Midsommar enligt tradition….och början på vårt sommaräventyr…segling Mallorca/ sardinien

 
Hej hej! Sofia  skriver…

Nu är precis midsommar avklarat enligt vår tradition..Åland, släktingar, bastu och god mat. Jag och Pernilla (min sambo) spenderade några dagar i Stockholm innan vi tog oss över havet. Vi höll på att missa bussen till färjan då den tydligen bytt busshållplats pga ombyggnad…utan skyltar eller liknande…och två förvirrade blondiner. Vi kom ialla fall med och fick en fin överfart på däck.

När vi kom fram skulle vi inhandla till vår middag som vi skulle bjuda på dagen efter. Ribban var satt hög och förväntningarna stora….vi kände pressen…Efter någon timme i butiken var vi nöjda. Framme vid stugan blev det bastubad och god grillmiddag!

 Solig överfärd med Longdrinks..
 
Dag nr 2 spenderades med promenad på förmiddagen…jag fick till och med med mig Pillan….lockade med en eftermiddagsdrink när vi kom tillbaka 😉 …vi bastade och därefter började vi förberedelserna för vår omtalade middag…vi placerade resten av familjen på framsidan av lillhuset, så långt ifrån oss som möjligt…så att vi kunde få lite arbetsro.
 
Vi hällde upp en stor drink och började jobba! Middagen blev faktiskt bättre än väntat utan någon direkt kritik. Till och med Pelle hade inte mycket dåligt att säga. Det blev en förättsmacka på Åländskt svartbröd med avocadokräm med pepparot, mozarella och tomat. Därefter en sötpotatis bakad i ugn med vitlökssmör och stark ost serverad med en röra på cremefraiche, knaperstekt bacon och vitlöksstekt svamp.
På sidan gjorde vi en enkel blandsallad.
 
Vi hade aldrig gjort något av detta tidigare vilket kanske inte var så genomtänkt…men eftersom alla blev mätta och belåtna var det kanske inte en sån dum ide ändå.
 
Pillan i full gång med vår matlagning
 Förätt & fördrink
Nöjd mamma..
 Naturdusch...kände oss som Jane
 Pappa Pillan på bastuberget
 Pillan vet hur man njuter..

Dagen efter var det självaste midsommarafton…..vi flickor gick upp tidigt och började packa inför hela dagen och kvällens aktiviteter…det tog sin lilla tid innan familjen Englund kom ut ur dörren. Det kändes som att vi packat med oss allt vi hade med oss. Efter en dag med sill, nubbe, fotbollsmatch (ovanligt städad och lugn, den brukar annars vara på liv och död) grillmiddag och sång åkte vi över till vår sida igen. Det var kallt….jäkligt kallt!

Vi tog med oss kusinen Jonas och hans tjej Elin och badade bastu några timmar för att värma upp oss igen. Pelle tog även fram guran och drog av några allsångslåtar….ja kan inte påstå att vi andra höll måttet…vi sjöng hellre än bra. Jag var tydligen en takt för tidig HELA tif´den…suck…kul hade vi ialla fall.

 Klänningar dagen till ära..
 Lunchen...
 Det obligatoriska midssommarbordet..
 En av dessa kvällar...

Helgen gick snabbt och vi åkte tillbaka till Stockholm…Vi lämnade av Pernilla i stan som åkte ner till Malmö igen medan vi åkte hem och förberedde oss för sommarens äventyr som vi sett fram emot länge! Vi skulle iväg på något som vi aldrig gjort förut! Planen är att vi ska segla från Mallorca till Menorca och därefter över till Sardinien.

Vi är alla vana vid havet och båtlivet, men vi har aldrig gjort något liknande (jag är väl inte direkt känd för att vara speciellt duktig till havs…svarar i mob medan jag ska ta emot vid bryggan osv. Jag ska nog ansluta till matlagnings crew istället 😉 ) Pelle och pappa får hjälpa Anders med det praktiska på båten.

 

 Travelresearch är redo...hela familjen..

