Ocean Sailing..Down south...

Hej på er!
Ännu en vecka har gått och det händer saker hela tiden.I onsdags packade vi en liten ryggsäck var och tog en AC-buss söderut,vi åkte till Matara,en stad som ligger på sydkusten.Dessa bussar är verkligen inte gjorda för oss,vi satte oss längst bak så vi kunde sitta brevid varandra,men oj vad trångt! Här gäller det att ha lite packning med sig,för det finns knappt plats för väskor.Det är ialla fall mycket billigt att åka buss och man slipper att svettas!
 
Mirissa beach..paradise
 Ready to go....
 
Vi fortsatte i en tuc-tuc ett par kilometer till Mirissa där vi stannade över natten på Mirissa eye.
Det blev en hyvsat tidig kväll efter en fisk och krabbmiddag som vi intog på stranden.

Den verkliga anledningen till att vi denna gång åkte söderut  var att besöka en skola/"trainingcenter/inkubator verksamhet, (och ut och segla). Vi kommer att skriva en artikel om detta. 
 Fransmannen Pierre Pringiers , en sann entreprenör startade denna verksamhet 2008. De jobbar lite i samma anda som "vårt" fairtrade företag Selyn i Kurenegala som vi stöttat på olika sätt i flera år.(genom en "foundation"tar de hand om sitt folk, utbildar och ser till att de får jobb osv och stöttar på olika sätt för att ideer ska kunna växa till företag med olika stöd, utan egentligt visntintresse). De bygger allt från båtar till bryggor/pontoner mot marin verksamhet, men i liten skala. Det som kan bli verksamhet hjälps på fötter 
Ungdomar har här chans att lära sig både att segla men också att arbeta med båtar i olika yrkeskategorier mm.
 
Vi visades runt av Alex (en fransman som vi träffade på båtmässan) 
Mirissa Beach...
 Frukost på Mirissa Eye..
 Vandring till Secret Beach som ligger undangöms i Mirissa...
 
Vi tog en välförtjänt drink på den öde stranden..
 Promenad på Mirissa Beach...
 Rundvandring av trevliga Alex..
 Segeltillverkning...
 
Efter rundvadringen åkte vi tillbaka till Mirissas båthamn där vi entrade på en stor katamaran som kör charter runt om Sri Lankas kuster. En båt som är byggd i verksamheten och som spinnoff har man startat en charterverksamhet. Detta företag var också de som startade de populära "whale watching turerna" som idag säljs runt hela SriLanka (Utgår från Mirissa på vintern och Trincomale på sommaren)
Vi kommer även skriva om detta på vår portal
 Vi fick den fantastiska möjligheten att prova på hur det är att segla med denna båt ett dygn!
Det var kapten,två gastar, en kock och två andra inbjudna personer med oss ombord.
En härlig upplevelse med havssegling,god mat, Whale watching (valarna höll sig på avstånd denna dag) delfiner,SUP(stand up paddeling) och trevligt sällskap.
Det fanns fyra hytter ombord,två i varje ponton,så vi sov gott och fick god frukost serverad tidigt på morgonen.
vi kan konstatera att en katamaran har stora fördelar för sådana här övningar. Enorma ytor , stabil och snabb.
Tyvärr blev mamma i familjen lite medtagen av vågorna så det gäller att preparera sig innan om man är känslig! Det var en otrolig känsla att stå längst fram på båten när den drog över havet,valar eller ej...
 
Njuter av den sista solen...
 Välkomstdrink..
 Vår fina hytt :)
 Hytten..
Pappa i solnedgpngen..
 SUP..Stand up Paddeling
 
På eftermiddagen var vi åter i hamn efter ett mycket bra dygn på sjön.
Vi tog en tuc-tuc från hamnen till en annan strand,Hikkaduwa där vi stannade en natt.
Åt middag och sov gott i sköna sängar och AC på vårt lilla favorithotell med utsikt över havet!
På  morgonen besökte vi ett av våra nybyggda hotell som vi jobbar med för att titta på rum, faciliteter och stämma av bokningar framöver.
Vi tog ett dopp i havet innan vi checkade ut från hotellet, vi  hade tänkt ta tåget "hem" till Mount Lavinia men det blev lokalbuss istället,de stannar precis vart du vill.Det är verkligen en upplevelse i sig!!
varmt och trångt och chauffören kör helt galet fort och hänger på tutan hela tiden! Vi kom helskinnade av i Mount Lavinia men nästa gång blir det tåg eller taxi!
Kvällen spenderade vi hemma hos en kompis som hade ett houseparty vid sjön Bolgoda Lake,god mat,dopp i poolen,trevligt sällskap... kan inte bli bättre.
 
Balkongen i Hikka..
 
Söndagar ser vi fram emot:brunchtime!så gott,lagom mätta tog vi en tuc-tuc till "Berlin Bar",ett relativt nyöppnat ställe med rooftop och utsikt över staden. Pappa Lasse hade sett fram emot en rad olika  tyska öler...vilket till hans besvikelse inte existerade. Vi njöt i alla fall av en weissbier innan vi åkte hemåt.
Kvällen avslutades hemma hos oss med några kompisar och diverse tilltugg på balkongen!
Nu är det måndag och datorerna är i full gång, snart ska Sofia åka och hämta en kompis som ska sova här en natt innan han drar vidare på sin månadslånga semester.
Ready for brunch...
 Berlin Bar :)
 
Hej så länge!!
 
 
 
Hikkaduwa - Mirissa - boat charter - catamaran - strandliv - travelresearch - vardagslyx - whale watching