En portal tar form, Srilanka-portalen, mot framtiden

Hej, nu är det Lasse som skriver.

Tiden i Sri Lanka var häftig på många sätt. Att få vara en "local"i ett land långt borta var en speciell upplevelse. 
Så här ngn månad senare förstår jag vad betydelsefullt det är att göra äventyr med sällskap, som familjen, då upplevelsen inte kan beskrivas i ord. 
I mycket kul  fanns det också en mängd frustration och då är det också bra att dela.
Vårt vackra paradis..

När man går in för ett land som vi gör med Sri Lanka, dyker det upp så många saker som man skulle vilja sätta tänderna i. Jag har väl en speciell ådra som inte kan titta bort från möjligheter. 
Nu var ju en del av syftet med vår vistelse, att just titta efter möjligheter som kunde kombineras med  alternativt utveckla vår reseverksamhet och som passar familjen och som är kul. 
Som ofta, i alla fall för mig, är det lättast att hitta möjligheter. Den stora frågan kommer dock, och som lätt blir ångest, hur man tar vara på de nya ingångarna och framförallt vart man ska börja med det nya.
Början borde vara hemsidan tänkte jag, enkelt.
 5 månader är en evighet när en vistelse inleds och det finns all tid i världen att fixa. Men redan efter 2 månader insåg vi att tiden var begränsad och går fort. I Februari, drygt halvvägs började vi planera för fortsättningen. Ångesten infann sig då allt inte var så enkelt.
Vi kallade in vår duktiga web- designer Hassanga för att skissa på en ny hemsida som nu skulle rymma så mycket mer. 
Diskussioner kring början av portalen..

Detta skulle vara starten i vårt förändringsarbete. Därefter skulle vi kunna börja starta upp saker och sätta ner foten med fortfarande mycket tid kvar. Men det gick inte alls som vi tängt, blev hur komplicerat och dyrt som helst och tanken förkastades snabbt. 
Att bedriva en verksamhet utan butik betyder dock allt måste rymmas överskådligt på nätet, i skyltfönstret. Kanske måste vi ge upp våra tankar tänkte vi då?
Då kom ngn på den ljusa idén att i stället göra en enkel anslagstavla, typ en portal. Nu var vi inne i mitten på Mars. Borde vara så enkelt så man kunde fixa det själv tänkte vi lite kaxigt. Vi kallade in vår web-designer igen för att testa våra friska nya idéer. Han berättade snabbt vad som måste göras för att vi skulle få vår funktion, ganska mycket. Samtidigt påtalade han att det stora jobbet var vårt, att fylla upp bakom våra "klisterlappar" med material. Vi fick gå hem och fundera igen, men i slutet av Mars fick han uppdraget och vi själva började forma innehållet.
Hassanga i full gång..

Mycket skulle skrivas och förberedas.. 

Idag är det 16 juni och vi är klara och har gått live, jätteläskigt.
Inte för att portalen inte ska fungera. Hasanga har gjort ett bra jobb.
Men plötsligt har vi hamnat i journalistyrket som enligt hörsägen är utsatt, och det är många artiklar. 
Artikeln i mässtidningen för Sthlm Travelshow blev startskottet..

Kanske kan människor och verksamheter bli sura för att en del innehåll är färgat eller återgivet på ett icke önskvärt sätt.  
Kanske blir en del konstigt översatt då vi använder Google som översättare och vi får kanske pisk för det. Kanske går vi in och konkurrerar med en och annan som då känner sig rundade. 
Vi menar i alla fall väl och tror vi gör något gott:) 

Idag går vi live,
 imorgon börjar vi trycka ut. 
Hoppas man överlever helgen. Haha.
Om så blir fallet kommer många nya artiklar ,erbjudanden och event mm.

Sri Lanka-portalen är en elektronisk marknadsplats som kopplar ihop människor och verksamheter mellan Sri Lanka och Skandinavien och erbjuder också exponering av verksamheter och individer.

Vi försöker utveckla Sri-Lanka som turistdestination men också bidra till att Sri Lanka blir en partner för produktion och IT.
Portalen är en början i det senare arbetet där vi har stora förhoppningar
Välkomna till 
WWW.srilanka-portalen.se

Vi hörs igen
Lasse

 
IT - Sri lanka portalen - elektronisk marknadsplats - konsulting - marknadsplats