Nya planer- Nya Mål- Nya destinationer och Midsommar

Hej och fortsatt skön sommar!
 
 
Nu är precis midsommarhelgen över och hela familjen befinner sig på Åland.
Värmen och torkan höll i sig enda fram till midsommarafton, då kom regnet!! Vi firade med två kompisar till Sofia,syster med man och "barn", kusiner mm. Sån tur var hann partytältet sättas upp innan stormen och regnet kom!
 
Den obligatoriska midsommarbilden....vi bytte om efter ...
Midsommarlunchen..
 Andra sidan bordet...
 
Efter en trevlig fotbollsmatch,bastu för endel,god mat och dryck  med sol på berget åkte familjen Englund hemåt och fortsatte festen med sång dans och trevligt umgänge! Helgen fortsatte med fint väder, båtturer, kubbspel och god mat & dryck. Det var några hårda dagar och gänget behövde nästan semester efter helgen...
 
The one and only....PILLAN
Den obligatoriska fotbollsmatchen och "tack för god glass"..
 Mellan kubbspelen " tjejerna mot killarna"
 Båttur på G
 
Nu sitter Travel Research och jobbar för fullt med olika saker; skriver artiklar, svarar på mail mm.
 
Under våren som gått har vi gjort en hel del. Vi har bland annat hunnit göra en researchresa till Dubai, gjort en rad artiklar och kampanjer med fina erbjudanden som vår duktiga Pelle har utformat och designat. Under vintern hann vi även vara med i Expressens "Allt om resor" där vi hade en helsida.  Här kommer lite bilder för att visa lite vad vi pysslat med:
 
Vår fina artikel i Allt Om Resor..
 Pelles fina annons om Whale Watching from the sky...
 Också Pelles fina kampanj för Bolgoda lake...
 Erbjudande för Maldiverna..
 Erbjudande för Sri Lanka...sista minuten..
Lite reklam för företagsresor till Sri Lanka & Dubai..
 En til...
 
Vi tar nu nya tag inför hösten. Många tankar och planer som håller på att ta form och många beslut som måste fattas.
Vårt fokus har under hela vår resa varit Sri Lanka i olika färger och former. Allt från skräddarsydda resor i olika teman till båtbygge, It-Projekt, sociala projekt och sammarbeten. Vägen har varit lång och ibland måste vi påminna varandra vad vi faktiskt åstadkommit under resans gång. För att inte glömma alla artiklar som vi skrivit på SriLanka-Portalen (mestadels Lasse) som alltid kommer att ligga där och som faktiskt kommer oss till godo på många olika sätt. Om inte annat är det lite som en dokumentation av det som vi gjort under åren.
Vår fina portal..
 
Vi vill nu bredda företaget och etablera fler ben att stå på.
 För några veckor sedan slog vi som sagt upp dörrarna för Dubai & Oman..två resmål vi faktiskt inte tänkt på men som ligger relativt nära Sverige och är ändå på vägen till Sri Lanka..helt perfekt. Planen är att satsa mer på företagsresor och med allt vad det innebär. Vi tror att Dubai ligger på rätt avstånd från Sverige,har rätt klimat och har extremt bra faciliteter och aktiviteter som passar företag. Och om inte annat är det varmt och solsäkert. 
Vi håller nu på att planerar in en ny research-resa till Dubai & Oman nu redan i höst. Mer om det kommer i nästa inlägg. 
 
Dubai..
 
En annan destination som legat kartan några månader är Seychellerna. Ett exotiskt resmål som ligger i Indiska Oceanen och som dessutom är en ögrupp (för att hålla vår röda tråd med öar) och som tilltalar många av bara namnet. Vi har etablerat en kontakt/partner där borta som vi träffade på mässan i Dubai i våras och som vi planerar att åka och besöka nu i höst/ vinter. Det blir mycket resor framöver vilket gör att mindre tid kanske kommer att spenderas i Colombo. Vi planerar nu för hur vi bäst lägger upp vår tid för att effektivisera och för att hålla nere på kostnader i företaget. 
 
