Sri Lanka-Täby- Åland

 
Hejsan!
 
Sitter och blickar ut genom fönstret över ett vårlikt Täby. Buskar och träd knoppas, gatorna sopas men luften är fortfarande ganska kall. Det känns faktiskt skönt efter ett par månader i 30 graders värme.
Vi (Lasse och Helena) åkte hem till Sverige den 28/3. När vi landade på Arlanda var det bara 2 grader! lite kyligt som sagt. Pelle hämtade oss och det kändes riktigt bra att komma hem om även lite förvirrat.
 
Sofia är kvar ett litet tag till sen kommer även hon hem och njuter av den svenska sommaren blandat med en hel del arbete med våra resenärer. Vi har  redan nu förfrågningar på kombinationen Maldiverna-Sri Lanka! känns spännande och kul.
 
 
Det finns en bra och härlig artikel om Maldiverna att läsa på Srilanka-portalen.se. Där har vi skildrat vår uppfattning av Maldiverna, hur landet på bästa sätt kan kombineras med Sri Lanka samt hur man ska tänka när man väljer öar och resorts. Det är inte så självklart som man kan tro, Maldiverna består av flera hundratals öar man kan besöka och det är en djungel av olika resorts. Resan bör planeras väl genom att ta kontakt med reseföretag och lokala arrangörer. När du väl valt ö är det svårt att byta under resans gång.
Läs artikeln här:
(http://srilanka-portalen.se/2017/04/07/res-till-maldiverna-med-travelreserch-exotisk-kombination-till-sri-lankas-storslagna-natur-djurliv-och-kultur/)
 
Efter några dagar i Täby tog vi bilen och färjan över till Åland och njöt av skön bastu,god mat och en härlig vårsol på terassen. Pelle åkte tillbaka till Linköping för att göra klart sina studier.Om allt går som det ska är han klar efter sommaren.Han behövs och är efterlängtad i Travel Reseach!
Vår  härliga bastu på Åland...
 Bastu time...
 Njuter av vårsolen...
 
Lördag morgon gick vi upp kl 05.00 för att ta den tidiga färjan mot Kapellskär och Täby. På kvällen hade vi lite fest för Lasse som fyllde år ett par dagar senare.Det var trevligt att träffa kompisarna igen!
 
Vi stannade hemma några dagar sen packade vi ihop igen och åkte över till Åland för att fira påsk.Det var riktigt aprilväder,sol,snö,blåst och emellanåt riktigt kallt. Vi hittade lä och kunde verkligen njuta av den sköna vårsolen.
 
Födelsedagsbarnet...
 
Påskafton firade vi med Lasses ena syster,barn och barn barn. vi målade ägg,badade bastu, åt mycket god mat,tog del av en liten vårbrasa och hade mycket trevligt!
 
På påskdagen tog vi fikakorgen och gick ut i det fina vårvädret,det snöade och var kallt! Vi träffade de släktingar som vågade sig över i kylan,en hel del faktiskt! Det blev kort och intensivt, kul att prata lite och höra hur alla mådde.
 
Släkten samlad..
Äggmålning enligt tradition..
Lassarna eldar...
 
Nu är vi tillbaka i vårat hus och jobbar vidare,Vi har mycket förfrågningar nu och en hel del resor sålda till nästa säsong så Sofia jobbar på  i värmen på Sri Lanka
Sakta men mycket säkert går det framåt vill jag lova!!
Hej så länge!
 
 
 
 
 
 
.
 
 
1
FREEDOMtravel

Det verkar som att det händer en hel del kul hos er! :) Snart får vi vår också, hoppas vi. Ha det fint!

Svar: Tack,här händer det mycket trevligt på resesidan. Maldiverna är populärt som resmål,kul! Våren kommer nog tillslut hoppas vi, ha det gott!
Travelresearch