Mount Lavinia och Sverige i sikte

 
Hej igen!
Egentligen var det meningen att vi skulle åkt på vår 5:e roadtrp och styra norrut, men vädret ville inte som vi så vi beslöt oss att skjuta upp denna trip till nästa gång vi kommer hit.
Träningen kändes lite tung denna morgon för mentalt var vi på resande fot! Men efter en god frukost på balkongen kändes det riktigt bra.
 
Vi kom hem från "Trinco" förra lördagen, så den helgen var över i ett nafs! Vi lagade soppa och laddade för den återkommande bästa söndagsbrunchen.
Veckan efter var det träning och jobb som stod på agendan.
Vi var "hemma" i lägenheten(förutom handling mm) i början på veckan och jobbade bl.a på en artikel som kommer ut i Expressen i december, den ska göra folk nyfikna och vilja åka med oss, Travel Reseach, till Sri Lanka och Maldiverna!
 
När vi jobbar som bäst..
"After work"
 Pool-häng..
 Solnedgång från balkongen..
 
På torsdagskvällen åkte vi till Ozo, ett hotell lite närmare Colombo, där vi åt en god middag på deras rooftop, njöt av utsikten och lyssnade på bra livemusik från det populära bandet Slipping chairs!
 
I lördags vilade vi från den vanliga träningen, Sofia tog en simtur i poolen och vi andra två tog en promenad på stranden, vi fick stanna ett par gånger och prata med folk vi känner! Det var länge sedan vi gick på stranden för vi har så bra faciliteter i lägenhetskomplexet.
Resten av dagen spenderade vi i Colombo, vi köpte lite kläder på "House of fachion" sen blev det lite lunch på "Sugar"!
 
Middag på Ozo..
 Några drinkar innan bandet började spela...
Poolen uppe på Ozo´s takterass..
 Slipping Chairs..
Njuter av livemusik..
 
Som vanligt åt vi soppa till middag för att riktigt kunna njuta av brunchen, sista tillsammans för denna gång (en av oss, Sofia åker till Sverige nästa vecka för att fira jul och nyår, men återkommer med brorsan i början på nästa år).
Vi andra åker hem några dagar senare för att umgås med familjen över jul och återkommer i Januari om allt fungerar som vi tänkt.
Nu jobbar vi vidare, snart är det högsäsong här och vi får många gäster i landet, kul tycker vi och våra partners.
Vi ser verkligen fram emot att återkomma till detta paradis i en alldeles snar framtid!
 
Bästa brunchen..
 
Hej så länge
 
 

Roadtrip nr 4...hotellbesök:Kandy , Sigiriya & Trinco

 
Hej!
Förra helgen var mycket bra!
Som vanligt lagade vi en god grönsakssoppa på lördagen för att riktigt kunna njuta av brunchen dagen efter.
 
I söndagsmorse intog vi en fantastisk god (he he) kopp grönt te innan träning och sedan gjorde vi oss i ordning för dagens festligheter. På brunchen fick vi sällskap av kompis til Sofia som vi träffat ett par gånger, och det var lika gott som vanligt!
Efter det slog vi ihjäl ett par timmar på en pub under samma tak, vi träffade lite folk som Lasse och jag inte har sett förut.Det blev en trevlig stund!
 
Vi åkte vidare till Hilton, för att i poolområdet lyssna till det populära bandet Slipping Chairs, det var mycket folk och glad stämning. Sen vidare till en bar för att lite senare transportera oss hemåt (Lasse och jag)
Vilken heldag och kväll!! Vi har konstaterat att alla söndagar inte kan vara lika fullspäckade som denna haha....det var lite hårt dagen efter...
 
Slipping Chairs på Hilton Jaic...
 Slipping Chairs in action..
 Glada tjejer..
 
Måndag och tisdag spenderades hemma med träning och fortsatt jobb.
Onsdag morgon stod klockan på 04.20 för klockan 05.00 åkte vi mot Colombo till Sofias kompisar Angelina och Dammika. Vi skulle alla tillsammans åka till Kandy bland annat för lite hotellinspektion..
 
