Tre blondiner i Colombo, resor, fest kombinerat med massa jobb!

Hej! 
Nu är det Sofia som skriver!
Jag råkade anlända till paradiset några veckor tidigare än mina övriga familjemedlemmar och kollegor och har spenderat de senaste 3 veckorna med mina tjejer från Malmö.
Helt fantastiska veckor med sol, bad fest och lite resande! Pernilla även kallad "Vanilla" (sri lankaner kan inte uttala hennes namn alls) reste runt med familjen Englund och Travelresearch förra åter vid samma tid och valde att göra en favoriter i repris :)
Linda var här för första gången och fick se lite hur vi bor och lever här på ön.
 
Solnedgången i Mirissa...
 
Resan började väldigt dramatiskt på Kastrup i Danmark. Vi alla 3 hade bokat biljetterna tillsammans för länge sedan och har sedan dess sett fram emot resan och inte pratat om något annat de senaste veckorna. Vi kom till Kastrup tidigt på morgonen den 27e december..handlade allt vi skulle i tax-free butiken...tog en kaffe.. och en sista grupp -selfie innan vi gick igenom sista security -checken...där tog det stopp för Lindas del. Hennes pass var inte giltigt (måste vara giltigt 6 månader efter avresa) det var 1 månad för gammalt. Det var inte speciellt kul när 3 förväntansfulla tjejer på sin första resa tillsammans plötsligt bara blev 2. Vi trodde inte att det var sant när hon var tvungen att ta sitt bagage och åka hem igen! snacka anti klimax!! Men duktig som Linda är så fixade hon allt! Provisoriskt pass..och ny flygbiljett...hon var på plats 2 dagar senare! :D
 
Selfien som aldrig kom upp haha..
 Princess Vanilla fick ett glas bubbel som de första när hon kom fram...nöjd!
 
Vi började resan med nyårsfirande på stranden med glitter, bubbel och fyverkerier på vår stammis restaurang La Voile Blanche. Festen slutade inte direkt efter själva nyårsdagen...mina båda blondiner fick snällt följa efter mig på alla roligheter ( galenskaper) jag kunde hitta på i Colombo. Så klart att man blir extra poppis när man har två snyggingar vid sin sida som alla undrar vilka de är! :) 
 
Samtidigt som jag hade dessa två underbara varelser i min lägenhet hade vi (Travelresearch) väldigt mycket gäster i landet och mycket nya reseförfrågningar ( det var vår absoluta högsäsong). Det var inte helt lätt att hantera allt på samma gång...dessutom när man har sin chef ( min iof underbara pappa) på andra sidan jordklotet som med all rätt kräver att allt ska vara under full kontroll! Som tur är hade tjejerna varandra...plus att dom inte är lika morgonpigga som jag ( det är det ingen som är) så att jag kunde jobba på morgnarna medan dom sov...sedan möttes vi alla nere på stranden senare på dagen.
Fungerade aldeles utmärkt! Men jag kan inte säga att jag inte är lite sliten nu haha! 
Typ vid 12-slaget :)
 
HAPPY NEW YEAR!! 2017
 
Den årliga hemmafesten hos partykungen "D"   Hela huset var dekorerat dom Disneyland haha..100-tals nallar 
 Ingen kommentar...
 Middag på LVB..
 Ozo...Happy hour 
 
Efter ca 1 vecka i Colombo behövde vi lite miljöombyte och åkte därmed till Mirissa på sydkusten.Vi hyrde en Nano Cab och började resan vid 11 tiden på förmiddagen. Det var ett under att vi kom fram då chauffören inte ens hittade till motorvägen, men eftersom vi va på roadtrip gjorde det ingenting. Vi sjöng hela vägen ner till stranden så högt att chauffören antagligen ångrade att han tog denna körning. oooops ;)
 
Mirissa bjöd på sol, bad och lite strandfest på kvällarna. Vi åkte även till fina staden Galle Fort där vi träffade några galna grabbar från Grekland som älskade att shotta! Väldigt farligt haha! Något gladare åkte vi tillbaka till Mirissa.
 
