Du är kung över ditt liv...?

Hej Hej!
Nu är det Sofia som skriver igen.. Känner att det kanske är dags att skriva ett inlägg om mig själv och lite om mitt liv nu när nästan alla familjemedlemmar är presenterade i bloggen. 

Jag sitter för tillfället nere i min lägenhet i Malmö och försöker komma iordning efter en rätt lång vistelse i Sri Lanka som nu blivit som mitt andra hem. Det är lättare sagt än gjort. Nog för att jag är van att bo i en resväska så tar nog detta priset haha, ingen aning om vad jag har alla mina saker eller var jag ska börja någonstans. Efter 9 månader på andra sidan jorden tar det några veckor att komma till rätta...smällta alla intryck och fundera på vad man egentligen håller på med..Jag tror det är jätteviktigt...
 
 Min nuvarande garderob :)

Att resa och bo utomlands är ingen nyhet i mitt liv utan är något  som alltid varit en naturlig väg, något som blivit en del av min personlighet. Jag har alltid rest väldigt mycket och nästan alltid varit ”på väg”, det har varit allt från reseledarutbildning i Spanien, skidlärar-jobb i Österrike, backpackingresa i Sydamerika, hotelljobb i Norge och jobb på Hawaii. Utbildningen; Service Management Turism på Lunds Universitet blev nog ändå det riktiga startskottet i min karriär inom resor och turism. Mina närmaste vänner frågar nästan varje gång jag kommit hem från en resa hur länge jag stannar hemma denna gång...det är inte alls konstigt att dom frågar och ofta har jag själv inte ens haft svar på den frågan. Jag har alltid haft svårt för det där med fasta jobb, rutiner och vara knuten till en och samma plats under en längre tid...Jag har på något sätt alltid strävat efter att vara så flexibel som möjligt och göra så många olika saker som jag kunnat och haft tid med.  Jag har alltid haft svårt att sitta stilla helt enkelt.  Det man ska veta är dock att det alltid finns en baksida med allt man gör... det som ser väldigt häftigt och coolt ut på utsidan har alltid konsekvenser man kanske inte tänker på. Att resa, bo utomlands och upptäcka nya platser ger en perspektiv, nya intryck, lärdom om kulturer och andra människor, inte minst om sig själv, men det kan även ge känslan av ensamhet och instabilitet, att man lite tappar fotfästet i ens vardag som nästan helt saknar rutiner. Jag antar att ni som gjort liknande saker som jag i livet förstår känslan.  De flesta har en "period" i livet då man reser och åker ut på nya äventyr, testar sig själv...men jag har lixom fortsatt med denna livstil när de flesta andra stannat upp och skaffat sig rutiner och stabilitet hemma. Jag vet ibland inte vart i världen jag känner mig mest hemma, eller hur livet nästa höst ser ut eller kanske till och med hur livet ser ut nästa vecka. Det är en ganska ostabil tillvaro som kan låta läskig och kanske lite galen. Man måste nog helt enkelt vara lite galen och gilla "galet" för att vilja göra det som jag gör eller har gjort. Jag älskar det! Självklart kommer det dagar då jag tänker att jag kanske gjort fel val...valt fel stig och inriktning...borde gjort något annat som kanske skapar större trygghet och stabilitet i min tillvaro, men när jag då försöker föreställa mig hur mitt liv skulle se ut får jag inte upp några bilder överhuvudtaget. Min livsstil passar garanterat inte alla, men den passar mig och det jag uppskattar i livet.
 
Hawaii .. Kusten på Kuai .. 
Oahu.. Road trip..
North shore Hawaii , Oahu.. 

