Sri Lanka 2018- Vardag i Mount Lavinia

Hejsan!
 
Som jag skrev i förra bloggen så är vi äldre här nu!
Sofia kom för ett par veckor sedan och vi hoppas och hoppas att Pelle också kommer hit snart!
Känns fantastiskt att vara tillbaka i denna fina lägenhet!
 
Här har vi fortsatt  med vår träning varje morgon före frukost och arbete. 
Bara slit och släp men oj vad skönt det känns efteråt
 
Träning i full gång
 Work work work
 
 Vi säljer bra med resor, det känns som svenskar hittar hit och vill använda oss som researrangör! Vill man ha det skräddarsytt och personligt är valet självklart; Travel Research!! Vi bor ju här stora delar av året och kan mycket om landet.
 
De sista dagarna har vi ägnat åt att få till en företagsresa som ev ska gå av stapeln i September. Känns spännande och lite nytt för oss.
Vi ska än en gång åka till Bolgoda lake och få en båttur med vår vän Suren och kolla allt man kan göra där inför vår eventuella företagsresa.
 
 Vi kommer även göra flera sk "roadtrips" för att ta reda på mer om olika ställen här på Sri Lanka.
Vädret är varmt och skönt och solen skiner från en emellanåt klarblå himmel! Vi är inte avundsjuka på mörkret och kylan hemma i Sverige, men vi ser fram emot en härlig vår i vårt hemland!
Sofia har varit här c:a 4 veckor och vi andra c:a 1 vecka så vi har inte gjort så mycket annat än att jobba hemifrån lägenheten! Inte fy skam det!!
 
Jobb & Jobb
Lasse in action
 
Vi har hunnit med en av våra stående aktiviteter, söndagsbrunchen, lika gott som vanligt! Det kändes mycket bra att vara tillbaka och få bra service från alla kända ansikten!
Veckan som gått har flutit på och vi har fått flera nya förfrågningar, både till Sri Lanka och Maldiverna!
I onsdags kväll gjorde vi kycklingburgare som vi bjöd några vänner på. Nu har vi lärt oss att Sri Lankaner inte är vana att bli hembjudna på middag, de vill helst ha lite "bites" att tugga på!
 
Denna lördag blev en tjejdag, Sofia och mamma Helena åkte in till Colombo och shoppade, köpte lite billiga smycken på Odell och sen blev det lunch på "Sugar"
Än en gång blev det söndag och en god brunch väntade oss! Härligt mätta och belåtna åkte vi vidare till Ozo för en drink i solnedgången! Vi avslutade på strandes hos en kille som Sofia känner, sen tog vi en skön promenad hem.
 
Brunch
 Eftermiddagsdrink på Ozo
 Vd´n på Ozo
 
Tjejdag på Sugar Bistro
 Viiiiiin
Söndagsavslutning på stranden på Zailor Zouk
 
Måndagen blev lite tuff, vi tog oss i kragen och åkte iväg och fixade nya visum. Sofias har snart gått ut så alla passade på att förlänga i ett par månader.
Det tog lite längre tid en ca 4 timmar som det sägs för det strulades lite med våra pass, men vid 18-tiden var allt klart så vi tog oss tillbaka till "vår" strand och åt en välbehövlig och god middag  på "Shore by O"
 
Vår favoritsysselsättning i Sri Lanka...Department of Immigartion...
 Thank God för strand & MAAAAT
 
Det här var det första inlägget detta år och det lär bli många fler!
Tack och hej för denna gång!
 
 
 

Sverige över jul & nyår- tillbaka till Sri Lanka

Hej där!
Hela Travel Research infann sig i Sverige för att fira jul, nyår umgås med famlj och vänner!
Det är en väldig kontrast att komma från +30 grader till 0 eller ett par plusgrader! Lite kallare här kan man säga.
Vi var till en början utspridda över delar av Sverige, Sofia i Malmö(jobbar vidare från sin nya kontorsplats) Pelle i Linköping(pluggar och hjälper till så gått han kan) och vi äldre i Täby, även vi jobbar vidare.
 