Road trip :) 
 Mina fina flickor i Mirissa..
 Mirissa...
 På väg till Galle såg vi styltfiskare...(dålig bildkvalitet...)
 Mysig lunch på stan i Galle...(galna greker i bakgrunden)
 
Vi hade nog kunnat stanna 1 dag till (ialla fall Linda) men vi var tvugna att åka hem på lördag eftermiddag för att inte missa brunchen!! Det gick bara inte!Och det var helt klart värt att åka hem för!
 
Bubble brunch ;)
 Vi stannade till på Ozo på vägen tillbaka för att se solnedgången...
 
Resten av veckorna flög fram och vi hade superkul! Även om det var sååå trisst när dom skulle åka så kanske våra kroppar behövde vila lite...det blir rätt intensivt när det inte finns så mycket tid och så mycket man vill hinna göra. 
TACK i alla fall för fantastiska veckor mina flickor!! Jag hade verkligen kul! och det gör mig verkligen rörd att ni ville ta er semester och komma hit till mig <3<3<3
 
Nu sitter jag här i lägenheten helt ensam... Jag tror inte att jag varit helt ensam på flera år.Till en början trodde jag att jag skulle börja klättra på väggarna och dö av depression och rastlöshet...men hittils lever jag..och det är ganska skönt att vara själv ibland..tror jag...
Jag ser dock fram emot måndag då ytterliggare 2 familjemedlemmar anländer :) Hela Colombo frågar efter mamma och pappa haha...
 
 
Nu börjar planering inför nästa säsong med ny marknadsföring...nya artiklar som ska skrivas till portalen och projekt som ska planeras på detaljnivå. Vi har mycket framför oss vilket är superkul! Travelresearch går sakta men säkert framåt...det går inte snabbt..men i ett tempo så att vi kan hantera det! :)
Vi hörs snart igen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colombo - Galle - Road trip - nattliv - travelresearch - vardag utomlands - vardagslyx

Sverige-Sri Lanka

GOTT NYTT ÅR 2017!
 
 
Nytt år nya möjligheter,det känns väldigt bra.Ena delen av Travel Research befinner sig i Sverige just nu och andra(Sofia)delen är på Sri Lanka.
Hela familjen firade jul tillsammans i år och det kändes mycket bra.
Vår fina gran
 Maten blev kanon som vanligt
 
Nyårsafton firades på olika håll,Sofia på Sri Lanka med kompisar,Pelle i Täby med kompisar och de äldre även de med härliga kompisar,en riktig heldag blev det!
Vi började med en promenad i skogen(stolpaleden)med vintoddy,sen en härligt grillad korv hemma hos kompisar.
De som ville och kunde tog ett mysigt bad i deras utomhusjacuzzi!
Eftermiddagen och kvällen fortsatte hos familjen Englund med hummer,goda grillspett(Lasse borde ställa upp i grillmästarna på tv),underbar efterrätt och mycket och gott att dricka!Dansen slutade nog inte förrän vid 04-tiden,det blev ett riktigt håll igång!Alla var på topp!
Lite grillning i det fria'
 Gordon Ramsey??
 
I mitten på december åkte (Lasse och Helena) till Bergtorpsskolan och träffade 4 stependiater som skall åka till Sri Lanka i februari(rektor+3 lärare)Vi har fått igång ett samarbete med en skola i Kurunegala på Sri Lanka och Bergtorpsskolan,så roligt! De ska titta på den fantastiska skolan,prata med lärare och få igång ett samarbete kring den så aktuella fågan om miljö!
Deras intensiva vecka kommer att avslutas med ett studiebesök på en ekologisk "farm" som ligger söder om huvudstaden Colombo.Mer om det kan ni läsa på  Sri Lankaportalen.se
Läs artikeln här 
 
"The zoo"
 
Nu sitter vi här i ett snörikt Stockholm,antagligen hela Sverige,och ser till att våra gäster har det bra där borta!
Nu börjar planeringen för en återresa,känns väldigt bra. Slutet av januari är vi tillbaka :)
 
Stackars Pelle får vara hemma och plugga,han går in på slutspurten så vi håller alla tummar att det går bra!
 
På återhörande,troligtvis från varmare breddgrader!
 
 
 
2