Vardag i Mount Lavinia; filmning, skåderapelarinsatser & god mat!

Hej Hopp!
 
Nu är vi(Lasse o Helena) tillbaka på Sri Lanka o stationerade i vår fina lägenhet i Mount Lavinia.
En hel vecka har gått och det känns som vi varit här mycket längre än så.
Sofia fick vara ensam ett tag (behövligt) innan vi kom,för innan det var det livat och glatt med två kompisar från Sverige. De härliga veckorna är redan beskrivna i tidigare inlägg.
 
Nu är vi i full gång med planering för det kommande veckorna här i paradiset...och just nu är det Maldiverna som är på kartan. Vi har länge tänkt att börja ordna kombinationsresor mellan Sri Lanka och Maldiverna och nu ska det äntligen ske! Vi fick upp en bra kontakt här i veckan som ska ordna med en "inspektions resa" till Maldiverna i ca 4.5 dagar i mars.. det ser vi fram emot! 
 
Maldiverna <3<3
 
Här är det inte mycket dötid här, vi har fått en lagom ström av reseförfrågningar och det känns jättekul, så det jobbas och skrivs hela dagarna. På mornarna är det fortfarande stranden som gäller, vissa springer andra går och där emellan lite jobbiga mag,arm och benövningar! Ett "svalkande" bad och en god frukost känns mycket bra efter detta!
 
Vi har även  simmat i Mount Lavinias pool,ätit deras frukostbuffe` och jobbat från deras fina terass!(vilket kanonoffice!)
Mount Lavinias pool
 Work in progress...
 Middag på Barracuda
 
På torsdagen upptäckte Sofia av en ren slump att hennes visum visst gick ut SAMMA dag! ooops...Det var bara att kasta sig in i en taxi och köra till det otroligt roliga Immigration office.
Vi har som tur är en kontakt där som brukar göra själva handläggningstiden betydligt kortare...men tydligtn inte idag!
Det tog ändå MÅNGA timmar! Sofia var inte på sitt bästa humör om man säger så! 
Sofia har sett gladare ut...sur som fan på Immigration Office...
 
Helgen som varit spenderades i Moratuwa vid Bolgoda lake hos vår vän Suren som vi berättat om. Vi var alla med och spelade in en reklmfilm för stället som antagligen kommer läggas upp på hans hemsida ( Dvs så var vi statister...filmstjärnor blir vi högst osannolikt)
 Lasse fick paddla kajak tidigt på söndagsmorgonen innan brunchen, det är han bäst på! han blev både filmad från en annan båt samt när han hade en "go pro" på huvudet ( han måste sett väldigt proffsig ut). Det borde bli något riktigt bra av det! ( Vi har inga bilder från detta då fotograferna inte var på plats)
 
Vi  två övriga tjejer i familjen intog brunchen i vanlig ordning. Bossen i familjen kom 1 timme försent. Vi efterlyste han ca 10 grr innan han med andan i halsen kom inrusande på buffen.
Efter brunchen återvände vi till Bolgoda Lake för ytterligare skådespelarinsatser... det blev bland annat fotografering och filmning i solnedgången i en annan båt med champagne.
Kvällen avslutades med barbeque och avslutande filmning i köket med lite lätt matlagning där Lasse och Helena ställde upp och agerade matlagningskurs-deltagare! Vi hoppas att det blir till belåtenhet.
 
Den berömda Brunchen...
 Champange-båten..
 Open up the Champagne POP!
 Action..
 Filmteamet ..redo...
 
På måndagen åt vi middag på Hilton (Il Ponte) med en minister som Sofia känner,gott och trevligt
Igår intog vi köket för första gången på länge. Lasse köpte 2 kilo stora räkor av våra lokala fiskare som vi kokade i x antal kilo salt. Till det blev det glasnudlar med grönsaker fräst i vitlök...alioli och ostgratinerade Naanbröd! Vi blev väldigt nöjda med vår kockinsats i vårt inte allt för stora kök.
Räkfrossa :D
 
Imorgon funderar vi på att åka iväg några dagar till Ella och titta på lite nya hotell och få lite inspiration! Även besöka hotell som vi för tillfället avänder och därför kolla att de håller standarden vi måste ha.
Så på återhörande efter denna lilla "roadtripp" :)
 
 
2
sanna hyvärinen

Hamnade precis på er blogg, vad jobbar ni med på andra sidan jorden? :)

Svar: Hej Sanna! Vi är ett litet reseföretag som heter Travel Reseach och drivs av familjen. Vi har bott på ön till och från i fyra år och syr ihop rundresor till kunder i Skandinavien.
Tack för din kommentar😊
Travelresearch

Ing-Marie Berggren

Ååh ni har det för underbart. Det där med kombo till Maldiverna blir bra👏😊

Svar: Vi har det bara bra,åker en tur till Maldiverna i mitten på mars och kollar om det är något vi kan satsa på! Hälsa😎😊
Travelresearch