Söndag i Hikkaduwa - besökte familjen Ternön från "Familjer på äventyr"

Hej hopp!
Vi tog en familjelördag i lördags kväll och åkte in till Colombo gför att äta middag. Vi alla var vansinngt sugna på sushi. Vi åkte till ett ställe som Sofia mer känner som  en nattklubb (Clique) som även har en restaurang under som är just specialiserade på sushi. Det är ett sådant ställe som man absolut inte hittar till om man inte känner till det. Inngången är på baksidan från en parkering..ehh...Men välidgt god mat! och vi var typ ensamma!! Mätta och belåtna åkte vi hem och gick i säng innan kl 22.00.
 

Restaurangen Coi..

Tonfisk och lax sashimi.. 
Englunds..

Kl 06.00 ringde samltligas mobiltelefoner och vi skulle ut på en liten dagsutflykt till Hikkaduwa nere på västkusten. Tåget var som vanligt försenat och denna gång med en timme. Om det är något vi har lärt oss i detta land så är det att inte stressa eller vara stressad, det är ingen ide! Ta ett djupt andetag och sätt dig ner. Suck!
Sofia satte sig i vanlig ordning på golvet i dörrenöppningen medan resten av familjen intog "salongen". Tåget går extremt långsamt, på vissa ställen kan man säkert springa snabbare, men kl 10.00 var vi nere på vår destination. Vi började med en vanlig enkel frukost på stället "mamas" vilket vi tyckte var passande :) Typ den långsammaste servicen..men vi hade ju inte bråttom.
 
Tågstationen i Mount Lavinia..

VIP platsen på tåget..;)

Mamma på Mamas 😉

Huvudsyftet med denna utflykt var faktiskt att besöka familjen Ternön från det populära tv-programmet "familjer på äventyr" som bor i Sri Lanka sen en tid tillbaka. Dom hyr ett hus nere i Hikkaduwa med sina 2 söta flickor som går i skolan nere i Galle. Dom håller för tillfället på att bygga ett hotell en bit från stranden. Supergulliga allihopa och kul att höra om deras resa och intryck av Sri Lanka. Det var skönt när det visade sig att det inte bara är vi som ibland sliter av oss håret av ren frustration av olika anledningar eller får aningens fler rynkor i ansiktet för att vi inte riiiiktigt förstår varandra. Det är inte lätt att jobba och ha att göra med människor från andra länder och kulturer och det behövs en stor portion tålamod och envishet för att få igenom projekt osv! Vi delade i alla fall många lika erfarenheter och upplevelser. Vi åt sedan en god lunch på stället Top Secret och badade! En lyckad eftermiddag!
 
Delar av familjen Ternö.. 


Vi sa hejdå och strosade vidare på stranden. Några öl och middag intogs innan vi beslutade för att det var dags att åka hem. Middagen var idag lite annorlunda då vi alltid brukar äta seafood när vi är längs kusten. Vi beställde lite olika "rotis" med olika fyllningar. Det är ett tunt bakat bröd (typ som en tortilla) som är fylld med det du vill, typ som kyckling och ost, grönsaker, korv eller svamp. En perfekt  middag och avslutning på dagen.
 

Funky the bar..

Mor och dotter .. 


Roti.. Mmmm

Efter vår hemresa fick vi ännu mer förståelse varför vi faktiskt håller på med turism i detta land och envisas med att det bästa sättet att ta sig runt är med egen bil och chaufför. Helvete! det var den värsta vansinnesturen vi någonsin varit på! Bussen var knökfull och vi fick till en början stå upp och hålla oss i taket! (föreställ er då om man har stora ryggsäckar eller väskor, det går helt enkelt inte). Bussen körde sedan i säkert 120 på de små vagarna till Colombo som är fulla av andra männiksor, tuc tucs, kor och hundar. Bussarna  beter sig verkligen som dom är kungarna på vägarna, inget kan stoppa dom what so ever! Vi skrattade mest och tycker samtidigt att det är rätt fachinerande. Tänk om bussarna i Sverige skulle köra på detta vis! Sätena är dessutom så små att dom är för stora för en person , men för små för 2 personer. Sofia satt med ena skinkan utanför sätet i 2,5 timme. Jätteskönt!
 

Vansinnesfärden hem.. Haha

Lite omtumlade ramlade vi av bussen i Mount Lavinia och var väldigt glada för att vara hemma igen. Superlyckad dag med massa fina vyer, nya trevliga möten och god mat!
 
Nu inväntar vi finbesök från Sverige. Imorgon kommer familjen Hemgren ( Rene och Anders) och på onsdag kommer lillebror och den länge efterlängtade sonen Pelle. Vi ska ut på lite äventyr innan helgen. Mer om detta senare...
Hej så länge!
Familjer på äventyr - Hikkaduwa - familjeliv - strandliv