Vår "Backstage" Pelle...


Hej! Idag är det Sofia "storasyster som skriver! 
 
Det är nu bara några dagar kvar tills vi ska stå på mässan på Djurgården...känns lite overkligt, men otroligt spännande. Vi är i full gång med att få till allt material, målar tavlor, inhandling av möbler, blommor, krydddor och jag vet inte vad. Jag håller tummarna för att min kära medarbetare och lillebror även Pelle kommer upp till helgen, vilket inte är säkert då han har fullt upp i plugget. Det är just det som detta inlägg ska handla om, min lillebror Pelle och hans jobb i Travelresearch.
 

 
 
Vi brukar beskriva Pelles arbetsuppgifter som lite "back office jobb", det han åstakommer kanske inte direkt märks och syns för allmänheten, eller man vet inte att det är Pelle som gjort jobbet, men vi vet vad han gör och vill därför berätta lite om hans goda kvaliteer ;) 
 
Min lillebror är nämligen väldigt duktig när det kommer till bilder och grafisk design. Alla flyers och allt marknadsföringsmaterial har faktiskt producerats av Pelle Englund. Varje gång vi behöver producera material av olika slag har vi bara skickat ett gäng potentiella bilder till Pelle tillsammans med syfte med materialet och kanske lite text, och sen väntat på att Pelle ska leverera slutprodukten. Inte alltid så enkelt kan jag tänka mig då vi inte alltid vetat vad det är vi vill ha och hur det ska se ut, utan vi har velat att Pelle ska komma med kreativa förslag. Inte så snällt haha, speciellt inte när han varit mitt uppe i tentor och annat, men han har ALLTID leveretat produkter med hög kvalite! Kvalite vi hade fått betala dyrt för om vi anlitat en grafisk designer osv. Pelle har ett otroligt öga för detaljer och har verkligen känsla när det handlar om att kombinera bild och text på ett smakfullt sätt som både ska attrahera och skapa intresse. 
Det började med lite redigeringsjobb av bilder till hemsidan...sedan bilder som skulle klippas ihop till hemsidans bakgrundsbild. Vi upptäckte hans talang och har sedan dess lagt allt jobb inom grafisk design på honom. 
 
Pelles första bild...cover-bilden till vår hemsida...
Vårt första erbjudande som vi la upp på vår hemsida och FB....Lite innan vi visste hur en kampanj skulle utformas...men man måste ju börja någonstans...
 
 Vår första flyer vi tryckte upp för nästan 2 år sedan..men som faktiskt fortfarande håller måttet! 
Det printades på ett hårt blankt papper och ser lite ut som ett vykort....
 
 
 En kampanj för en av av våra temaresor..i detta fall Golf med Lasse Bröms.... den printades även ut som flyer för att kunna delas ut på div. ställen...
 
 En annan kampanj för vår dansresa med duktiga Nina Zacco som driver företaget Zacco Entertainment....Även den printades som en flyer för att kunna delas ut på dansskolor osv..
 
 
 
 Kampanj för för en sommarspecial vi körde på FB...
 
 Backpacker Light var en annan kampanj vi körde under en period..den typen av arbetssättet har vi frångått....men kampanjen blev fin :) 
 
 Den senaste kampanjen Pelle gjorde, som jag personligen tycker är finast, släpptes nu inför sommaren 2016...
Vi vill slå ett slag för östkusten och att det går lika bra att resa på sommaren som på vintern. Sri Lanka är den perfekta åretruntdestinationen!  :D
 
 
Jag kan även avslöja att vi har en del planer för Pelle efter hans examen då vi nu utvecklar företaget i en hel del nya riktningar och där hans utbildning kommer kunna användas på ett bra sätt.
 
Jag tror att alla våra egenskaper och kvaliteer inom familjen är en förutsättning för att detta företag ska kunna växa och bli starkt. Alla är bra på olika saker och har olika syn på saker och ting vilket ger en fantastisk helhet.
Nästa gång ni ser fina kampanjer eller flyers vet ni vem som ligger bakom jobbet ;)
 
Hej så länge!
Sri lanka - Travelresearch - marknadsföring - webbdesign