Efter en kopp kaffe i soluppgången och packning av bilen, tror de tog med sig hela huset, styrde vi mot Kandy.
Det tog ett par timmar men med bra musik,sång och lite tilltugg (Angelina hade med sig allt möjligt att tugga på! Jag tror att vi åt hela dagen) resan gick mycket bra med många små stopp på vägen..
Vi åt frukost på en liten vägrestaurang där Angelina konstaterade att toaletterna var "väääldigt rena och fina". Efter närmare inspektion kunde vi konstatera att hon hade rätt...toalettborsten var till och med kvar i toaletten. Detta händer bara i Sri Lanka haha...
 
Morgonkaffe i Madinnagoda..hos Angelina & Dammika..
 Redo att åka..
 Den omtalade rena toaletten..
 Stopp på vägen med fin utsikt..
 Vi hade hungrigt sällskap..
 
Väl framme i staden åkte vi till ett relativt litet ställe vars ägare är kusin till en av våra partners. En mysig pool, rena och fina rum, inget att klaga på!
En chaufför som vi beställt anlände så vi + Angelina åkte iväg på hotellbesök hela dagen medan hennes andra hälft gjorde annat, han är från Kandy.
Vi konstaterade att Kandy har mycket att erbjuda,mer än vi trodde! Vi har helt ändrat uppfattning av denna fantastiska stad.
Vi besökte många hotell, både bra och mindre bra, så det är verkligen behövligt att se vart vi skickar våra gäster! Vi var helt döda vid dagens slut! 
 
Vårt fina hotell för natten...
 Hotellinspektion...vi gick nog flera mil den dagen..
 Från ett av de fina hotellen upp i bergen..
 
Det sista för dagen var i solnedgången med en fantastisk utsikt!! Efter det åkte vi tillbaka för att inta en god och behövlig middag efter alla fruktjuicer vi fått på varje hotell! Killarna på hotellet ordnade med en privat barbeque bara för oss! Så gulliga!
Vi blev väl omhändertagna, så mätta och belåtna gick vi och la oss.
 
Solnedgång över Kandy..
 Vårt bord stod uppdukat och klart när vi kom tillbaka..
 Mätta, nöjda & glada..
 
Nästa morgon tog vi en simtur i poolen(Sofia o Helena) sen fick vi en god frukost (förmodligen den bästa i Sri Lanka)  och efter det tog vi (famijen) chauffören och åkte vidare mot Sigiriya.
Vi övernattade på ett hotell i Habarana och innan mörkret sänkte sig blev det ett hotellbesök till och en underbar vandring till en klippa med utsikt och solnedgång vi aldrig skådat! De flesta väljer att besöka den kända klippan Sigiriya Rock...mycket turister..relativt dyrt och trångt... Vi valde därför att göra detta besök lite annorlunda genom att bestiga en annan klippa i närheten. Som sagt magisk utsikt och nästan inga besökare! Helt klart värt all ansträngning. 
 
God frukost efter simträning..
 Klättringen upp till toppen..
Någonstans på vägen..
 Vägen var inte så lätt alla gånger..
 Utsikten var magisk...så det var värt all ansträngning..
 Vilar trötta ben..
 Spanar efter ...
...denna pingla..
 Lite suddigt..
 Magiskt..
 En av de vackraste vyerna vi sett...
 
Dagen efter blev det först träning på hotellets gym....därefter lite arbete till frukosten och sen åkte vi mot Trincomale som ligger på ostkusten.
Vi besökte en villa som ägs av en kompis till oss.
Huvudsyftet var att göra en inspektion då våra resenärer ska tillbringa ett par dagar där i sommar...så det känns extra bra att vi sett detta ställe! Vi vill aldrig skicka folk till ställen vi inte besökt!
 
Villan ligger helt nere vid stranden på Nillavelli beach...förmodligen det bästa läget i hela Trinco. Rent och nyggt  och en fantastisk strand med ett lugnt hav(det är "off season" nu)! Det är inte alla stränder man kan simma vid...speciellt inte under lågsäsong.
 
Vi kan inte påstå att vi hade speciellt kul...
 Välförtjänt frukost..
 Utsikt från villan...
 The beach..
 
Våra vänner anlände efter solnedgången, då blev det lite tilltugg först och sedan en fantastiskt god tillredd fisk av en mycket duktig kock! Det blev musik och prat till sena natten, vi gamlingar gick till sängs först medans de andra höll på ett antal timmar till.
 
