Fortsättning på vårt sommaräventyr..Segling på Medelhavet..Mallorca/ Menorca/ Sardinien

 
Hej igen!
Vår fantastiska seglats fortsatte som sagt mot Mahon som är huvudstad på Menorca.
Vi ankrade i en lugn vik,kändes skönt efter den gungiga natten!! Det blev en tidig tacomiddag för lunchen blev det si och så med.
 
Taco-middag med öl...
 
Alla utom kapten tog gummijollen,rodde mot land och tog en  promenad mot staden ( som låg ca 2 mil bort..vilket vi inte riktigt visste).
Det blir ju inte alltid som man tänkt sig och det har vi ju lärt oss! Promenaden var härlig, ca 7 km med vacker natur och fina hus. Men inte en endaste bar..restaurang eller cafe så långt ögat kunde nå...vi hittade tillslut ett supermarket där vi kunde inhandla några cider...sen kom regnet!! Det öste ner ett tag och vi fick ta skydd...
Tanken var självklart att stoppa en taxi på tillbakavägen för att slippa gå heeela vägen tillbaka till båten.... men det var lättare sagt en gjort, det där med att hitta taxi är inte vår grej tydligen!  vi fick ta ett drickastopp under ett tak med våra inhandlade cider tills det värsta regnet gått över! Sen var det bara att börja traska tillbaka, vi mötte inte en taxi på hela vägen...knappt en endaste bil. Det blev redigt med motion den dagen!! :) 
 
Vi stannade ett par dagar i den lugna viken för det blåste det lite för mycket för att få en skön seglats över havet.
 
På plats i Menorca i viken vi låg i ca 3 nätter
 Början på vårt vandringsäventyr..
 Det regnade rätt bra ett tag...
 Vi fick ta skydd...och en liten dricka pause...
 Vägen var lång...Ingen taxi i sikte..suck..
 
Vi passade på att göra lite utflykter, ena dagen tog vi Shela(båten) in till Mahon och tittade på staden från sjösidan,det fanns inte en enda båtplats att få tag i, så det blev att puttra tillbaka till viken. Vi tog en promenad till ett högt beläget fort med mycket fin utsikt (Fortaleza de Molena) och sista dagen innan avfärd blev det, tro det eller ej, taxi in till staden Mahon!! Där promenerade vi runt, shoppade lite, åt en god lunch(Helena fick en öl uthälld över sig av kyparen,så klart ofrivilligt), så det blev en skön simtur från stranden tillbaka till båten.
 
VDn och säljaren uppe vid fortet..
 Inne i fortet..
 Gången som aldrig tog slut...synvilla,,,
 
Efter bunkring och en sista koll på vädret styrde vi den 4:e juli kosan mot Sardinien. vilken härlig seglats! 
Vi startade vid 10-tiden på morgonen,det blåste inte mycket men solen sken från en klarblå himmel.Vi fick sällskap en bit av flera lekfulla delfiner! så häftigt!
Vi saktade ner och passade på att bada i det klarblå,lugna och varma havet.
Vilken känsla att simma och veta att det är ca 3000 m till botten!
Vi hann även med att ha klippstuga på båten..pappa Lasses hår skulle tydligen bort! Och Rene skulle ha pappiljottisar,,
 
Nya lekfulla kompisar..
 Lite bad..
 Man kan göra allt på denna båt...även klippa hår tydligen...
 Rene blir också fin i håret..
 
Resan fortsatte hela dagen och natten,vi låg och halvsov på däck medan solen gick ner,månen gick upp och ner och solen gick upp igen. En magisk upplevelse...en häftig känsla att endast vara omgiven av vatten...inget land så långt ögat kunde nå..vi kände oss om inte annat ganska små..
Det blev rätt fuktigt och rått på natten så grabbarna fick klä på sig ordentligt!
Vi kvinnor hade bänkat oss under "tak" och hade det riktigt mysigt med film och tända ljus!
 
Soluppgång över Medelhavet..
 
Sardinien dök upp i horisonten på eftermiddagen och det tog ett par timmar till innan vi hittade en ledig boj i en fin vik. Det kostade ca 500 kr, och för det fick vi som sagt övernatta vid boj,en kalldusch på morgonen efter att ha väntat rätt länge på att få en nyckel dit, dörren var svåröppnad vill jag lova! Men duschen var väldigt skön!!
 Vårt äventyr fortsatte mot Korsika och den häftiga staden Bonifacio!
 
