Roadtrip Nuwara Eliya..besök från Sverige, Norge & Tyskland..

Idag är det den 22 november,sitter och skriver i ett soligt Colombo efter en härlig promenad på stranden och en god frukost på balkongen.
 
Road Trip Nuwara Eliya..
 
Vi har haft besök av Gordo, en kompis från Finse 1222 där Sofia jobbat tidigare år, han stannade några nätter och fick se lite av Colombo, ett väldigt trevligt och lättsamt umgänge. Han åkte vidare till
Hikkaduwa för att utforska strandlivet där medan vi fortsatte att jobba.
 
Några dagar senare kom ett annat par från Finse (Magda och Marius) jättekul att ses efter alla dessa år.  Gordo kom tillbaka i tid till deras ankomst, så i onsdags-morse hyrde vi en van och styrde mot Nuwara eliya för en av våra berömda roadtrips.Efter ett par timmar med härligt sällskap god öl och slingriga vägar tog vi ett andra(första var ett stopp med frukost,fyllda shorteats lite starka men goda!)stopp i Kitulgala,där blev det lite förfriskningar och även rundvisning av deras nybyggda rum.Hit skickar vi mycket gäster så det var kul att se,mycket fina.
 
Chauffören tog oss vidare på bästa sätt,(det är inga motorvägar direkt) till vårt mål för natten,ett trevligt litet guesthouse rätt högt beläget i den lilla staden. Våra norska vänner är väldigt vana vid kylan, övriga tyckte det var lite väl friskt när solen gått ner. Vi åt middag på den indiska restaurangen som ligger i anslutning till Grand Hotell. Vi beställde typ hela menyn och rullade ifrån retstaurangen något övermätta, men det var verkligen supergott!
Vi gick tidigt i säng för morgonen efter var vi uppe med tuppen!!
 
Ölstopp på Rafters Retreat...
Teplockare i Nuwara Eliya...
 
Marknad på stan...obs fotografering förbjuden....detta såg vi liite för sent ;)
Indisk middag...som sagt..vi rullade hem..
 
Lite trötta och frusna(det är klart kallare uppe i bergen) åkte vi vidare kl. 05.00 mot Horton plains och Worlds End,en nationalpark med en fantastisk natur och magisk utsikt.
Med endast vatten i ryggsäckarna tog vi en 9 km promenad och efter några timmar hade vi upplevt en vidunderlig utsikt,en skön men jobbig promenad,det märktes att vi var en bit upp bland bergen! Mamma i familjen mådde inte helt hundra, men det är sånt som händer.
 
Väl framme vid Worlds End var vi tvugna att dela den fantastiska utsikten med ett 20tal kineser i skrikande orangea T-shirtar. Man kan säga att det förtog lite av upplevelsen..men men..
 
Trötta och nöjda åkte vi tillbaka till Nuwara eliya där vi delade på oss,vårt resesällskap åkte vidare till Sigiriya och vi åkte vidare mot Mount Lavinia med vår fantastiska chaufför.
 
Soluppgång i Horton Plains..
 Detta borde införas i HELA Sri Lanka..
 On the road...
 Fantastiska Worlds End...
 On the edge..
 Travelresearch..
Mot helgen fick vi ytterligare besök av vår tyska söta vän Nadine som vi träffade i våras och som bodde lite av och till hemma hos oss. Hon ska stanna i Sri Lanka en vecka innan hon åker vidare till Maldiverna för lite dykning. Vi körde lite Colombo Night race på fredagen, och lördagen spenderades hos vår vän Suren på hans hostel i Bolgoda Lake. Ett fantastiskt ställe ...vi åkte båt..lyssnade på musik och snackade skit hela kvällen. Söndagen spenderades självklart på vårt vanliga ställe, Cinnamon Grand brunch ;) 
 
"The Swedish Mixed one" Rosita är även på plats i Colombo :)  och vi har lyckats få till några dejter...hon är busy hon :) i eftermiddag ska vi till Mount Lavinia hotell för att uppdatera om helgen som varit..mycket trevligt..
 
La Voila Blanche med the mixed one!
 Night Race,,,The Rebublic...
 Cinnamon Red.,.roof top!
Kommande veckan har vi en del möten..vi ska åka till Negombo imorgon och titta på en boat yard...på torsdag ska vi till Kurunegala och träffa Sandra och Selyna och förebereda lite för projekt vi håller på med. Futuraskolan kommer till Sri Lanka i februari och ska besöka RIS (Royal International School) startad av Selyn, för att skapa framtida samarbeten och projekt ihop. Detta kommer vi skriva mer om senare. 
Tiden går så fort och vi åker hem om ca 2 veckor...mycket har vi fått gjort, men det finns mycket kvar att göra..
 
Vi hörs!'
 
 
 
 
Hiking - Horton Plains - Nuwara Eliya - Road trip - brunch - entreprenörskap
2

Ocean Sailing..Down south...

Hej på er!
Ännu en vecka har gått och det händer saker hela tiden.I onsdags packade vi en liten ryggsäck var och tog en AC-buss söderut,vi åkte till Matara,en stad som ligger på sydkusten.Dessa bussar är verkligen inte gjorda för oss,vi satte oss längst bak så vi kunde sitta brevid varandra,men oj vad trångt! Här gäller det att ha lite packning med sig,för det finns knappt plats för väskor.Det är ialla fall mycket billigt att åka buss och man slipper att svettas!
 
