Closers Only event i Stockholm + Åland

Hej hej! (Sofia som skriver) 
Nu har jag varit i Sverige några veckor och börjar komma in i vardagen igen. Vädret känns inte superinspirerande haha..men då gäller det att fokusera på andra saker som lyser upp tillvaron istället. Just nu är det mycket som går åt rätt håll och det känns verkligen jättekul. 
Ibland går det upp och ibland går det ner..men när det både är fram och motgång uppsakttar man verkligen framgången så mycket mer! 
 
Taggade för event!
 
Jag har den senaste veckan varit i Stockholm. En givande vecka på många sätt. Jag och bossen (Lars Englund) drog in till storstan och Oskarsteatern på onsdagen för säljeventet "Closers Only". En dag av föreläsningar och Workshops. Från 09-17.00. Jag var lite orolig att jag skulle kunna hålla koncentrationen uppe då det var X-antal år sedan man gick i skolan ;). Vi båda höll oss vakna rakt igenom och fick ett och annat tips med oss hem.
 
Mycket inspirerande talare som delade med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Speciellt en talare fastnade jag speciellt för, som jag pratade med efteråt och som jag ska försöka få ner till Malmö och hålla någon föreläsning i framtiden ;). Vi får se hur det blir med det...men det vore kul. Hans budskap handlade mer än om bara försäljning i arbetslivet...utan mer ett hjälpmedel som man kan applicera på sig själv..men även ett hjälpmedel att använda för att analysera andra i sin omgivning. Exempelvis familjemedlemmar, kollegor eller vänner. Mycket smart och tänkvärt!
 
Observare att det ska vara ett "C" innan L ;)
 IQ + EQ
 Härliga Robert Bloom med sin son..
 Det blidde ingen kebab till lunch...Sushi stod på menyn..
 
 Om jag ska ge någon kritik för eventet kan jag tycka att det var lite väl mycket reklam för en utbildning..en utbildning inom sälj och personlig utveckling. Säkert en superbra utbildning på många sätt. Men studenterna som kom och "gästade" eventet och skulle sälja in sig själva verkade nästan lite för drivna för min smak. Med tanke på hur många ungdomar som bränner ut sig vid 25års ålder i dag eller tidigare..och hur många som krashar in i väggen förr eller senare.. kändes detta som en bra ingång till utbrändhet. Tyvärr.. Unga människor idag känner tillräckligt stor press som det är...detta kanske inte gör pressen mindre? jag vet inte..men jag blev lite illa berörd..samtidigt som jag blev superinspirerad också. Blandade känslor...
Man ska självklart ha höga mål och sikta högt..men inte för högt..och för vem ska man slita ut sig egentligen? Det ska vara kul att jobba och kul att leva..för mycket av det goda kan leda till katastrof. Det händer runt omkring en hela tiden tycker jag. 
Men som sagt..en kul och givande dag där vi träffade mycket människor...men det är alltid bra att reflektera lite..
 
Efter eventet kom både Pelle, mamma Helena och en vän till mig in till stan. Några glas blev det innan vi drog hem igen. En bra AW :D 
 
trött och nöjd efter givande dag..ett glass rött passar alltid
 
Dagen efter åkte vi till några mycket efterängtade dagar på Åland. Jag kan befinna mig var som helst i världen på de mest tropiska platser..men jag längtar ändå till Åland. Det är något speciellt med det stället.
Vi gick långa promenader, lagade god mat och eldade och grillade korv. Inte minst badade vi bastu och kom  upp med några "kiosk - vältare" ...(som pappa brukar kalla det). Det betyder ideer som endast kan uppkomma i bastun efter några öl haha. 
Vi fick några dagar med kanonväder..sol och spegelblankt! Magiskt!
 
På färjan på väg...
 Det var extremt kallt när vi kom...lite öl och brasa innan vi gick ner i bastun :)
 Strålande väder.
 Långpromenad med mamma...och lite svamp på vägen
 Några gula hittade vi :D
 Korvgrillning nästan varje dag blev de :)
 Glögg på berget...
 Kallt men magiskt..
 Matlagning i full gång..
 Paradiset på jorden..
 
Nu är jag tillbaka till Malmö igen och har börjat jobbveckan. I helgen jobbade jag på Malmö Arena på Vintergalan. Stort event med fullt hus. Jag kan ibland sakna de där arbetspassen som får en fullständigt utsliten och utpumpad...när man har gått, stått och sprungit fram och tillbaka en hel dag. Men det är så mycket energi på den arbetsplatsen med glada unga människor där alla är där av samma anlednig och där alla hjälper varandra. Jag ska inte jobba för mycket där..det känner jag...det är för slitsamt! Men någon gång ibland är en kul kontrast till mitt övriga jobb. 
 
Uppbyggnad och förberedelser för Vintergalan...HELA arenan skulle dukas upp...
 
Intresset för Dubai har även ökat senaste tiden vilket är jättekul...så nu planerar vi för en ny resa dit i februari. Vi har en del uppdrag på gång samt att vi ska göra lite research för nishade företagsresor :).
Denna tid på året är jag ju van att befinna mig på varmare breddgrader så det är kul att ha lite resor inplanerade framöver. 
Vi hörs!
 
 
 
closers only - entreprenörskap - familjebusiness - sälj event
1