Englundarna/ Travelresearch öppnar hemmarestaurang!

 
 
Nu har det redan blivit Augusti, oj vart tog sommaren vägen? Även om vi njuter varje sekund,jobbar,tränar,äter gott,bastar, gjuter bänkar och bygger badrum(Lasse o Pelle), så går dagarna väldigt fort.
Just nu befinner sig hela familjen Englund på Åland och tar vara på den lilla sol som tittar fram mellan molnen.
Nästa vecka blir det ett kort stopp i Täby för fortsatt biltur till Hudiksvall där vi fått den äran att medverka på bröllop mellan Robin (kusin) och Linnea.
 
La Familia..Englundarna..
Grabbarna jobbar för fullt..
Fantastisk solnedgång..
 Härlig luch på havet..
 
Tjejorna..
 
Trots lågsäsing på resefronten går det faktiskt fårvånansvärt bra med försäljningen...folk beställer resor och vi har att göra lite hela tiden. Kanske för sommaren som inte riktigt ville infinna sig i år. För ca tre inlägg sedan skrev vi om att starta en "hemmarestaurang", och nu börjar det bli verklighet. Vi har slagit familjens kloka huvuden ihop och börjat fila på meny, datum och hur vi ska gå till väga.
I början av sommaren började vi laga mat tillsammans för att öva lite...köpte bland annat en pastamaskin...gick helt ok..inte säker på att detta kommer komma på menyn..men det gäller att pröva sig fram
 
Plannering i full gång..
Grabbarna i full gång att göra pasta..
 
Hemmagjorda dumblings serverade på bananblad..
 
Vi tänker börja i lite "säker" anda och gå genom appen Airdine som går att ladda ner på Appstore.Där laddar man upp sin profil och kan ta del av andra "hemmarestauranger" runt om i Sverige och i världen. Du som "host" kan därmed godkänna förfrågningar och på så sätt lite hålla koll på vilka som blir dina gäster. Ett enkelt sätt för oss att börja då exempelvis betalningen sker via appen och du har bra kontroll över eventet. Vi kan självklart ta emot bokningar via direktkontakt på fb eller mail...
 
Appen som går att ladda ner på Appstore..
 
Nu är alltså planneringen av meny i full gång och vi har varit inne på lite olika spår. Eftersom vi är ett reseföretag och har fokus på Sri Lanka så känns det som att Sri Lankans- inspirerad mat är en naturlig start för oss. Gästerna ska även känna att de kan prata med oss om resor och få lite inspiration till kommande äventyr.
 
Eftersom vi inte har något fysiskt kontor tror vi att detta kan bli ett kul och intressant sätt att träffa nya männiksor...samt för andra (ex potentiella resenärer) att få en chans att träffa oss. Vi får ett "ansikte" bakom vårt lilla företag. Det kommer alltså att serveras en 3-rätters meny för sammanlagt 8 personer hemma hos oss i Täby som kommer att kosta 295 kr/ person. Det man vill dricka under kvällen får man ta med själv. Vi har bubbelvatten ute på bordet.
 
Lankesisk mat..
 
Vi tänker öppna våra dörrar i Täby för första tillfället den 25e augusti och se hur det känns. Vi är väldigt spända! Ha det bra så länge!
Vi hörs!
 
 
 
Hemma restaurang - familjebusiness - familjeliv