Mirissa beach..paradise
 Ready to go....
 
Vi fortsatte i en tuc-tuc ett par kilometer till Mirissa där vi stannade över natten på Mirissa eye.
Det blev en hyvsat tidig kväll efter en fisk och krabbmiddag som vi intog på stranden.

Den verkliga anledningen till att vi denna gång åkte söderut  var att besöka en skola/"trainingcenter/inkubator verksamhet, (och ut och segla). Vi kommer att skriva en artikel om detta. 
 Fransmannen Pierre Pringiers , en sann entreprenör startade denna verksamhet 2008. De jobbar lite i samma anda som "vårt" fairtrade företag Selyn i Kurenegala som vi stöttat på olika sätt i flera år.(genom en "foundation"tar de hand om sitt folk, utbildar och ser till att de får jobb osv och stöttar på olika sätt för att ideer ska kunna växa till företag med olika stöd, utan egentligt visntintresse). De bygger allt från båtar till bryggor/pontoner mot marin verksamhet, men i liten skala. Det som kan bli verksamhet hjälps på fötter 
Ungdomar har här chans att lära sig både att segla men också att arbeta med båtar i olika yrkeskategorier mm.
 
Vi visades runt av Alex (en fransman som vi träffade på båtmässan) 
Mirissa Beach...
 Frukost på Mirissa Eye..
 Vandring till Secret Beach som ligger undangöms i Mirissa...
 
Vi tog en välförtjänt drink på den öde stranden..
 Promenad på Mirissa Beach...
 Rundvandring av trevliga Alex..
 Segeltillverkning...
 
Efter rundvadringen åkte vi tillbaka till Mirissas båthamn där vi entrade på en stor katamaran som kör charter runt om Sri Lankas kuster. En båt som är byggd i verksamheten och som spinnoff har man startat en charterverksamhet. Detta företag var också de som startade de populära "whale watching turerna" som idag säljs runt hela SriLanka (Utgår från Mirissa på vintern och Trincomale på sommaren)
Vi kommer även skriva om detta på vår portal
 Vi fick den fantastiska möjligheten att prova på hur det är att segla med denna båt ett dygn!
Det var kapten,två gastar, en kock och två andra inbjudna personer med oss ombord.
En härlig upplevelse med havssegling,god mat, Whale watching (valarna höll sig på avstånd denna dag) delfiner,SUP(stand up paddeling) och trevligt sällskap.
Det fanns fyra hytter ombord,två i varje ponton,så vi sov gott och fick god frukost serverad tidigt på morgonen.
vi kan konstatera att en katamaran har stora fördelar för sådana här övningar. Enorma ytor , stabil och snabb.
Tyvärr blev mamma i familjen lite medtagen av vågorna så det gäller att preparera sig innan om man är känslig! Det var en otrolig känsla att stå längst fram på båten när den drog över havet,valar eller ej...
 
Njuter av den sista solen...
 Välkomstdrink..
 Vår fina hytt :)
 Hytten..
Pappa i solnedgpngen..
 SUP..Stand up Paddeling
 
På eftermiddagen var vi åter i hamn efter ett mycket bra dygn på sjön.
Vi tog en tuc-tuc från hamnen till en annan strand,Hikkaduwa där vi stannade en natt.
Åt middag och sov gott i sköna sängar och AC på vårt lilla favorithotell med utsikt över havet!
På  morgonen besökte vi ett av våra nybyggda hotell som vi jobbar med för att titta på rum, faciliteter och stämma av bokningar framöver.
Vi tog ett dopp i havet innan vi checkade ut från hotellet, vi  hade tänkt ta tåget "hem" till Mount Lavinia men det blev lokalbuss istället,de stannar precis vart du vill.Det är verkligen en upplevelse i sig!!
varmt och trångt och chauffören kör helt galet fort och hänger på tutan hela tiden! Vi kom helskinnade av i Mount Lavinia men nästa gång blir det tåg eller taxi!
Kvällen spenderade vi hemma hos en kompis som hade ett houseparty vid sjön Bolgoda Lake,god mat,dopp i poolen,trevligt sällskap... kan inte bli bättre.
 
Balkongen i Hikka..
 
Söndagar ser vi fram emot:brunchtime!så gott,lagom mätta tog vi en tuc-tuc till "Berlin Bar",ett relativt nyöppnat ställe med rooftop och utsikt över staden. Pappa Lasse hade sett fram emot en rad olika  tyska öler...vilket till hans besvikelse inte existerade. Vi njöt i alla fall av en weissbier innan vi åkte hemåt.
Kvällen avslutades hemma hos oss med några kompisar och diverse tilltugg på balkongen!
Nu är det måndag och datorerna är i full gång, snart ska Sofia åka och hämta en kompis som ska sova här en natt innan han drar vidare på sin månadslånga semester.
Ready for brunch...
 Berlin Bar :)
 
Hej så länge!!
 
 
 
Hikkaduwa - Mirissa - boat charter - catamaran - strandliv - travelresearch - vardagslyx - whale watching