Midsommar, Åland...och jobb!

 
 
Nu har det gått 2 månader sen vi kom tillbaka från Sri Lanka,våren och sommaren här i Sverige är helt fantastisk och vi njuter hela tiden även om vi saknar vår fina lägenhet och vistelse "over there"

Vi har hunnit med en hel del sen vi kom hem,flera möten,släppt Sri Lankaportalen, skrivit,jobbat och jobbat!!
Sofia har även hunnit med att hälsa på i Malmö och "sin" lägenhet som hon hyr ut till en kompis.Det var länge sen hon var där,så hon behövde träffa lite kompisar,som hon haft kontakt med när vi varit borta,och känna på Malmölivet igen.


Nu befinner vi oss på Åland och det är tisdag efter en mycket mysig midsommarhelg.
I onsdagskväll kom Pelle med två kompisar och i torsdags kom Sofia med en kompis från Malmö.Sofia var tvungen att skaffa ett nytt pass i Täby för i Malmö är första möjliga tid i augusti! Hej o hå!

Vädret har varit med oss även om inte solen har varit framme hela tiden.
Vi har spelat kubb,volleyboll,skrattat,ätit gott,traditionsenligt midsommarfirande med fotbollsmatch, sillunch,jordgubbstårta,grillning,gitarrspel och sång,massor av mer skratt och mycket prat.Sist men inte minst ett antal härliga bastubad! 

 Fantastisk solnedgång med bastu..
Kaptenen bjöd på en tur efter maten...spegelblankt!
 Den traditionella midssommarlunchen!
 
 Lite av helgens aktiviteter...
 
Pappa och Pillan...middag på bryggan!
 
Idag skiner solen och det blåser en skön bris från havet.Alla jobbar med sitt och skriver och fixar. Vi har för tillfället ett par resenärer i det fantastiska landet Sri Lanka,de verkar trivas på sin rundresa där så det känns kul!. Vår release av Sri Lanka-Portalen har gått bättre än väntat..vi var rätt nervösa måste jag säga..många artiklar som skrivits och man vet aldrig hur folk reagerar. Vi har i alla fall redan fått lite bra respons från olika håll så vi håller tummarna att fortsättningen blir som vi tänkt...Vi tror starkt på denna plattform för framtiden...

Vi arbetar vidare på Englunds vis och varvar jobb med Åländsk natur hav,god mat och bastu! Livet som affärside :) 
På återhörande

Sri Lanka-portalen - med livet som affärsidé - travelresearch

En portal tar form, Srilanka-portalen, mot framtiden

Hej, nu är det Lasse som skriver.

Tiden i Sri Lanka var häftig på många sätt. Att få vara en "local"i ett land långt borta var en speciell upplevelse. 
Så här ngn månad senare förstår jag vad betydelsefullt det är att göra äventyr med sällskap, som familjen, då upplevelsen inte kan beskrivas i ord. 
I mycket kul  fanns det också en mängd frustration och då är det också bra att dela.
Vårt vackra paradis..

När man går in för ett land som vi gör med Sri Lanka, dyker det upp så många saker som man skulle vilja sätta tänderna i. Jag har väl en speciell ådra som inte kan titta bort från möjligheter. 
Nu var ju en del av syftet med vår vistelse, att just titta efter möjligheter som kunde kombineras med  alternativt utveckla vår reseverksamhet och som passar familjen och som är kul. 
Som ofta, i alla fall för mig, är det lättast att hitta möjligheter. Den stora frågan kommer dock, och som lätt blir ångest, hur man tar vara på de nya ingångarna och framförallt vart man ska börja med det nya.
Början borde vara hemsidan tänkte jag, enkelt.
 5 månader är en evighet när en vistelse inleds och det finns all tid i världen att fixa. Men redan efter 2 månader insåg vi att tiden var begränsad och går fort. I Februari, drygt halvvägs började vi planera för fortsättningen. Ångesten infann sig då allt inte var så enkelt.
Vi kallade in vår duktiga web- designer Hassanga för att skissa på en ny hemsida som nu skulle rymma så mycket mer. 
Diskussioner kring början av portalen..

Detta skulle vara starten i vårt förändringsarbete. Därefter skulle vi kunna börja starta upp saker och sätta ner foten med fortfarande mycket tid kvar. Men det gick inte alls som vi tängt, blev hur komplicerat och dyrt som helst och tanken förkastades snabbt. 
Att bedriva en verksamhet utan butik betyder dock allt måste rymmas överskådligt på nätet, i skyltfönstret. Kanske måste vi ge upp våra tankar tänkte vi då?
Då kom ngn på den ljusa idén att i stället göra en enkel anslagstavla, typ en portal. Nu var vi inne i mitten på Mars. Borde vara så enkelt så man kunde fixa det själv tänkte vi lite kaxigt. Vi kallade in vår web-designer igen för att testa våra friska nya idéer. Han berättade snabbt vad som måste göras för att vi skulle få vår funktion, ganska mycket. Samtidigt påtalade han att det stora jobbet var vårt, att fylla upp bakom våra "klisterlappar" med material. Vi fick gå hem och fundera igen, men i slutet av Mars fick han uppdraget och vi själva började forma innehållet.
Hassanga i full gång..

Mycket skulle skrivas och förberedas.. 

Idag är det 16 juni och vi är klara och har gått live, jätteläskigt.
Inte för att portalen inte ska fungera. Hasanga har gjort ett bra jobb.
Men plötsligt har vi hamnat i journalistyrket som enligt hörsägen är utsatt, och det är många artiklar. 
Artikeln i mässtidningen för Sthlm Travelshow blev startskottet..

