Nyår i Srilanka

Hej och Gott Nytt år!
Oj, vi ligger efter i bloggandet massor av inlägg som väntar. Lite hektiskt med jul/nyår kunder, men vi ska ikapp.

Nu har vi firat vårt första nyår i Colombo. Lite konstigt efter år av traditionsbundet firande med vänner i Sverige. Här börjas firandet tidigt med fyrverkerier och smällare dagar innan. Det är lätt att glömma att man är i ett u-land. Colombo är pimpat i värsta Las Vegas skrud. Jag och Helena valde att stanna på vår beach i Mount Lavinia medan Sofia och Pernilla gjorde Colombo.
 
Dagen började med frukost på balkongen..

Alla restauranger och barer laddade på rejält. En 4-5 stenkast bort ligger Mount Lavinia hotell, 4 stjärniga hotell med mycket hög standard.
Dit gick jag och Helena. 1200kr/person. Så kostar nyårs arrangemang på lite finare ställen. Men då ingår allt, mat, dryck , fyrverkerier i värsta vattenfestival klass, några liveband, DJ mm.
Maten och uppläggningarna var det häftigaste vi varit med om. 
Skaldjur, ostron, sushi, kallskuret, sallader, rullader av alla sorter. Aldrig sett ngt liknande. När vi trodde vi var klara råkade vi kika in i angränsande rum och fann ca 100m varmrätter. I rummet bredvid fann vi så sötsaker,karamell  fontäner, tårtor, chokladkrationer, frukter,,det tog aldrig slut.
Och till detta full bar som var öppen hela natten.
Som parentes kan nämnas att en frukostbuffé serverades vid kl 1 som ngn slags vickning. Vi avböjde den.
Kl 0010 startade fyrverkeriet. Vi stod och kikade bort mot vår strand och beundrade fyrverkeriet där. Helt plötsligt startade vårt. Gigantiska pjäser som sköts upp strax utanför hotellmuren och som briserade rakt ovanför våra huvuden, riktigt mäktigt,kanske lite farligt. Tyvärr är disciplinen generellt med smällare och annat irriterande låg. Men oj vad de satsade.
En fantastiskt kul natt, vi lade oss vid 0600. 
Som parentes: trots full bar som ingick så såg man inte en enda berusad person. Intressant.
 
Hit kan man också gå "dagen efter" när pengarna är slut, (Cozy Corner, ett stenkast från Mount Lavinia Hotel) Supermysigt ;)

Gott Nytt år önskar fam Englund!!! 
 
 
 
 
2
Barbro Jihde

Vi kommer till nästa nyår, verkar helt fantastiskt!!

Barbro Jihde

Hej, är osäker om ni ser mina kommentarer?

Må väl ni modiga....

Svar: Hej! Där hemma! Lite sen med svar men det är lite nytt det här med blogg!!tur att Sofia är med o fixar! Vi mår kanon! Kram
Travelresearch