Seychellerna
 
Vi är även i full gång med att planera en ny rundresa till Sri Lanka som kommer ha fokus träning. Träning ligger mycket i tiden och något som folk är villiga att spendera både tid och pengar på. Detta är än så länge en ide ..men håll ögonen öppna för våra nya resor och destinationer. 
Hej Så länge!!
Dubai - Maldiverna - Seychellerna - Sri Lanka - Travelresearch - företagsresor - med livet som affärsidé - träningsresor

Sverige nu kommer vi! Åland, Stockholm och Malmöbesök!

Hej hej!
 
 
Vi (Lasse och Helena) gick upp tidigt den 31/3 och åkte till flygplatsen. Resan gick bra och när vi närmade oss Arlanda fick vi höra att Ulla och L-O(syster till Helena med sambo) tänkte komma och hämta oss!
Det kändes riktigt skönt att bli hämtade när termometern bara visade + 2 grader i Stockholm.
Vi åkte via affären så vi kunde handla det viktigaste.
Våra hyresgäster har flyttat så vi jobbade med lägenheten i ett par veckor, gjorde den lite större, målade och fixade.
 
Kul med hemresa haha
Trevligt med väderkontraster..
Fint blir de..
 
Det var helt okej för det fortsatte att vara kallt,brrr! Resultatet blev mycket bra så vi satte in en annons och hade visningar. Nu har vi hyrt ut lägenheten och det känns mycket bra!
 
Vi har hunnit fira två födelsedagar i April. Lasses firades den 7/4 och min som vanligt på valborgsmässoafton.
Trevligt att träffa våra vänner igen men tyvärr blev det inga bilder från dessa kalas!
Efter Lasses födelsedag tog vi några sköna dagar på Åland och kollade på det lägsta vattnet jag någonsin sett där!
 
Födelsedagsbarnet
Vattnet var vääääldigt lågt..
 
Pelle och Sofia var i Dubai och skaffade lite nya kontakter som Sofia redan skrivit om. De skulle komma hem i början på maj men på valborgsmässsoaftons kväll stod Pelle i hallen, mamma Helena blev lätt chockad! Hade verkligen ingen aning! jättekul!!
Sofia flög direkt till Kastrup så henne såg vi inget av just då.
 
Vi tre som befann oss i Stockholmstrakten tog en härlig vecka på Åland. Fina dagar med sol fick vi, lite kallt i luften för havet kyler endel så här års.
Sen blev det Täby igen i några dagar för lite olika ärenden.
 
Kallt men fint
 
Efter diverse pyssel och jobb tog vi(Pelle,Lasse och Helena) bilen till Malmö via Linköping.Där kollade grabbarna om de fick loss bränslefiltret på saaben som står still just nu!
Det blev bra dagar i Malmö där vi bl.a åkte till Ikea och köpte ny säng mm. Lagade dusch, dörr till kylskåp mm mm.
Vi hann även med ett besök på Sofias arbetsplats, mycket trevligt, sitta på lilla torg och laga mycket god mat!
Lasse och Helena lämnade kvar Pelle och åkte hemåt på onsdag fm.
 
Glassar på Lilla Torg med Lindi..
Roseeeee
 Tjejorna
Raclettemiddag på Norregatan
Kontor Box Space Malmö :)
 
På fredagen tog vi våra cyklar in till stan, en fantastisk cykeltur till Vasahamnen där herr och fru Nylander låg med sin fina båt. Vi gick runt i hamnen på något som kallades "Sverigedagarna", tog en öl med lite tilltugg innan vi träffade våra vänner.
Det blev en trevlig em/kväll tillsammans med grannbåten, goda lax och räkrullar och mycket prat innan vi klädde oss för cykelturen hem!
 
Stockholm...
 
Vi befinner oss på Åland igen i det fantastiska sommarvädret som verkar ha parkerat.
Nu tar vi vara på varje dag och får se vad sommaren har att erbjuda, Många nya resenärer är på gång i höst och vinter och fler lär det bli!
Vi har precis öppnat destinationerna Dubai och Oman, både för individuella resenärer och till företag. Vi har redan en del förfrågningar vilket känns riktigt spännande och bra! Det kan vara att vi redan denna sommar/höst måste åka tillbaka för att reka :) Det gör vi mer än gärna!
 
Sommar & Sol på Åland..
 Nya planer på G...
 
Hej så länge
 
 
 
entreprenörskap - familjebusiness - familjeliv - med livet som affärsidé