Kanske kan människor och verksamheter bli sura för att en del innehåll är färgat eller återgivet på ett icke önskvärt sätt.  
Kanske blir en del konstigt översatt då vi använder Google som översättare och vi får kanske pisk för det. Kanske går vi in och konkurrerar med en och annan som då känner sig rundade. 
Vi menar i alla fall väl och tror vi gör något gott:) 

Idag går vi live,
 imorgon börjar vi trycka ut. 
Hoppas man överlever helgen. Haha.
Om så blir fallet kommer många nya artiklar ,erbjudanden och event mm.

Sri Lanka-portalen är en elektronisk marknadsplats som kopplar ihop människor och verksamheter mellan Sri Lanka och Skandinavien och erbjuder också exponering av verksamheter och individer.

Vi försöker utveckla Sri-Lanka som turistdestination men också bidra till att Sri Lanka blir en partner för produktion och IT.
Portalen är en början i det senare arbetet där vi har stora förhoppningar
Välkomna till 
WWW.srilanka-portalen.se

Vi hörs igen
Lasse

 
IT - Sri lanka portalen - elektronisk marknadsplats - konsulting - marknadsplats

En dag på stan med Travelresesrch...

Hej!
Nu är hela familjen samlad uppe i Stocholm och vi har haft en mycket bra helg. Jobb, bra möten och härligt familjehäng!
Jag (Sofia) var ju med i ett repotage i en ny reseapp "Gotravelling Sweden" för några månader sedan varav journalisten jag haft kontakt med sedan dess ordnade med ett nytt möte. Vi fick nu träffa en av killarna på redaktionen som tog med oss på lunch på sture...Vi tog på oss, vad vi anser vara en lite mer "städad outfit", och åkte in till stan. ( oftast jobbar vi ju hemifrån vilket inte direkt utökar den proffessionella sidan av garderoben). Vi tyckte själva att vi inte såg heeeelt malplacerade ut på Östermalm. 
Ready för möte!

Men Så här brukar det se ut...

Det var ialla fall ett givande möte som ledde till massa nya möjligheter. Ingen aning vad det kommer bli av det vi diskuterade om i framtiden, men vi har många gemensamma ingångar där vi kan dra nytta av våra olika kompetenser och kontaktnät. Verkligen jättekul! Så förutom att restaurangen hade en av de godaste räksalladerna vi ätit (vi va mätta hela dagen) så var vi mer en nöjda efter timmarna på mötet. Nu har vi något nytt att bita i samt nya möten att boka inför nästa vecka. Den röda dagen imorgon infaller något olämpligt då vi på Travelresearch inte alls är styrda av varken helg eller röda dagar, alla dagar är typ samma, men vi ska försöka få till ett möte med ambassaden i slutet av nästa vecka samt med några reseföretag. 
 
Efter mötet styrde vi mot södra delen av staden och Slussen där vi planerat att besöka ett företag. Syftet var mest att presentera oss och boka ytterligare ett möte. Vi har redan träffat företaget på en mässa för några veckor sedan...och ville nu gå vidare med det vi diskuterat. Solen sken och det var varmt som attan så jag föreslog att vi skulle ta en promenad. Förslaget godtogs och vi stegade iväg mot söders höjder. Det var just de där höjderna som gjorde det lite problematiskt. Vi insåg allt för sent att våra så kallade "kontorskläder" inte var ägnade för någon form för fysisk aktivitet. Det praktiskt taget rann om oss när vi stod utan för porten på söder, och pappas skjorta var mer blöt än torr. Inte mycket att göra utan vi ringde på och gick in. Chefen var inte där så vi återkommer nästa vecka. 

Söööööder! 

Goda gener går i arv..

Trots att vi inte lyckades boka in ett nytt möte var vi nöjda med att ha visat oss och visat vårt intresse. Vi har lite nya strategier och arbetssätt som kan komma att ändra vår företagsprofil och sätt att jobba. Vi kommer berätta mer om det senare, men allt hänger ihop med den nya digitala marknadsplatsen vi släpper här i dagarna, Sri Lanka-Portalen. 
 

Efter den svettiga promenaden styrde vi mot Kungsträdgården och restaurangernas dag. Vi avslutade fredagen med en välförtjänt aw i solen. Pelle kom med tåget från Linköping och anslöt sig till ledningsgruppen, hela Travelresearch var för en gångs skull samlat på samma ställe! Styrelsemötet kunde öppna ;)  Vi lyssnade på musik, drak lite kall dricka och njöt av solen och en lyckad arbetsdag! En perfekt avslutning på veckan och början på helgen. 

Vi var inte ensamma i kungsan..

Travelresearch är samlat..

Mötet i full gång.. 

Vi känner verkligen dagar som denna hur viktigt det är att komma ut och träffa männiksor, dvs att nätverka och prata om det man håller på med. Man blir lätt lite insnöad i sina egna tankegångar vilket kan leda till lite frustration och stress. Detta var vad vi behövde, och mer såna här dagar ska det bli i framtiden.
Nästa torsdag ska vi vara med på vårt första BNI-möte i Sthlm och förhoppningsvis ett möte till med ambassaden.
 
Bästa kocken i stan ..

Glada och nöjda styrde vi hem till Täby för grillning. 
Vi hörs!!

Sri Lanka-portalen - entreprenörskap - marknadsföring - med livet som affärsidé - nätverkande - travelresearch