Närsta morgon blev det en joggingtur på stranden,simning i havet och en god frukost innan vi nöjda och belåtna styrde tillbaka till Colombo.
Chauffören har varit fantastisk så honom kommer vi att anlita igen!
Det känns mycket bra att ha gjort denna resa och samlat på oss nya fina hotell att marknadsföra..nya platser och upplevelser! 
 
Frukost på stranden..
 
Tack för denna gång, hej så länge
 
 
 
 
1

Roadtrip nr 3 ..Kirinda & hotellbesök

 
Hej!
Efter att ha fått njuta av vår ständigt återkommande söndagsbrunch åkte vi hem till vår mysiga lägenhet.Sofia packade väskan och inväntade sin kompis Angelina för att åka vidare till Bentota och fira en födelsedag med en av våra partners.
Vi andra la oss tidigt för att gå upp och hinna träna och äta frukost innan vi blev hämtade av en chaufför för vidare transport till Bentota där vi hämtade upp Sofia.Efter hennes frukost och en kopp te styrde vi bilen mot Kirinda.
 
 
Det tog några timmar för målet var inte nästgårds precis och alla vägar är som sagt inte jättebra!
Vi ville titta närmare på ett hotell som vi fått lite klagomål på och som vi inte har riktigt koll på. Det är ägarbyte på gång så det kändes helt rätt att åka och känna av stället.
Vi blev mycket bra mottagna och allt kändes helt ok!
En god middag väntade oss efter ett dopp i den fina poolen!
 
Den fina poolen...
 Stranden precis utanför hotellet..
 
De har en ny kock sedan i januari och han är verkligen duktig! Vi gick tidigt i säng för klockan ringde 05.00! vi åt frukost , den bästa omeletten hittills på Sri Lanka(lagom krämig med ost i), det gillar vi! Vi bokade en jeep och styrde mot Udawala och ett safari. Det blev en lång biltur dit och ett ganska kort safari men vi såg både elefanter, påfåglar, apor, vildsvin, krokodiler, örnar mm. så vi kände oss nöjda!
 
Frukt till frukost...
 Redo för safari..
 Nu kör vi..
 Elefanterna kom riktigt nära..
 fIIIIIn
Spanar efter flickor...
 
Tillbaka till hotellet och sen blev det en mysig promenad på stranden som är mycket vacker med klippformationer sand och små lugna "pooler" som man kan bada i. Vi hann även med en simtur i poolen.Efter lite eftermiddagsjobb på balkongen tog vi vår chaufför och besökte ett "beachcamp"  och fiskehamnen.Alltid bra att se lokaliteterna runt hotellet där vi placerar våra gäster.
 
Vi åkte tillbaka och jobbade vidare för att senare eller rättare sagt kl. 20.00 intaga en fantastisk barbeque på stranden. De som besöker detta hotell måste helt enkelt beställa denna måltid som intas på stranden så nära havet....!! vilken upplevelse. Den får man inte missa, det blir verkligen ett minne för livet!
 
Promenaddax..
 Solnedgången...
 Innan den fantastiska maten kom...svårt att ta bild i mörkret...
 Vår privata kock in action!!
 Fin solnedgång..
 Vackra Kirinda
 
Mätta och belåtna drog vi oss tillbaka till våra rum och fick spendera ännu en natt på detta mysiga ställe.
Det finns en del detaljer som behöver gås igenom och fixas till så vi tar det med ägaren som gärna vill ha feedback!
 
Efter simning i poolen, träning på stranden och en god frukost styrde vi bilen mot Tangalle för att besöka ett antal hotell. Både med bra och mindre bra resultat. Vi kan verkligen konstatera att det är väldigt bra med hotellbesök, så vi kan stå för allt vi säljer!
Det tog flera timmar hem till Mount Lavinia men chauffören var duktig och vi är väldigt nöjda med våra upplevelser
 
Tangalle
Goyanbocka Beach..
Hörs snart igen!
 
 
 
 
Businesstrip - Kirinda - Sri Lanka - Travelresesrch - entreprenörskap - familjebusiness - hotellinspektion - work from anywhere