Familjen är även otroligt viktigt för mig och vi står varandra väldigt nära, utan dom hade jag aldrig kunnat göra denna satsning som vi nu gör tillsammans. Det låter kanske lite "klyschigt"  men är helt sant. Min kära far har även varit en stor inspirationskälla i mitt liv med allt han gått igenom, hur han kämpat för att komma tillbaka och vart han står idag. Vi är alla i familjen överens om att ha "livet som affärside" är något som fler borde sträva efter. Det behöver inte betyda att man måste packa väskan och flytta till Sri Lanka, eller helt ändra sitt liv...utan det handlar mer om att  alla bör fundera över vad som är viktigt i livet...vad som gör en glad och vad som får en att må bra...att man har livet som sitt jobb istället för att man jobbar ihäl sig för sitt liv. Om ni förstår vad jag menar?...så många stressar..krashar och strävar efter mål som är så orealistiska och kanske helt omöjliga att uppnå. Oftast inte värt det i slutändan ..
 Denna blogg är till för att ge lite inspiration...perspektiv på livet och öppna ögonen för det som kanske verkar lite skrämmande och helt omöjligt i mångas ögon..Jag är nästan helt hundra på att många i vår omgivning funderat vad vi egentligen håller på med...om det överhuvudtaget kommer att fungera, om detta är realistiskt. Vi har ingen aning om detta kommer funka eller inte ...kanske, kanske inte. Oavsett blir det inget misslyckande i våra ögon..vi jobbar långsamt..satsar allt vi kan med små medel och metoder och strävar inte efter att bygga något imperium..vi strävar efter att bygga en livsstil som vi trivs med. Helr enkelt att ha livet som affärside!
 


Nu planerar jag att spendera sommaren i Sverige med mina underbara vänner som jag uppskattar mer än någonsin efter denna långa period i utlandet. Jag kommer antagligen att åka tillbaka till Sri Lanka i höst, men inget datum är fastställt. Jag tar en dag i taget! Nu kommer det krävas mycket fokus och planering, både jag och pappa måste ut på fältet nästa vecka och visa upp våra nya produkter :)
Just nu i västra hamnen .. 

Hej så länge!
 
Sri lanka - Sverige - karriär - med - med livet som affärsidé - vägval

Stockholm Travel Show

Hej hej!
Vi sitter nu hemma vid köksbordet och reflekterar lite över helgen som varit...Sthlm Travel Show  varade i 3 dagar och har tagit det mesta av vår energi de senaste veckorna med alla förberedelser...Det är lite som att luften gått ur oss...Anspänningar ..stress osv,. Men vi är riktigt nöjda med våran prestation :)
Wasahamnen när den va som finast :)
 
Ingen kan säga att vi inte gjorde allt vi kunde i alla fall :) Det har inhandlats möbler, målats skyltar, köpts blommor och dekorationer, lagats mat och allmänt förberett oss mentalt för att vara så taggade som möjligt. Vi har även jobbat hårt för att ha vår nya portal (Sri Lanka- Portalen) så klar som möjligt... Vi hade även en av våra partners på besök enbart för att vara med oss på mässan vilket vi är otroligt glada för! 

Tack Ulla för en superprestation :) 

Mamma hjälpte oxå till.. Lite ialla fall ;)

Koncentrationen var total ...

På torsdag förmiddag hämtade vi vår partner Clarence på Arlanda och begav oss till Täby för lite lätt lunch. Därefter fick han en fantastisk båttur in till stan av pappa, "Sthlm by water", i strålande sol! Vi har en otroligt vacker stad när vädret visar sig från sin bästa sida. Vi släppte av honom på sitt hotell och åkte hem. Vi packade bilen så gott vi kunde senare på kvällen för att vi bara skulle kunna köra iväg morgonen efter. Vi hade fått låna en bil eftersom alla våra prylar inklusive vår bil typ gått sönder den senaste tiden (väldigt lägligt). Efter att ha ställt in den sista påsen undrade vi hur vi själva skulle få plats i bilen bland bord, stolar och tv-aparater och annat...det skulle bli tight!
Vi gick och la oss tidigt eftersom att vi redan skulle åka runt 06 tiden.
Clarence fick sillunch med lite kallskuret .. Annat än rice and curry ;)