Sardinien i horisonten..
 
Vi lade till vid en brygga för att fylla på vatten men beslöt trots priset(över 1000:-/natt) att övernatta där.
Det ångrade vi inte!! vilket häftigt ställe! När vi körde in i hamnen var det som att den lilla staden var insatt i en bergsvägg...och små mysiga barer och restauranger omringade hamnen. Vi tog en promenad och njöt av den fantastiska utsikten på andra sidan staden där havet bredde ut sig...
Fortsatte promenaden lite högre upp på berget där det låg ännu en liten stadsdel med många mysiga restauranger,affärer och vattenhål. Fantastiskt vackert och pittoreskt...Vi satte oss ner och beställde ett välförtjänt glas öl/vin.
Kvällen spenderades i hamnen med restaurangbesök,dj underhållning och ett par drinkar. Ungdomarna(Sofia och Pelle) fortsatte kvällen ute bland folket och kom hem lite senare än vi andra!
 
Häftiga Bonifacio..Korsica'
 Promenad..fantastisk utsikt= uppställning!
 Ute på stan..
 En drink uppe i den gamla delen av stan 
Sofia & Rene..
 Den gamla delen av staden nerifrån..
 Middag nere i hamnen...fantastiska musslor i vitt vin och grädde
 
Efter en god frukost tog vi oss vidare mot nästa mål,La Maddalena, ett naturreservat bestående av flera öar och även en liten stad på en av dem.
Anders anmälde oss på nätet och betalade för annars fick vi inte ankra där omkring.De var snabba att komma fram till båten och kontrollera att vi hade betalt.Enligt hörsägen var Italienarna sämst på att anmäla sig och betala!
Vi passade på att bada på ett ställe sen ankrade vi för natten på ett annat,där vi grillade goda köttbitar på akterdäck.Framåt kvällen låg det ca fem båtar i bredd ganska nära oss,de hade lite fest med sång och gitarrspel(hellre än bra)de hade kul och det kändes bra för oss,vi tänkte ta en simtur över till dem men vi roade oss själva!
 
Grabbarna grillar ..:)
 Mys i kvällssolen...
 Festbåtarna vi var nära att besöka..
 
På morgonen åkte vi vidare mot nästa vik,vilka naturupplevelser,vilket vatten, ja oj vad vi fått vara med om!!
Vi ankrade i ännu en fin vik,en  med flera båtar. Det blev bad, snorkling och en mysig eftermiddag ombord på Shela.
Våran badanka rymde när Rene skulle bada och det blev en vild jakt på ankan! Den var för snabb för oss alla när vinden fått tag i den och vi trodde att vi förlorat den..alla simmade hysteriskt efter den..men han var för snabb...En snäll italienare på sin snuskigt stora båt hoppade i sin jolle (som var typ större än vår båt hemma) kom till undsättning! Dagens motion!
 
Den omtalade drinken..Aperol..Rene lovade oss den heeela veckan ;)
Anders och vår badanka innan han rymde,,!
 
Morgonen efter åkte vi ut på havet igen och styrde Shela mot staden Olbia på Sardinien. Det gungade rätt bra på vägen mot staden men det gick bra!
Vi stannade på vägen och fyllde diesel och vatten, det blev lite stökigt på väg därifrån,en fender åkte i vattnet men Pelle var snabb att fiska upp den med båtshaken.Jag hann knappt reagera så det var tur att vi hade bra gastar ombord!
Staden såg inte mycket ut för världen, men när vi lagt till och promenerat runt lite var vi överens om att det var en mysig liten stad. Vi satte oss och tog en eftermiddagsdrink och tittade på alla människor som vandrade förbi,jättemysigt!
Vi hade planerat för rester till middag men det var väldigt varmt så det blev en restaurang i stället, kändes helt rätt och mycket gott. Sofia och jag delade på en mycket god platta med olika skinkor,korvar mm.
Båtägarna gick hem och passade båten och familjen Englund gick vidare ett tag i den ljumma kvällen!
 
Såå vackert..'
 Fördrink i staden Olbia
 Syskonen..
Vår goda platta med skinkor och ostar..
 
