Du är kung över ditt liv...?

Hej Hej!
Nu är det Sofia som skriver igen.. Känner att det kanske är dags att skriva ett inlägg om mig själv och lite om mitt liv nu när nästan alla familjemedlemmar är presenterade i bloggen. 

Jag sitter för tillfället nere i min lägenhet i Malmö och försöker komma iordning efter en rätt lång vistelse i Sri Lanka som nu blivit som mitt andra hem. Det är lättare sagt än gjort. Nog för att jag är van att bo i en resväska så tar nog detta priset haha, ingen aning om vad jag har alla mina saker eller var jag ska börja någonstans. Efter 9 månader på andra sidan jorden tar det några veckor att komma till rätta...smällta alla intryck och fundera på vad man egentligen håller på med..Jag tror det är jätteviktigt...
 
 Min nuvarande garderob :)

Att resa och bo utomlands är ingen nyhet i mitt liv utan är något  som alltid varit en naturlig väg, något som blivit en del av min personlighet. Jag har alltid rest väldigt mycket och nästan alltid varit ”på väg”, det har varit allt från reseledarutbildning i Spanien, skidlärar-jobb i Österrike, backpackingresa i Sydamerika, hotelljobb i Norge och jobb på Hawaii. Utbildningen; Service Management Turism på Lunds Universitet blev nog ändå det riktiga startskottet i min karriär inom resor och turism. Mina närmaste vänner frågar nästan varje gång jag kommit hem från en resa hur länge jag stannar hemma denna gång...det är inte alls konstigt att dom frågar och ofta har jag själv inte ens haft svar på den frågan. Jag har alltid haft svårt för det där med fasta jobb, rutiner och vara knuten till en och samma plats under en längre tid...Jag har på något sätt alltid strävat efter att vara så flexibel som möjligt och göra så många olika saker som jag kunnat och haft tid med.  Jag har alltid haft svårt att sitta stilla helt enkelt.  Det man ska veta är dock att det alltid finns en baksida med allt man gör... det som ser väldigt häftigt och coolt ut på utsidan har alltid konsekvenser man kanske inte tänker på. Att resa, bo utomlands och upptäcka nya platser ger en perspektiv, nya intryck, lärdom om kulturer och andra människor, inte minst om sig själv, men det kan även ge känslan av ensamhet och instabilitet, att man lite tappar fotfästet i ens vardag som nästan helt saknar rutiner. Jag antar att ni som gjort liknande saker som jag i livet förstår känslan.  De flesta har en "period" i livet då man reser och åker ut på nya äventyr, testar sig själv...men jag har lixom fortsatt med denna livstil när de flesta andra stannat upp och skaffat sig rutiner och stabilitet hemma. Jag vet ibland inte vart i världen jag känner mig mest hemma, eller hur livet nästa höst ser ut eller kanske till och med hur livet ser ut nästa vecka. Det är en ganska ostabil tillvaro som kan låta läskig och kanske lite galen. Man måste nog helt enkelt vara lite galen och gilla "galet" för att vilja göra det som jag gör eller har gjort. Jag älskar det! Självklart kommer det dagar då jag tänker att jag kanske gjort fel val...valt fel stig och inriktning...borde gjort något annat som kanske skapar större trygghet och stabilitet i min tillvaro, men när jag då försöker föreställa mig hur mitt liv skulle se ut får jag inte upp några bilder överhuvudtaget. Min livsstil passar garanterat inte alla, men den passar mig och det jag uppskattar i livet.
 
Hawaii .. Kusten på Kuai .. 
Oahu.. Road trip..
North shore Hawaii , Oahu.. 

Familjen är även otroligt viktigt för mig och vi står varandra väldigt nära, utan dom hade jag aldrig kunnat göra denna satsning som vi nu gör tillsammans. Det låter kanske lite "klyschigt"  men är helt sant. Min kära far har även varit en stor inspirationskälla i mitt liv med allt han gått igenom, hur han kämpat för att komma tillbaka och vart han står idag. Vi är alla i familjen överens om att ha "livet som affärside" är något som fler borde sträva efter. Det behöver inte betyda att man måste packa väskan och flytta till Sri Lanka, eller helt ändra sitt liv...utan det handlar mer om att  alla bör fundera över vad som är viktigt i livet...vad som gör en glad och vad som får en att må bra...att man har livet som sitt jobb istället för att man jobbar ihäl sig för sitt liv. Om ni förstår vad jag menar?...så många stressar..krashar och strävar efter mål som är så orealistiska och kanske helt omöjliga att uppnå. Oftast inte värt det i slutändan ..
 Denna blogg är till för att ge lite inspiration...perspektiv på livet och öppna ögonen för det som kanske verkar lite skrämmande och helt omöjligt i mångas ögon..Jag är nästan helt hundra på att många i vår omgivning funderat vad vi egentligen håller på med...om det överhuvudtaget kommer att fungera, om detta är realistiskt. Vi har ingen aning om detta kommer funka eller inte ...kanske, kanske inte. Oavsett blir det inget misslyckande i våra ögon..vi jobbar långsamt..satsar allt vi kan med små medel och metoder och strävar inte efter att bygga något imperium..vi strävar efter att bygga en livsstil som vi trivs med. Helr enkelt att ha livet som affärside!
 


Nu planerar jag att spendera sommaren i Sverige med mina underbara vänner som jag uppskattar mer än någonsin efter denna långa period i utlandet. Jag kommer antagligen att åka tillbaka till Sri Lanka i höst, men inget datum är fastställt. Jag tar en dag i taget! Nu kommer det krävas mycket fokus och planering, både jag och pappa måste ut på fältet nästa vecka och visa upp våra nya produkter :)
Just nu i västra hamnen .. 

Hej så länge!
 
Sri lanka - Sverige - karriär - med - med livet som affärsidé - vägval