 
Sofia var i Köpenhamn i helgen och firade en kompis som fyllt år...
Helgen i Täby var lugn, tog en skogspromenad(hittade svamp), lagade mat, träning(Lasse), tände ljus, soffhäng, mm.
Vi hann även med vårt traditionella julgodis och kakbak, som vi har gjort varje år sen barnen var små.
Det är Helena och syster Ulla med barn som träffas och har en härlig kväll tillsammans!
Sofia var i Malmö så tyvärr var hon den saknade i år. Alla är fantastiskt duktiga att få till både godis och kakor!
 
Lindas helg i Köpenhamn
 Svampplock i skogen
 Resultatet..
 Det traditionella julbaket
 
 Nu har jul och nyårshelgen passerat och den har varit mycket bra. Hela familjen firade julafton hemma tillsammans med morfar Arne.Det blev glögg och kaffe till Kalle,sen god mat och en mysig julklappsutdelning.
(På morgonen fick "barnen", 30 o 26 år den återkommande "strumpan" av tomten, som jag tror var till belåtenhet).
 Vi firade juldagskvällen hos Camilla och Henning(systerdotter) med hemkokt risgrynsgröt och trevlig samvaro.
På annandagen var vi här hemma och åt och drack gott tillsammans med delar av familjen Pålsson (Lasses syster med man och ett vuxet barn)
Dagarna flöt på och vi jobbade vidare med många gäster i landet. Det gäller att fixa o trixa så alla semesterresenärer känner sig nöjda!
 
Julaftons middag med morfar
 Julklappsöppning i full gång..
 Kaffe-desert.
 
Sofia tog tåget tillbaka till Malmö för att fira nyår med sina kompisar. Pelle firade med kompisar inne i stan och vi andra var här hemma och gjorde en traditionsenlig nyårsafton med vissa nya inslag, kul!
Vi träffades hemma hos fam Nylander där en av sönerna med flickvän och kompisar anslöt. Vi var 16 personer som blev indelade i lag, gick en härlig promenad i skogen, med 15 svåra frågor och god vintoddy! Promenaden avslutades med korvgrillning hemma hos fam Nylander, mycket uppskattat! Ungdomarna fortsatte mot Sundbyberg, vi andra delade upp oss, några tog ett härligt bad i deras jacuzzi och endel gick och förberedde kvällens festligheter!
Vi blev 12 stycken till middagen som bestod av gratinerad hummer, oxfile med parmaskinka och smached potatoes, en fantastisk chokladefterrättstårta som kom från våra vänner i Kungsängen!
Det blev glada skratt, god mat o dryck,tärningsspel med presenter,dans och vickning(från Nylanders).Tror alla var riktigt nöjda med dagen och kvällen för det var verkligen vi!
 
Nyår i Täby...
 Nyår i Täby..
 Nyår i Malmö..Förätt
 12 -slaget i Malmö
 
Nu är det vardag igen och vi jobbar vidare både härifrån och från Sri Lanka. Sofia är på väg dit  för att ev ta emot någon gäst och ta hand om alla förfrågningar. Vi har nämligen en helsida i expressens bilaga: Allt om resor. Pelle har satt ihop en jättefin annons om resor till Sri Lanka och Maldiverna!Tidningen kan köpas separat och hittas där tidningar säljs.
 
Vår annons i Expressen
 Pelle stod för layouten
 Balkongen
 Vår pool
 
I mitten på januari åker två till av familjemedlemmarna dit och några veckor senare även den sista av oss.
Ska verkligen bli kul att kunna samla alla i familjen till detta annorlunda men fantastiska land. Vi stannar till slutet av mars och i början på april denna gång,vi får se vad som händer sedan!
på återhörande....!
 
 
 
Expressen, Allt om resor, - Sri lanka - familjebusiness - familjeliv - med livet som affärsidé - travelresearch
1