 Efter mycket om och men...tolettbesök och omjusteringar i bilen körde vi mot mässan.
Fredagen bjöd på strålande sol och hyfast varmt väder, en perfekt start  på helgen! Mellan kl 07-12, då mässan öppnade, gjorde vi iordning tältet. kl 09.00 var allt klart haha! Kerstin kom även och hjälpte oss med sin goda känsla för inredning och detaljer. Utan henne hade vi förmodligen fortfarande diskuterat hur vi skulle hänga upp tygerna och var i tältet hyllan skulle stå, ingen i fam Englund kan riktigt fatta snabba beslut. Tackvare Kersin gick detta nästan allt för snabbt! Men vi var SÅ nöjda med resultatet! Vår monter kändes lite som ett vardagsrum, färgglatt och hemtrevligt. Vi hade även tagit med vår stora TV hemifrån där vi körde ett bildspel...
När rökelserna var tända och maten klar för servering började de första gästerna komma! Det var en hyfsad jämn anströmmning hela dagen och vi hade en hel del intresserade resenärer som vi förhoppningsvis lyckades övertala att Sri Lanka ska bli deras nästa resmål. Vi träffade även ett gäng som redan köpt resa av oss och som ska åka nu till jul, jättekul att få en personlig relation innan avresan. Efter dagens arbete var vi trötta och nöjda...vi styrde mot Ölbryggan som ligger väldigt lägligt bara några meter från vårt tält för lite AW som vi verkligen tyckte vi gjort oss förstjänta av. Förutom att vi fasade över de överdrivet höga priserna som låg på mer än det tredubbla mot Sri Lanka så möttes vi upp med lite vänner och bekanta. Det var en mycket trevlig eftermiddag som slutade med middag på Sjöcafét. Vår partner var mycket nöjd och njöt av kylan som inte existerar i Sri Lanka, vi tycker han är helkonstig, men kan kanske någonstans förstå att det kan vara skönt att bli lite avkyld ibland...
Allt detta skulle med.. Tydligen.. 

 
Trångt var det...

Tältet innan Kerstin varit där..

Hon kan hon den där Kerstin :)
Snart klart...

Fint blev de:D..

... Och stämningen var på topp ...


Team Travelresearch redo!!
Styrelsen.. 

AW med bästa gänget! :)  efter tuff dag på fältet ..


Lördagen blev lika lyckad som fredagen förutom att vädret inte var lika stabilt, men folket var ändå ute på stan. Många vänner kom förbi och hejade och vi kände oss lite mer varma i kläderna när det kom till att prata för vår vara. Är det någonting vi kan så är det ju Sri Lanka, men det kan vara svårt att veta hur och vad man ska lyfta fram, och hur man fångar folks intresse på bästa sätt. Vi lärde oss mycket denna helg.
Dagen slutade med att vår grannutställare från Destination Gotland kom och bjöd oss på en gotländsk öl i vårt tält och som satte pricken över iét den dagen. Därefter intog vi Ewa och Staffans båt som låg i Wasahamnen för en drink och lite snacks och vi var totalt 8 personer i båten, men inte sjönk den inte...
 
Därefter tog vi med Clarence ut på stan för att se vad Stockholm hade ordnat för Eurovision Song Contest...Vi började med en öl på Monks i gamla stan...(tjejerna tog bubbel) däefter lite tapas innan vi gick mot Kungsträdgården för att lyssna på årets låtar...Det var fullt med folk...
Vi tog en drink i en av de uppsatta barerna...jag (Sofia) lyckades lura till mig ena bartenderns rosa, glittriga partyhatt :D Den var sååå fin och jag blev överlycklig. Jag fick dessutom ta den med hem i slutet av kvällen...vilken kille! Vi försökte åka hem i tid eftersom att vi hade ännu en dag på mässan kvar...
 
Working hard :)

Hmm .. Working hard? ;)

Kall men glad!

Hatten som gjorde min dag!! 

Söndagen bjöd på 7 grader, regn och blåst! Det absolut sämsta vädret man kan önska sig...det var så kallt och rått att det gick äna in i märgen. Vi som är vana vid 35 graders värme trodde vi skulle avlida efter några timmar, Som tur var hade vi ett värmeelement i tältet vilket nog räddade oss. Vi trodde inte en människa skulle våga sig ut i detta väder, men efter 12 tiden började folket ändå att dyka upp och dagen blev mycket bättre än vad vi någonsin vågat hoppas på!
 
Vi avslutade vår mässpremiär med en varm vintoddy hemma vid köksbordet och nachos... Det tog timmar att tina upp... Allt som allt är vi supernöjda med vår insats och de kontakter vi lyckats knyta under helgens gång...det kan vara kontakter som är mycket avgörande för vår framtid. 
 
Dunvästen kom på..
Vintoddy.. 

Idag har vi haft möte med Sri Lankanska Ambassaden i Sthlm...vi hade en del saker att presentera för dom samt  att vi skulle diskutera hur vi kan samarbeta i framtiden. Jättegivande och trevligt. Ambassadören är en riktig superkvinna!
 


Besök på Ambassaden!