Försökte utan resultat att få tag på en taxi som kunde ta oss till flygplatsen morgonen efter.Det gick bussar dit så vi kände oss lugna när vi somnade för natten!
Vi gick upp tidigt,fick en kopp kaffe, tackade för en fantastisk resa som varit så trevlig.Känns fjuttigt att bara säga tack men det är svårt att få fram de rätta orden!
Det blev en kort promenad till busshållplatsen men det kom, väldigt lägligt, en taxi som vi haffade och kom smidigt till flygplatsen.
Letar taxi..
 Väntan på flyget..
 
Nu har vi fått njuta av dessa fantastiska öar från havet,väldigt bra eftersom vi är ett reseföretag och verkligen gillar öar! Nästa gång får vi "reka" öarna med bil så vi även fär uppleva  den sidan.
Tack för mig 
på återhörande!
 
 
 
 
 
 
 
Businesstrip - Expedition - Mallorca - Travelresearch - sardinien - segling

Midsommar enligt tradition….och början på vårt sommaräventyr…segling Mallorca/ sardinien

 
Hej hej! Sofia  skriver…

Nu är precis midsommar avklarat enligt vår tradition..Åland, släktingar, bastu och god mat. Jag och Pernilla (min sambo) spenderade några dagar i Stockholm innan vi tog oss över havet. Vi höll på att missa bussen till färjan då den tydligen bytt busshållplats pga ombyggnad…utan skyltar eller liknande…och två förvirrade blondiner. Vi kom ialla fall med och fick en fin överfart på däck.

När vi kom fram skulle vi inhandla till vår middag som vi skulle bjuda på dagen efter. Ribban var satt hög och förväntningarna stora….vi kände pressen…Efter någon timme i butiken var vi nöjda. Framme vid stugan blev det bastubad och god grillmiddag!

 Solig överfärd med Longdrinks..
 
Dag nr 2 spenderades med promenad på förmiddagen…jag fick till och med med mig Pillan….lockade med en eftermiddagsdrink när vi kom tillbaka 😉 …vi bastade och därefter började vi förberedelserna för vår omtalade middag…vi placerade resten av familjen på framsidan av lillhuset, så långt ifrån oss som möjligt…så att vi kunde få lite arbetsro.
 
Vi hällde upp en stor drink och började jobba! Middagen blev faktiskt bättre än väntat utan någon direkt kritik. Till och med Pelle hade inte mycket dåligt att säga. Det blev en förättsmacka på Åländskt svartbröd med avocadokräm med pepparot, mozarella och tomat. Därefter en sötpotatis bakad i ugn med vitlökssmör och stark ost serverad med en röra på cremefraiche, knaperstekt bacon och vitlöksstekt svamp.
På sidan gjorde vi en enkel blandsallad.
 
Vi hade aldrig gjort något av detta tidigare vilket kanske inte var så genomtänkt…men eftersom alla blev mätta och belåtna var det kanske inte en sån dum ide ändå.
 
Pillan i full gång med vår matlagning
 Förätt & fördrink
Nöjd mamma..
 Naturdusch...kände oss som Jane
 Pappa Pillan på bastuberget
 Pillan vet hur man njuter..

Dagen efter var det självaste midsommarafton…..vi flickor gick upp tidigt och började packa inför hela dagen och kvällens aktiviteter…det tog sin lilla tid innan familjen Englund kom ut ur dörren. Det kändes som att vi packat med oss allt vi hade med oss. Efter en dag med sill, nubbe, fotbollsmatch (ovanligt städad och lugn, den brukar annars vara på liv och död) grillmiddag och sång åkte vi över till vår sida igen. Det var kallt….jäkligt kallt!

Vi tog med oss kusinen Jonas och hans tjej Elin och badade bastu några timmar för att värma upp oss igen. Pelle tog även fram guran och drog av några allsångslåtar….ja kan inte påstå att vi andra höll måttet…vi sjöng hellre än bra. Jag var tydligen en takt för tidig HELA tif´den…suck…kul hade vi ialla fall.

 Klänningar dagen till ära..
 Lunchen...
 Det obligatoriska midssommarbordet..
 En av dessa kvällar...

Helgen gick snabbt och vi åkte tillbaka till Stockholm…Vi lämnade av Pernilla i stan som åkte ner till Malmö igen medan vi åkte hem och förberedde oss för sommarens äventyr som vi sett fram emot länge! Vi skulle iväg på något som vi aldrig gjort förut! Planen är att vi ska segla från Mallorca till Menorca och därefter över till Sardinien.