 Vi tog planet ner till Mallorca där våra vänner Rene och Anders låg med deras väldigt fina segelbåt Shela (en liten enkel segelbåt med 3 hytter, enormt vardagsrum/kök och ett akterdäck som rymmer en hel skolklass). Dom låg i staden Alcudia där Anders haft sin födelsedagsfest någon vecka tidigare. Familjen Englund lyckades komma på planet…och till och med hitta lokalbussen som skulle ta oss till den lilla hamnstaden (det tog ett tag). Vi blev mötta av Rene och Anders som bjöd på räkmacka och sangeria när vi kom. Det var helt perfekt!

 Liten del av sittbrunnen...

Dagen efter spenderade vi i hamnen…vi gick och simmade…shoppade och försökte att bunkra upp båten…det gick inte..allt var stängt pga någon ”fiesta”. Jaha…vi tog en kanna sangeria istället. På kvällen gick vi ut och åt med deras norska vänner. Först fick vi en fördrink på deras båt…eller shot kanske jag ska säga …Ankare hette den ( först åt man en citronskiva rullad i kanel och socker som sedan sköljdes ner med en shot mörk rom) Riktigt gott! Till och med mamma lyckades ta den! Middagen var jättegod! Paella med skaldjur..vin och en irish coffe som desert. Det enda några klagade på var att kaffet hade för mycket whiskey…dsv den var för stark…men vi var överens om att vi inte kunde klaga till servitören att vi fått för starka drinkar….det är inget man klagar över…efter några sippar va det ingen som klagade längre ändå haha. Sedan blev det fyrverkerier….ingen av oss hade tidigare sett ett sånt påkostat arrangemang…det höll på i nästan en halvtimme! Vi tog en Mojito på stående fot för 3 euro st…. En lyckad dag!

 Gänget..
 Sangeria pause...
Ankare i sikte...
 Kvällens middag...Paella
 
 
Nu har vi kommit till Menorca efter en seglats på ca 45 distans….vi var väldigt trötta efter vi kommit fram. Vi hittade en vik där vi trodde att det skulle vara lugnt för natten. Middagen bestod av musslor i vitt vin med en bruchetta med smält mozarella och tomatsalsa. Mycket gott! Vi gick i säng tidigt…natten blev något omskakande då det blåste upp…lite a´la Grönalund…ibland var det till och med svårt att ligga kvar i sängen haha, man kan säga att vi gungades till söms. När vi vaknade kände vi oss nästan fulla! Men efter lite frukost och kaffe började det ordna till sig.
 
Pelle vid rodret...
 Bubbel ska det vara..
 Glassar på däck..
 
 Nu är vi på väg till en annan hamn vid huvudstaden Mahon som ligger närmare Sardinien. Förhoppningsvis seglar vi över de närmsta dagarna. Mamma och Rene sitter på akterdäck och kör pedicyr medan grabbarna manövrerar båten! Det går ingen nöd på oss :D

Det är kul att äntligen göra något tillsammans hela familjen…hela företaget Travelresearch är samlat! Även om detta är lite av en ”semester” är det ändå en research….därav vårt namn…vi försöker alltid att se nya möjligheter i allt vi gör…det är lite charmen av att ha livet som affärsidé. Vi har kommit fram till att vi redan är lite specialister på öar ( Sri Lanka…Maldiverna) och Sardinien är också en ö…man vet aldrig…

Däremot är vi aldrig helt lediga …vi har hela tiden jobb att göra..resor att planera och mail att besvara..tur att det är gratis internet i hela Europa!

 Jobb..jobb..jobb
 Inget fel på detta kontor ;)
 Pedicyr dags..
 Grabbarna får jobba..
 Nööööjd!!! ;) 

Nu ser vi fram emot den kommande veckan som är relativt oplanerad…det är vädret som styr mycket och Anders som är båtens kapten! Vi är bara så glada att vi får vara med! Och ingen är nog så nöjd som VD Lars Englund som få vara ute till havs HELA dagarna haha

Vi hörs snart igen!

 
1
emelie jonasson

Ser ut som en fantastisk midsommar familj sol bastu och god mat vad mer behöver man :)

Svar: Man behöver inte mycket mer,lite varmare kvällar kanske,men vi bor ju i Sverige!Tack för trevlig kommentar!
Travelresearch