Att nå ut och fånga världen...

Hej Hej!
Nu är det Sofia som skriver..
Ända sedan vi startade vår reseverksamhet har vår ambition varit att jobba i liten skala med små enkla medel..lugnt och försiktigt...tålamod och med is i magen...hmm joo..Is har vi haft både här och där och vissa perioder under resans gång har inte direkt sett så ljusa ut...men jag tror precis som min kloka far att allt går om man vill och om man tror på det man gör. Vi tror extremt mycket på det vi gör samt att det är så otroligt kul! att få jobba med sin hobby är nog mångas dröm! 

För några månader sedan kontaktade jag tidningen Expressen angående lite reseuppslag om Sri Lanka. Det var så bra timing att kvinnan jag kontaktade vidarebefordrade mitt mail till frilansjournalisten Elisabet Axås som skrivit i mång många år för Expressen. Ett antal journalister var precis i stånd att förbereda en repotageresa till just Sri Lanka så hon blev glad att hon fick tag i någon som faktiskt bor i landet och har gjort det av och till de senaste åren. 
Det blev en del telefonsamtal och vi bestämde att boka upp en dag i november då vi skulle mötas upp i Colombo för en rundvisning. Jag skulle då få chans att berätta mer om mig själv, vårt företag och samtidigt visa henne mina små pärlor som ligger gömda bland Colombos gator och höga hus. 
Jag spenderade en del tid på att fundera ut vilka av alla ställen jag skulle visa, i vilken ordning, helt enkelt vad som kunde vara intressant för en journalist. Tanken var att visa ställen som resenärer inte omedelbart kanske hittar på sin genomresa. Colombo funkar lite så, om man inte vet vart man ska så hittar man inte guldkornen. Vet man däremot vart guldkornen gömmer sig är Colombo en modern och cool stad olik alla andra städer jag besökt.
När dagen väl kom visade det sig att det inte var en journalist utan tre! Oh Lord..prestationsångesten sköljde lite över mig...
Jag hämtade upp dom i vår bil på Mount Lavinia Hotel och styrde sedan in mot stan. Trafiken var hemsk...men men inte mycket att göra åt det. Jag insåg dessutom att en del av de ställen jag hade tänkt att visa hade dom redan besökt föregående dag! Perfekt! så ja det va ju att panik-tänka-om!
Spontanitet har jag ju hört vara det bästa. Men måste erkänna att det blev lite svettigt ett tag. 
Jag behövde inte vara så orolig, dagen gick jätte bra! Vi började på ett av Colombos finaste Boutiqe hotel, Casa Colombo, som även har en av mina favoritrestauranger. Vi blev väl mottagna och rundvisade. Därefter följde fika med stans bästa smoothie på Coco Veranda, shopping, lunch på Sugar Bistro and Wine Bar och ett lyckat besök hos vårt partnerföretag Selyn där självaste Selyna även tagit sig tid att komma. Kamerorna smattrade och det inhandlades en del souvernirer. Eftermiddagen fortsatte på en av mina favoritbarer on 14 som ligger på 14e våningen på OZO hotel. Bästa utsikten i stan och goda drinkar. Dagen avslutades på min väns nyöppnade restaurang Flamingohouse där vi åt en god middag. Något trötta och utmattade körde vi tillbaka till hotellet!

Utsikt från Ozo.. On 14.. 

Man kan ju aldrig veta vad resultatet blir av något sånt här...blir det några artiklar? kommer de publiceras?har jag som  så många andra gånger jobbat gratis? Oavsett publicitet eller inte så var Jag var supernöjd med dagen! och vi alla hade mycket kul och trevligt. Jag bestämde mig att jag skulle vara nöjd med dagen oavsett vad resultatet skulle bli.
Resultatet blev bättre än jag någonsin kunnat föreställa mig! Den ena journalisten har en reseapp med en resetidning där dom publicerar olika städer i världen där olika människor presenterar städerna. Den heter "Min stad" och det är då meningen att jag ska representera Colombo. Det känns jättekul om det blir verklighet!
Det andra som hände var att journalisten som jag först skulle träffa, Elisabet Axås, publicerade en artikel om Colombo i självaste Expressen där jag och Travelresearch framställdes som dagens guide. 
Läs artikeln här: 
http://www.expressen.se/allt-om-resor/resmal/asien/7-sjalvklara-skal-att-resa-till-sri-lanka/


Det kändes nästan lite overkligt att se sitt egna ansikte där bland andra resereportage och artiklar. Alla ställen jag visade dom under dagen beskrevs på ett trevligt sätt och det länkades till respektive hemsida. Colombo framställdes som en cool och modern stad som absolut är värt ett besök när man kommer till Sri Lanka!
Jag kan säga att vi firade med både skumpa och utgång samma kväll 😉🍸🎉

Det är just detta som är extremt svårt när man startar ett litet företag från skratch...att  lyckas nå ut till omvärlden! Vi har hela tiden tyckt sedan Travelresearch startades, att vi verkligen har något att komma med, att vi nu har ett bra koncept som håller, kontakter är knutna, platser och upplevelser är upplevda, vi känner att vi känner Sri Lanka och med allt vad det innebär. Men hur berättar man för andra det vi vet och kan? och hur övertygar man andra att vilja uppleva det som vi tycker är så fantastiskt? Det är det som är det svåra...att nå ut..att göra sin röst hörd bland många många andra...det är svårt..men det går! Det vi verkligen kan konstatera är att det tar TID...word of mouth är den allra bästa reklamen, dvs när andra berättar för sina nära och kära om sina upplevelser och  att vi är ett bra val..det är det som slår hårdast...
Sociala medier osv är väldigt flyktigt..det försvinner lika fort som det kommer upp...det är  mer långsiktigt. 
I detta sammanhang kan jag ändå passa på att berätta att vi kommer göra en storsatsning nu i vår och ställa ut på resemässan i Stockholm på Djurgården. Det känns helt overkligt men otroligt spännande! Det känns nu som vi faktiskt är ett riktigt resegöretag som kan erbjuda det bästa av det bästa Sri Lanka har att erbjuda, det som varit vårt mål från allra första början. 
Hej så länge ! 
 
 
 
Allt om resor - Colombo - Expressen - Expressen, Allt om resor, - Researtikel - Sri Lanka - Storstad - Travelresearch - expressed - marknadsföring - med livet som affärsidé
1
Mikaela Svarfvar

Grymt jobbat!! :D

Svar: Vi kämpar på! Spännande land!😎
Travelresearch