"Hemmarestaurang" och tillbaka till Sri Lanka

 
 
Tänk att nu är vi igång!
 
Vår första middag för hemmarestaurangen blev av den 25/8 med hjälp av appen AirDine.  Det kom totalt två gäster vilket kändes som lite tunt från början men vilket blev väldigt lyckat.
En lagom start där vi verkligen kunde lägga fokus på våra gäster. Vi startade nog lite tidigt på säsongen, många lägger semestern sent nu för tiden... men vi är ändå nöjda att vi hann att starta innan vi nu åker tillbaka till Colombo. Sofia tog tåget från Malmö och hjälpte oss att få till denna mycket trevliga kväll.
 
Vi var faktiskt riktigt spända och nervösa innan gästerna kom...även det inte var Gordon Ramsey som skulle komma och bedömma våra kokkunskaper hade vi ju ingen aning om vilka våra gäster var. 
 
In action...
 
 Kokosen skulle rivas...
 
Gästerna var ett par från Stockholm och de var intresserade av både mat och resor och var supertrevliga!
Kvällen gick helt i Sri Lankanskt tema, eftersom vi säljer resor dit och har mycket anknytning  till landet. Meningen är bland annat då att gästerna ska få lite inspiration och känsla för Sri Lanka.
 
Eftersom vi har öppet kök deltog gästerna i vår matlagning..
 
Vi började med en drink när gästerna kom som var en lime & ingefärs-drink , till det hade vi rostat cashewnötter med massa kryddor, bl.a curryblad. Det var mycket uppskattat och en bra "försnacks".
Det finns en Sri Lankansk affär på Ringvägen i Stockholm där det går att få tag i det mesta i kryddväg från landet. Vi var dock noga med att inte krydda för starkt. 
 
Ingredienserna till vår fördrink...
 
 
 
Vi fortsatte med en förrätt i "swelankansk stil". Vi använde salmalax som vi rullade i rostade sesamfrön, skar i skivor och serverade på en salladsbädd med wasabicreme och soja.
På Sri Lanka använder man mycket färsk tonfisk, men pga av hälsorisk osv så blev det lax i stället! 
 
 
Varmrätten blev däremot helt i Sri Lankansk stil;  Rice and curry! Vi gjorde tre olika curries; Fisk, kyckling och grönsakscurry. Till det serverade vi ris, papadam (tunna chipsliknande "kex" som steks i olja med salt), dahl(röda linser som är kokade med curry,kanel,ingefära och kokosmjölk mm.), mango chutney,soja och en chiliolja.
Alla" rice and curryrätter" görs med kokosmjölk,chili och vitlök, men det gäller att göra dem med lite olika smak och styrka!
 
Till efterätt serverade vi hemgjord vaniljglass med smält choklad att doppa jordgubbar, ananas och vindruvor i.
Kan ju erkänna att det inte var helt lätt att göra glass och att smälta choklad, det blev till slut helt okey och man lär sig av misstagen!
 
Kyckling curry...in the making...
 Dhal...linsröra..
 Våra tallrikar...
 
Det blev mycket prat o diskussioner och när gästerna åkte hem strax före kl. 23.00 kände vi oss mycket glada och nöjda.
 
Mitt i middagen
 En trevlig väldigt lyckad kväll...
 
Känslan nu är att detta vill vi göra om! Ännu på planeringsstadiet, men det blir en middag till under september...mer exakt den fredagen den 22a då vi bland annat kommer att grilla högrevsburgare.  Då kan inte Sofia vara med så vi hoppas att Pelle kan komma hem från Linköping och assistera oss,vore kul!
 
Vi har också planerat att återvända till Sri Lanka under hösten, Sofia  åker nästa vecka och vi andra i början på oktober.Vi har sett många delar av landet och har mycket kvar att upptäcka eftersom vi skickar många svenskar till detta land.
 
 
Vi har lyckats att få tag i en lägenhet i samma område( Mount Lavinia),helt nybyggd och flera våningar upp med pool och gym. Nu hoppas vi bara att allt ska gå i lås. 
Det känns riktigt spännande så vi ser fram emot detta!
 
På återhörande under hösten
 
Hemma restaurang - Sri Lanka
3