotell så lugnade det ner sig och det slutade regna. Vi åt middag med liveunderhållning, god mat och drinkar innan vi kröp till kojs.
 
Road trip..😁
Dots Bay House
 Innan middagen...
 Liten tapasmiddag..
 
Morgonen efter åt vi en god men annorlunda frukost..hummus och kyckling med rottis. Gott men inget man vill äta varje dag. Vi balanserade även upp vätskan med en Tambili (king coconut). Livet handlar om balans ;)
Efter frukost utforskade vi den lilla stranden som var ett rikigt "surf hak", härlig vibe och stranden var verkligen jättefin och kändes lite som ”mini Mirissa”! Väldigt oexploaterad och inte mycket till barer och restauranger!
En buss stod utplacerad längst ner på stranden där de sålde lite dricka mm. Så gör man i Sri Lanka när man inte har fått bygglov haha!
 
Frukosten var serverad..
 King Coconut...balans 😜
 Vaycay moode! Just Do It!!
 Hiriketiya Beach...vilken pärla..
 Här trivdes jag..
 
Inget bygglov här inte..haha
 
Vi tog en prommenad och utforskade stranden. Vi gick bort över klipporna på ena sidan av stranden vilket inte var helt enkelt. Men utsikten betalade för arbetet! Väldigt pittoreskt och vackert. 
Efter ytterligare ett härligt bad  åkte vi vidare.
 
Vi stannade till vid en villa där min väns kompis jobbar. Dom höll på att renovera upp villan vilket kommer bli ett kanonställe i framtiden. Vi drack varsin god kokosnöt till innan vi åkte vidare ( snacka om att vi var balanserade denna dagen haha). På vägen stannade vi i Tangalle och åt en lunch på stranden innan vi åkte vidare till Mount Lavinia. Pappa Lasse var inte alls nöjd med sin "jaffle" som va så torr så knappt ölen kunde skölja ned den haha...vi fick helt enkelt beställa in ytterligare en öl.
 
 
På upptäcksfärd..
 De va bra vackert..
 Rätt nöjd han med..
 Hit kommer vi att åka tillbaka...helt klart..
 
Därfter åkte vi tillbaka till Mount Lavinia! Det var lördagkväll och vi gick ner på Shore By O...lyssnade på allt för hög live musik ( att de aldrig lär sig..suck) och åt en god middag. Vi laddade inför denna periods sista brunch. Den blev över förväntan och kanske den bästa och trevligaste brunchen hitills. Vår norrman joinade igen och min vän Hira. Ett mycket trevligt avslut på denna vistelse. 
 
På upptäcksfärd vid denna villa
 Vacker utsikt..
 De va de där med balansen ja..
 Gott..
 Lunch-stopp i Tangalle...mindre gott...tur de finns Lion Lager haha
 Sista brunchen...
 Nöjd haha! Dom passade upp på oss som ALDRIG förr :D
 Lagoon Prawns med vitlökssås..bättre än hummer..helt klart!
 Sista dopp i Poolen hann vi också med...
 
Vi har besökt massa olika ställen och hotell denna vistelse här på Sri Lanka.Kanske den mest effektiva resan hittils. Det känns mycket bra det vi sett för våra kommande resor hit till denna fina ö! Vi är supernöjda. Nu åker vi hem och planerar för kommande månader och hur vi ska lägga upp framtiden. Men framför allt laddar vi för vår kommande resa "Aktiv semester" nu i mars som vi nu har sålt våra första biljetter till! Det vore sååå kul om den blev av!
 
Så alla som har möjlighet och vill..få jättegärna hjälpa oss att sprida resan till vänner och bekanta. Jag hoppas och vet att det kan bli ett perfekt koncept i framtiden till många olika destinationer. 
Vi hörs 😘
Road trip - Sri Lanka - strandliv - vardag utomlands - äventyrsresor