Back in Colombo! Brunch, Boat Show och planering...

 
 
 Nu är vi äntligen tillbaka i vårt älskade Colombo! <3 och precis som vi misstänkte känns det som att vi aldrig lämnat vår lägenhet i Mount Lavinia. Allt är precis som förr om inte bättre. Det var så skönt att komma tillbaka till samma ställe, samma lägenhet till ett område där alla redan känner oss. Att vi slapp stress över att hitta nytt boende osv. Det är rätt facinerande att de som faktiskt verkat sakna oss mest är alla våra vänner på stranden som hundar, fiskare,strandförsäljare, restaurangägare och servitörer haha, men det är bara härligt. De blev så genuint glada av att se våra bleka ansikten igen...och många kunde till en början inte tro sina ögon! Det har ju ändå gått 6 månader sen sist.
 
Morgonträning på stranden...
 
Flygresan gick som smort..förutom att taxichauffören som körde oss till Arlanda klagade konstant på att jag (Sofia) målat naglarna innan jag satte mig i bilen. Det luktade tydligen starkt..samt att Qatar Arways service blivit markant sämre. Vi fick vänta nästan över 1,5 timme på att ens få ett glas vatten. Inte ok!
Men ca 12 timmar senare blev vi upphämtade av vår partners chaufför på flygplatsen och då var de uteblivna drinkarna som bortglömda! Det var ca 30 grader varmt och sol! :D
Vi packade upp i lägenheten och gick genast ner på stranden. 
 
 Obligatoriska drinken på Arlanda...
 
Sedan i fredags har dagarna bara gått i ett. Lördagen spenderade vi i Colombo. Jag och mamma hade vår obligatoriska "tjejdag" som pappa också var tvungen att hänga på. Han var måttligt glad av bikiniprovning och klädombyten, men när första ölen på vårt stammis ställe "Sugar Bistro & Winebar" var beställd såg han med ens mycket gladare ut. Vi beställde några bites och fortsatte med lite shopping innan vi intog takbaren på vårt favoritställe OZO hotell.
Som vanligt blev det fel med notan. suck..och jag blev arg....vi inser att vi blir lätt frustrerade mer än en gång per dag..men det är bara att ta ett djupt andetag. Vi är i ett annat land..annan kultur och har dagligen att göra med männiksor som har ett helt annat tankesätt än vi. Vi lär oss något nytt varje dag...
Vi är ju ändå i paradiset så vi ska inte klaga :)
 
Colombos bästa Smoothie och ett glas vitt på Sugar!! <3<3
 
Fantastisk eftermiddagsdrink på OZO...
 
 Söndagen spenderade vi på Cinnamon Grand på vår favorit brunch...världens bästa brunch enligt oss :) Vi sa till Managern att boka samma bord varje söndag för resten av året haha. Efter en hel del sushi, sashimi, hummer, ostron och diverse ostar ..och en hel del champange åkte vi mycket nöjda hem. Vi behövde inte äta mer på den dagen haha.
Cinnamon Grand Brunch..
 Bästa sashimin...
När måndagen kom var det dags att börja jobba på allvar. Vi jobbar varje dag med att svara på mail osv..men nu började vi planera för kommande månaderna och lägga upp en liten strategi för vad vi måste göra. Vi har en del events och aktiviteter som redan är inplanerade, men även saker som vi måste planera in i vårt lite tighta schema.
 
Vi började veckan med att träffa en av våra partners vilket var mycket trevligt. Vi åkte alla in till deras kontor i Colombo och diskuterade lite olika saker. Exempelvis har vi ett event redan imorgon, Colombo Boat Show, och våra partners är en stor spelare på mässan. Vi diskuterade våra olika roller och hur vi kanske kan samarbeta i framtiden. Vi har även gjort en liten förstudie i Sverige om att börja producera alluminumbåtar i Sri Lanka som vi ska introducera i morgon.
Våra vänner på Sri Lankanska Ambassaden i Sthlm har även bjudit oss att bo på ett fint hotell i anslutning till mässan vilket ger oss fina möjligheter att komma mässans deltagare lite närmare. Väldigt snällt av dom!
På fredag har vi även blivit inbjudna till ett möte med EDB- Sri Lanka Export Development Board vilket är mycket spännande. Vi kan beträtta mer om det efter mässan eftersom vi inte rikitgt vet vad vi kan förvänta oss av mötet.
 
Work in progress...både i lägenheten och på stranden ;)
Första hemmalagade middagen.....och lite solnedgång på stranden
 Middag på La Voile Blanche...
 
Utöver detta planerar vi efter helgen att åka och göra en liten efterforskning i en by där vi ska börja arrangera för homestay. Vi har märkt att fler och fler efterfrågar möjligheten att få komma det lokala Sri Lanka lite närmare och bo med själva lokalbefolkningen. Vi har en väldigt intressant ide som vi ska undersöka lite närmare i början av nästa vecka. Kanske vi kan vara med och bygga upp något riktigt bra! Vi hoppas på det! :)
 
Nu sitter vi och svettas i vår lägenhet och börjar nog göra oss redo för vår eftermiddag på stranden. Det är mycket priviligerat att bara kunna gå 50m och vara nere på en av de bästa stränderna i landet (enligt oss). 
 Vi skriver igen efter mässan och rapporterar hur det gick! :)
 
Hej så länge!
 
Colombo - Colombo Boat Show - Sri Lanka - Travelresearch - familjeliv - strandliv
1
Isabell

Vilka härliga bilder!! :)

Svar: Tack :)
Travelresearch