Roadtrip nr 2 Knuckles

 
Hej på er!
 
Förra veckan stannade vi här i Colombo och jobbade vidare.
Vi fortsatte med vår morgonträniing som känns väldigt bra.
I tisdags åkte vi och förlängde våra visum, Sofia var tvungen och vi andra hängde på så slipper vi åka dit en gång till! Det tog c:a 4 timmar! Efter allt väntande(detta är Sri Lanka) blev vi rätt möra så vi köpte några "bites" på vägen och hälsade på en kompis till Sofia som bor rätt nära där vi var.Ta en titt på våra ansikten färstår ni kanske att vi inte är speciellt roade av denna procedur...suck!
 
"After workout" ;)
Inte allt för jobbiga morgon rutiner...
 
Roligaste processen...vi älskar Immigration..
 
I fredags efter träning och frukost  åkte vi och tittade på ett hotell/ Villa till en av Sofias kompisar. (Villa Capri), den ligger i Colombo (ganska nära flygplatsen) Sofias vän är från Canada och hon är från Sri Lanka.
De har sex rum, pool och en mysig rooftop. Riktigt bra och trevligt ställe.Känns intressant och kan vara väldigt bra för vissa av våra kunder.
Villa Capri..Kan verkligen rekommenderas!
 Får all nödvändigt info av hotellägarna..
 
På kvällen åkte den yngre av oss in till Colombo och vi äldre gick en promenad på stranden och tog en matbit på en av strandrestaurangerna. Där träffade vi en kvinna från Finland (pratade svenska) Vi åt tillsammans och hade en trevlig pratstund. Hon håller även till på Åland, världen är bra liten ibland!
Det visade sig att hon läst endel av vår blogg så hon kände igen oss. Kul!
 
Lördag blev en behövlig vilodag från all träning!! Vi åkte och besökte vår vän Suren på hans fina ställe Escapade vid Bolgoda lake. Fick en båttur till en mysig ö som han hyr. Gäster kan ex åka på båt eller jetskisafari och ta ett stopp på ön och spendera en dag med lunch och bad i pool, stället har verkligen bra potential! :) 
 
Surens fina ö som ligger i Bolgoda Lake..rikitgt kanonställe!
 Öl pause på ön..
 
Kvällen spenderades i lägenheten med hemgjord grönsakssoppa(laddar för söndagsbrunchen)!
Brunchen var lika bra som vanligt och vi fick sällskap av vår finska svensktalande vän.
Sofia åkte vidare och vi gamlingar åkte hem och var en stund vid vår mysiga pool.
Måndag var det arbete och träning som vanligt sen bjöd vi en av våra partners på middag på kvällen. Vi diskuterade vår nästa "roadtrip" som går till Knuckles.
 
Vi startade kl 11 på tisdag fm, i en van som tog oss till Kandy. Där blev vi hämtade av en annan chaufför som med fyrhjulsdrift tog oss upp i bergen, det behövdes vill jag lova! Särskilt när det började regna och vägarna och vägarna är som de är, men det var spännande! Vi trodde nästan aldrig vi skulle komma fram haha.
 
Redo för road trip!
 Lunch "on the go"
 Bak i vanen..
 
Väl framme strax innan mörkret lade sig blev vi varmt mottana av Stephan som jobbar på campet och som visade oss vart vi skulle bo. Ett mysigt litet stenhus med uteplats, dusch och toalett, Jättemysigt med fina detaljer! Kan bara konstatera att det är lite av en utmaning att sova 3 familjemedlemmar i samma rum haha.
Detta ställe ligger 1300 möh och oktober är det regnperiod så det blir lite fuktigt och svalt så en tröja och ett par långbyxor är att rekommendera. Det är klart torrare och varmare i dec-mars då de flesta besöker detta fantastiska och naturnära ställe.
 
Vårt fina hus..
 
Efter te och en riktigt god  Sri Lankansk måltid  lagad av en myket bra kock på stället och en pratstund gick vi och lade oss relativt tidigt för frukosten serverades kl 06.00 nästa morgon i soluppgången.
Vi gjorde oss redo för en häftig vandring i Knuckles Range och tog vanen ett par km i den fantastiska omgivningen, solen sken så det kunde inte vara mycke bättre!
En guide och Stephan följde med oss på en c:a 4 timmars vandring. Den gick både uppför och nerför, förbi vattenfall och helt fantastiska vyer!! Vi badade i vattenfall på vägen vilket var välbehövligt efter all ansträngning. Lunch åt vi vid en liten bäck mitt i regnskogen. Allt smakar gott ute på hike. Efter 4 timmar var alla mer än nöjda och lite möra i benen av all klättring.
 
Perfekt start på dagen..."pol roti & Dhal"..
 Soluppgång över Knuckles...
 Redo för hike..
 Stunning views...svårt att fånga på bild!
 Pause i vattenfallet..
 Bada bada..
 Vattenfall..
 Ingen superbra ide..
 Lunchpause..
 Balansgång..
 Någon som är lite trött ;)
 Tarzan är törstig..
 
Vi blev hämtade och körda tillbaka till campet.  Efter en skön dusch tog vi en kopp te och sen ett par timmars lugn och ro på "vår" lilla terass. 
Vi fich en en gång njuta av hemmalagad lankesisk god mat och trötta av dagens vandring blev det ännu en tidig kväll! 
 
Eftermiddagshäng på terassen..
 Hemmalagad middag...kunde inte bli bättre..
 Njöt av de sista timmarna vid öppen spis med ett glas rött..
 
Nästa dag tog vi en biltur runt i omgivninggarna för att försöka få en bild av hur det ser ut i Knuckles.Det är helt hisnande vackert! Vi kan fortfarande inte förstå att det fortfarande finns så orörda ställen i Sri Lanka. Efter några timmars bilfärd tog chauffören oss tillbaka till Colombo. Det tog som sagt ett antal timmar för vägar och trafik är som det är i det här landet.
 
Två dagar var vi borta och vi är supernöjda med det vi upplevt och hoppas att vi framöver kan skicka kunder dit för de som verkligen är intresserade av natur och djungel.
Kram så länge!