Vi känner alla att vi är mycket trötta efter helgens anspänningar och måste nu ladda om batterierna för kommande veckor som inte kommer bli tomma på jobb..mycket ska planneras och färdigställas..möten ska bokas in och material ska skrivas :) Ingen semester i sikte än haha..
Hörs snart!
 
Sri Lanka-portalen - Stockholm Travel show - resemässa - travelresearch

Vår "Backstage" Pelle...


Hej! Idag är det Sofia "storasyster som skriver! 
 
Det är nu bara några dagar kvar tills vi ska stå på mässan på Djurgården...känns lite overkligt, men otroligt spännande. Vi är i full gång med att få till allt material, målar tavlor, inhandling av möbler, blommor, krydddor och jag vet inte vad. Jag håller tummarna för att min kära medarbetare och lillebror även Pelle kommer upp till helgen, vilket inte är säkert då han har fullt upp i plugget. Det är just det som detta inlägg ska handla om, min lillebror Pelle och hans jobb i Travelresearch.
 

 
 
Vi brukar beskriva Pelles arbetsuppgifter som lite "back office jobb", det han åstakommer kanske inte direkt märks och syns för allmänheten, eller man vet inte att det är Pelle som gjort jobbet, men vi vet vad han gör och vill därför berätta lite om hans goda kvaliteer ;) 
 
Min lillebror är nämligen väldigt duktig när det kommer till bilder och grafisk design. Alla flyers och allt marknadsföringsmaterial har faktiskt producerats av Pelle Englund. Varje gång vi behöver producera material av olika slag har vi bara skickat ett gäng potentiella bilder till Pelle tillsammans med syfte med materialet och kanske lite text, och sen väntat på att Pelle ska leverera slutprodukten. Inte alltid så enkelt kan jag tänka mig då vi inte alltid vetat vad det är vi vill ha och hur det ska se ut, utan vi har velat att Pelle ska komma med kreativa förslag. Inte så snällt haha, speciellt inte när han varit mitt uppe i tentor och annat, men han har ALLTID leveretat produkter med hög kvalite! Kvalite vi hade fått betala dyrt för om vi anlitat en grafisk designer osv. Pelle har ett otroligt öga för detaljer och har verkligen känsla när det handlar om att kombinera bild och text på ett smakfullt sätt som både ska attrahera och skapa intresse. 
Det började med lite redigeringsjobb av bilder till hemsidan...sedan bilder som skulle klippas ihop till hemsidans bakgrundsbild. Vi upptäckte hans talang och har sedan dess lagt allt jobb inom grafisk design på honom. 
 
Pelles första bild...cover-bilden till vår hemsida...
Vårt första erbjudande som vi la upp på vår hemsida och FB....Lite innan vi visste hur en kampanj skulle utformas...men man måste ju börja någonstans...
 
 Vår första flyer vi tryckte upp för nästan 2 år sedan..men som faktiskt fortfarande håller måttet! 
Det printades på ett hårt blankt papper och ser lite ut som ett vykort....
 
 
 En kampanj för en av av våra temaresor..i detta fall Golf med Lasse Bröms.... den printades även ut som flyer för att kunna delas ut på div. ställen...
 
 En annan kampanj för vår dansresa med duktiga Nina Zacco som driver företaget Zacco Entertainment....Även den printades som en flyer för att kunna delas ut på dansskolor osv..
 
 
 
 Kampanj för för en sommarspecial vi körde på FB...
 
 Backpacker Light var en annan kampanj vi körde under en period..den typen av arbetssättet har vi frångått....men kampanjen blev fin :) 
 
 Den senaste kampanjen Pelle gjorde, som jag personligen tycker är finast, släpptes nu inför sommaren 2016...
Vi vill slå ett slag för östkusten och att det går lika bra att resa på sommaren som på vintern. Sri Lanka är den perfekta åretruntdestinationen!  :D
 
 
Jag kan även avslöja att vi har en del planer för Pelle efter hans examen då vi nu utvecklar företaget i en hel del nya riktningar och där hans utbildning kommer kunna användas på ett bra sätt.
 
Jag tror att alla våra egenskaper och kvaliteer inom familjen är en förutsättning för att detta företag ska kunna växa och bli starkt. Alla är bra på olika saker och har olika syn på saker och ting vilket ger en fantastisk helhet.
Nästa gång ni ser fina kampanjer eller flyers vet ni vem som ligger bakom jobbet ;)
 
Hej så länge!
Sri lanka - Travelresearch - marknadsföring - webbdesign