Det gäller att hänga med i svängarna...

Nu är det Helena som sitter med pennan eller rättare sagt vid datorn.Här rinner dagarna på och det händer mycket hela tiden.
Vi stortrivs i vår lägenhet och har kommit in i vardagen igen,med träning på stranden varje morgon,en god frukost,arbete eller diverse möten,om det passar en stund på stranden sedan en god middag antingen hemma i lägenheten eller på en av våra favoritrestauranger.
 
Skaldjursmiddag på Shelton :)
 
Förra helgen var vi på båtmässa som vi redan skrivit om och som var mycket givande.
Onsdagen inleddes med ett möte med Selyna,som med bland annat sin mamma Sandra driver fairtradeföretaget Selyn (som vi skrivit mycket om i tidigare inlägg). Vi fick tidigare i höst en förfrågan från några gäster som var intresserade av att komma lokalbefolkningen i Sri Lanka lite närmare och därmed bo hemma hos en familj. Vi har nu börjat organisera för att vi ska kunna skicka gäster till kvinnorna i byn utanför Kurunegala som vill prova på ett riktigt homestay. Vi ska i dagarna framöver åka upp och se vad som behöver förberedas för att detta ska kunna genomföras. Vi hoppas att det blir starten på något nytt, något som vi kan bygga vidare på...Det ska verkligen bli spännande! Mer om det senare!
 
"The Fair Trade Experience" i Kurunagela ( Selyn)
 
På fredagen flyttade vi kontoret från vår lägenhet till Mount Lavinia Hotel med sin storslagna utsikt och fantastiska frukost. Vi började med en timmes simning i poolen följt av den fina frukostbuffen. Därefter intog vi stolarna vid poolen där vi jobbade resten av dagen och eftermiddagen. Vi sålde ett flertal resor och det blev en rivstart för helgen :)
 
Vårt kontor i fredags (Mount Lavinia Hotel)
 
Innan jag åkte till Sri Lanka för ca ett år sedan jobbade jag på Bergtorpsskolan i Täby. Jag pratade då med en av våra engelskalärare och berättade lite om fairtradeföretaget Selyn och om att det behövdes lärare till deras skola (RIIS, Royal International School).
Det har resulterat i efter mycket arbete och skrivande, av vår VD(Lasse) till Susanne(lärare på Bergtorp) och till Sandra,att fyra personer från Bergtorpsskolan får stipendium och åker till Sri Lanka för ett besök och ett fortsatt samarbete skolorna emellan, känns helt fantastiskt!
 
Helgen fortsatte mycket bra då vi fick följa med vår goda vän som äger en av våra favoritrestauranger på stranden till hans hostel som är under byggnation. Det ligger superfint precis vid Sri Lankas största sjö där vi fick åka jetski och paddla kajak.Det var en härlig upplevelse, alla var mycket glada och nöjda,det strålade särskilt om en(Lasse)som drog iväg på en jetski med mycket stark motor (300 hk),(boys with toys)Vi fick även en utsökt barbeque med grillade räkor,kyckling och lamm.
Efter en avslutande rundvandring i huset tog vi en tuc-tuc hem till Mount Lavinia.En fantastisk dag som vi kommer minnas!
Travelresearch va ute på äventyr..och VD´n blev 18 år igen... ;)
 
Helgen avslutades lika bra som den brukar,söndagsbrunch på Cinnamon Grand,kan knappast bli bättre!
Som sagt det gäller verkligen att hänga med i svängarna!! 
Dilshan och Sofia på brunchen
 
På återhörande...
 
 
Colombo - Travelresesrch - beachlife - brunch - jetski - vardag utomlands - vardagslyx