Englundarna startar " Hemma-restaurang"? Lite tankar om framtiden...

 
Hej Hej!
 
Familjen och Travelresearch jobbar vidare och säljer resor till vårat andra paradis Sri Lanka och numera även Maldiverna.Vi har ju valt en lite annorlunda livsstil... att ha livet som affärside...och det känns fantastiskt bra. Vi blir inte "snorrika" men lever ett bra,härligt och väldigt flexibelt liv.Vissa dagar är det mycket att göra och andra dagar finns det tid att reflektera över vår situation och framtiden.
 
Vi försöker hela tiden att förnya oss och tänka på framtiden samtidigt som vi verkligen blivit duktiga på att leva här och nu.
Det kommer ideer från olika håll, både från vår duktiga VD Lars och bästa säljaren Sofia.(googlade lite på resor häromdagen och Colombo,vips kom det upp en bild på Sofia och en utförlig text om allt hon kan om staden,kul!) Även Pelle gör så klart sina insatser trots att skolan går  först!! Förhoppningsvis kommer han att få mer tid i höst till Travelresearch där han kan få använda sina nya kunskaper från sin utbildning.
 

Männen på Travelresearch
 
Vi har haft många olika tankar om hur vi kan driva detta företag vidare och utveckla vårt koncept. En mycket tidig ide var att starta ett cafe och en samlingsplats för "Sri Lanka lovers" (TR-Cafe) , dvs ett kombinerat cafe och resebyrå där du kunde ta en kopp lankesiskt te medan du diskuterade din resa med någon av oss reseexperter på Travelresearch. Det var kanske en lite "överambitiös" tanke, men väldigt rolig.
 
Denna lite galna ide vi hade för många år sedan har nu grott lite och utvecklats till det senaste och helt klart bästa alternativet; att driva en så kallad "hemmarestaurang". Det innebär, som det låter, att vi som familj ordnar middagar och olika events i hemmet efter önskemål. Det finns många olika sätt att göra detta på och vi håller nu på att undersöka olika alternativ.
 
Englundarnas blivande hemma-restaurang 
 
Englundarna har genom åren haft så många fester och middagar i detta hus, allt från kalas,häftiga partyn till examensmottagningar, konfirmationer och nyårsfester! Tror  att de flesta ungdomar (nu vuxna) i Täby har varit hemma hos oss genom åren. Det känns jätteroligt att alla hade någonstans att vara och vi föräldrar lärde känna många deras vänner, och gör fortfarande än idag!
 
Från förra sommarens 25 års fest för Pelle
 
Hela tanken med familjeföretaget Travelresearch har redan från början varit att utnyttja alla våra kompetenser till max. Ingen av oss är bra på allt utan alla är bra på något..men tillsammans kan vi bli väldigt starka och konkurrenskraftiga på olika områden. Tanken med just en "hemmarestaurang" är framför allt Helenas starka kompetens med matlagning, arrangering av olika middagar och känsla för detaljer som vår största tillgång.
Hon har många år arbetat som kock och har stor erfarenhet att laga mat till både små sällskap men även till storbespisning, hon är lite av ett proffs.
Lasse är världsbäst på att grilla,Sofia kan det där med service och servering  samt att även Pelle är lite av en naturbegåvning i köket.
 
Dessutom har vi ett perfekt hus för olika slags tillställningar, både ute i trädgården och inne i huset, vi älskar alla att laga mat och maten har alltid varit en central och viktig del för vår familjs sätt att umgås, både med varanda och med vänner.
 
Grillmästaren har varit i farten...
Romantisk middag för två?
 Köket där maten ska lagas...
 En av matplatserna..
 
Vi ser även detta som en chans att ge lite extra krydda till våra resor. Vi är duktiga på att planera och hålla i trådarna och på detta sätt har vi chans att träffa nya olika typer av människor och kanske till och med kan locka gamla och nya och potentiella resenärer som vill träffa oss över en bit god mat. Efter önskemål kan vi då berätta om Sri Lanka, våra resor  samt hur vi arbetar som reseföretag. Man skulle kunna säga att det är som en inspirationskväll med god mat, dryck och trevligt umgänge.
 
Det finns många positiva sidor med detta vi kan berätta om men just nu befinner vi oss på planeringssstadiet och iden måste få gro och vila lite innan vi sätter något i rullning. Det bästa av allt är att vi bestämmer själva när och hur vi vill ha det och självklart finns det regler inom detta som vi måste följa och kolla upp så att det blir rätt. Men vi alla känner att det är en kul ide som förhoppningsvis kommer att bli verklighet :) 
 
Hemma restaurang - entreprenörskap - familjebusiness - familjeliv - travelresearch - work from anywhere
1