Vi är alla vana vid havet och båtlivet, men vi har aldrig gjort något liknande (jag är väl inte direkt känd för att vara speciellt duktig till havs…svarar i mob medan jag ska ta emot vid bryggan osv. Jag ska nog ansluta till matlagnings crew istället 😉 ) Pelle och pappa får hjälpa Anders med det praktiska på båten.

 

 Travelresearch är redo...hela familjen..

 Vi tog planet ner till Mallorca där våra vänner Rene och Anders låg med deras väldigt fina segelbåt Shela (en liten enkel segelbåt med 3 hytter, enormt vardagsrum/kök och ett akterdäck som rymmer en hel skolklass). Dom låg i staden Alcudia där Anders haft sin födelsedagsfest någon vecka tidigare. Familjen Englund lyckades komma på planet…och till och med hitta lokalbussen som skulle ta oss till den lilla hamnstaden (det tog ett tag). Vi blev mötta av Rene och Anders som bjöd på räkmacka och sangeria när vi kom. Det var helt perfekt!

 Liten del av sittbrunnen...

Dagen efter spenderade vi i hamnen…vi gick och simmade…shoppade och försökte att bunkra upp båten…det gick inte..allt var stängt pga någon ”fiesta”. Jaha…vi tog en kanna sangeria istället. På kvällen gick vi ut och åt med deras norska vänner. Först fick vi en fördrink på deras båt…eller shot kanske jag ska säga …Ankare hette den ( först åt man en citronskiva rullad i kanel och socker som sedan sköljdes ner med en shot mörk rom) Riktigt gott! Till och med mamma lyckades ta den! Middagen var jättegod! Paella med skaldjur..vin och en irish coffe som desert. Det enda några klagade på var att kaffet hade för mycket whiskey…dsv den var för stark…men vi var överens om att vi inte kunde klaga till servitören att vi fått för starka drinkar….det är inget man klagar över…efter några sippar va det ingen som klagade längre ändå haha. Sedan blev det fyrverkerier….ingen av oss hade tidigare sett ett sånt påkostat arrangemang…det höll på i nästan en halvtimme! Vi tog en Mojito på stående fot för 3 euro st…. En lyckad dag!

 Gänget..
 Sangeria pause...
Ankare i sikte...
 Kvällens middag...Paella
 
 
Nu har vi kommit till Menorca efter en seglats på ca 45 distans….vi var väldigt trötta efter vi kommit fram. Vi hittade en vik där vi trodde att det skulle vara lugnt för natten. Middagen bestod av musslor i vitt vin med en bruchetta med smält mozarella och tomatsalsa. Mycket gott! Vi gick i säng tidigt…natten blev något omskakande då det blåste upp…lite a´la Grönalund…ibland var det till och med svårt att ligga kvar i sängen haha, man kan säga att vi gungades till söms. När vi vaknade kände vi oss nästan fulla! Men efter lite frukost och kaffe började det ordna till sig.
 
Pelle vid rodret...
 Bubbel ska det vara..
 Glassar på däck..
 
 Nu är vi på väg till en annan hamn vid huvudstaden Mahon som ligger närmare Sardinien. Förhoppningsvis seglar vi över de närmsta dagarna. Mamma och Rene sitter på akterdäck och kör pedicyr medan grabbarna manövrerar båten! Det går ingen nöd på oss :D

Det är kul att äntligen göra något tillsammans hela familjen…hela företaget Travelresearch är samlat! Även om detta är lite av en ”semester” är det ändå en research….därav vårt namn…vi försöker alltid att se nya möjligheter i allt vi gör…det är lite charmen av att ha livet som affärsidé. Vi har kommit fram till att vi redan är lite specialister på öar ( Sri Lanka…Maldiverna) och Sardinien är också en ö…man vet aldrig…

Däremot är vi aldrig helt lediga …vi har hela tiden jobb att göra..resor att planera och mail att besvara..tur att det är gratis internet i hela Europa!

 Jobb..jobb..jobb
 Inget fel på detta kontor ;)
 Pedicyr dags..
 Grabbarna får jobba..
 Nööööjd!!! ;) 

Nu ser vi fram emot den kommande veckan som är relativt oplanerad…det är vädret som styr mycket och Anders som är båtens kapten! Vi är bara så glada att vi får vara med! Och ingen är nog så nöjd som VD Lars Englund som få vara ute till havs HELA dagarna haha

Vi hörs snart igen!

 
1