Alla samlade i Sverige

 
 
Hej därute!
 
Nu är vi alla samlade i samma land ett tag, känns bra även om det inte spelar någon roll eftersom vi har kontoret på "fickan".
Här är ju lite kallt och alla verkar väldigt trötta på kylan men för oss med ett reseföretag ser vi med fördel fram emot alla som vill resa till varmare breddgrader! En fördel med kylan är att vi hinner njuta av naturen, lukta på blommorna och se hur bladen slår ut! Allt går lite långsammare.
 
Våren är på gång...
 
Nu jobbar vi vidare från olika delar av Sverige, Stockholm-Malmö-Linköping. Det känns jätteroligt att sälja resor till våra två paradisöar Sri Lanka-Maldiverna.Både Travel Researche.se och Srilankaportalen.se har många följare och många som "likar" de sidorna, väldigt kul tycker vi!
vi "gamlingar" har varit här i Sverige i ca tre veckor.
 
Vi har hunnit med en del,besökt Srilankanska ambassaden,skrivit artiklar,jobbat med ekomomi och träffat ansvarig mm. vi har även både på helgerna och vardag träffat kompisar,cyklat till stan med bästa syster(väldigt ont i rumpan!), sett karnevalen,mysig stund på strandvägen i Stockholm,tagit hand om den äldre generationen som har börjat på sitt 91:a år!(hemtjänst mm).
 
Karnevalen i Stockholm..
 Mys på strandvägen i Stockholm..
 Fika med syster/ moster hos den äldre generationen morfar/ pappa
 
Nu fortsätter vi att jobba och njuter av vår och del av sommar i Sverige,vi kommer att göra en mysig resa, hela familjen, till Mallorca, fira kompis Anders som fyller jämt i år. Segla med dem(Renee o Anders) på deras fina båt Shela till Sardinien. Ska bli så roligt!!
En av oss, Sofia, var kvar på Srilanka en hel månad efter det att vi föräldrar åkt tillbaka till Sverige.Nu tar hon över och berättar lite om den månaden i Mount Lavinia.
 
Jag (Sofia) hade några ensamma veckor i vårt andra hem Sri Lanka innan även jag begav mig hem till de kallare breddgraderna. Det blev väldigt tyst och ensamt i vår lägenhet när päronen åkte. Jag är ju inte van att bo ensam varken i Sri Lanka eller i Sverige. I Malmö bor jag med min bästa Pernilla och det funkar jättebra, och i Colombo bor jag ju med resten av familjen vilket även det funkar super, men det gör att ensamheten blir väldigt påtaglig när man helt plötsligt blev själv... men jag tror helt klart att det var nyttigt för mig.
 
Jag fortsatte med våra dagliga rutier med löpning på stranden tidigt på morgonen innan frukost..följt av jobb och lite fritid på eftermiddagen.
 
 
Vår fina strand i Mount Lavinia
 
Jag praktiskt taget bodde hemma hos min vän Angelina som bara bor 10 min från min lägenhet...hon råkar ha en väldigt svalkande och skön pool som passade utmärkt till välbehövda pauser mellan mail och jobb. Det började bli väääääldigt varmt under april månad...det går inte att undkomma värmen hur mycket man än försöker...om man inte har en pool ;)
 
En kväll lånade vi till och med en projektor och kollade på film från poolen ...
 
En av de varmaste dagarna i Angelinas pool...
 Fredagsmiddag vid poolen men Angelina & Dammika :)
 Bio när den är som bäst ;)
 
Min dator lyckades gå sönder ca en vecka efter att jag blivit själv...ingen backup överhuvudtaget.... INTE BRA! Vårt jobb hänger på att tekniken, internet och att datorerna fungerar..annars kan vi inte jobba. När vi är tillsammans har vi 3 datorer..men nu när jag var själv hade jag bara min dator som inte direkt är av senaste modell. Jag fick packa mig iväg in till Colombo och lämna in min dator och hoppas på det bästa. Några timmar var den klar..servad och såg ut som ny...helt otroligt..för typ inga pengar alls! Jag trodde jag skulle behöva byta ut hela datorn!
 
Jag, Angelina och Co hann även med en tur ner till sydkusten (Weligama och Mirissa), en kul roadtrip där vi lagade mat, hälsade på vår finska vän Sanna samt åkte på ett härligt flodsafari på floden som flöt utanför vårt guesthouse. Flodsafarit är verkligen något som jag kan börja rekommendera till mina gäster :) 
 
Roadtrip down south.. :D
 Flodsafari...
 Jag och Angelina skäppsbrutna på ett träd ;)
 Lite poolfest i Sannas pool..
 
Innan jag åkte hem blev den även en del fest såklart..jag och Angelina är relativ bra på att festa...några bruncher blev det allt...hemlagade middagar ( tur för  mig, är inte så bra på att äta själv) och sena kvällar med vänner. En lyckad sista tid men där jag ändå kände att det var dags för mig att åka hem! Jag saknade Sverige och mina fina vänner i Malmö och Täby!
 
En av våra bättre dagar haha
 
Som sagt..Angelina har "skills" i köket ;)
 
 En av våra sista dagar på Mount Lavinia Hotel :)
 
Väl i Malmö blev jag varmt mottagen av Pillan. Det har lagats en hel del mat ( Jag och Pernilla) jag har till och med lyckats släpa med Pernilla till gymmet regelbundet! Vi är så duktiga!  Vi hade en härlig lördag i parken med Anna & Linda...samt att förra helgen spenderades hos härliga Majken i Kbh! Galen helg..men kul hade vi :)  Vi har även hunnit med en brunch hos Pillan mamma...det blev till och med bubblor :D nästan som Cinnamon Grand ;)
Härlig lördag i parken med tjejerna..
 Vi kan också laga mat ;)
 Brunch hos fina Ingela :)
 Jag och Linda på väg till Kph för att möta upp Pillan
 Tjej helg i Kbh ...Majken stod för alla fancy drinkar!
 Jag och frugan haha
 
Varje morgon är jag även uppe kl 05 för att ta en PW med Rosita...annars får man inte se så mycket av den tjejen haha,,hon är en hårt arbetande kvinna ;)
 
Apropå hårt jobb har det faktiskt gått riktigt bra den senatse tiden när det kommer till försäljning av resor. Vi har exempelvis sålt våra första kombinationsresor Sri Lanka & Maldiverna vilket är riktigt kul! Vi har generellt sålt mer redan nu än vad vi gjorde hela förra året! Det är ett stort framsteg som vi verkligen behöver! Alla vet att det tar tid och kraft att starta eget företag...men när man då märker att det faktiskt börjar bära sig känns det som en av de största segrarna! Hårt arbete betalar sig nästan alltid! Och det roliga är att hela familjen är med och bidrar på något sätt på sitt håll! :)
 
Nu blickar vi framåt mot sommaren och alla aktiviteter och resor vi har inplanerade..bara roliga saker! Vi har även en del nya tankar när det kommer till utveckingen av Travelresearch....inte som vi kommer göra den närmaste tiden..men det är viktigt att ha en agenda och planer för framtiden så vi kan vara med och konkurrera och följa utvecklingen inom turism och resor som ständigt förändras..
Vi har inga manualer eller böcker att läsa oss till...utan vi får hela tiden gå på magkänsla vad som känns rätt just nu! Hittils har det gått rätt bra :) 
 
Hej så länge!
 
 
 
Hemresa - Malmö - Stockholm - med livet som affärsidé - vardagsliv - work from anywhere