Livet på De Seraam road...

Hej hej! 
Tiden bara går.. Vi har nu varit här tillsammans i över 2 månader..
 Även om varje dag lite känns som en dröm i paradiset och man får nypa sig själv i armen för att se om man vaknar, så skapar man sig en vardag även här! Det är häftigt att se hur snabbt man kommer in i nya rutiner och hur en lägenhet i ett främmande land plötsligt känns som ens riktiga hem..
Det skall dock tilläggas att detta land har en av världens vänligaste lokalbefolkning som bemöter dig med ett leende vart man än går .. En härlig känsla .




Vi börjar varje morgon med en joggingtur/ promenad på stranden följt av en simtur och märker  nu att vi mer eller mindre känner hela strandens människor ( samt strandens hundar med olika karaktär och personligheter) alla har vi döpt till lite olika smeknamn för att skilja dom åt, exempelvis " kiss gubben"  , "släpp tv gubben" ( en äldre man som macherar på stranden i tron om att han ser ut som en riktig body builder, men väger i själva verket inte mer än kanske 65 kg) sen har vi "gula tröjan" som jobbar på vår stammisresrsurang och som varje dag reserverar 3 solstolar till oss in case vi skulle komma ( hrmm det gör vi typ varje dag) , vi har 4 hundar som mer eller mindre älskar oss ( andra turister kollar på oss som att vi vore dumma i huvudet som klappar beach dogs.. Men dom behöver också lite kärlek!
Sofias bästa vän är " Pineaple lady" som är en tandlös tant som säljer ananas på stranden, hon har ett smittande skratt och sprider glädje vart hon än går! Totalt galen men underbar! Vi träffar människor varje dag med olika livsöden och livssituation , och man inser hur bra vi har det. Trots fattigdom är ändå dessa människor glada och ger oss mycket i utbyte! 
Pineapple lady :) 

En av "våra" fina hundar .. Kan man se mer nöjd ut? 

Även om vi njuter av varje dag som går och tar tillvara på tiden så gott vi kan så möts vi av motgångar .. Allt är inte alltid en dans på rosor trots att solen skiner och ölen är god..
Även om Srilankeser är det vänligaste folkslaget  vi träffat och ger oss så mycket glädje är dom inte jätte enkla att jobba med ska gudarna veta! Vi har både en och två gånger slitit oss nästan hårlösa av frustration över hur olika vi är och hur olika vi tänker. Vi västerlänningar har ett annat tänk där vi har en överblick och mer långsiktiga planer medan srilankeser inte tänker längre än näsan är lång! Lasse höll på att bli galen när vi jobbade från Sverige och vi inte ens kunde få svar på två frågor i samma mail .. Nu på plats när vi knappt kan få de svar vi vill när vi möter dom face to face inser vi varför vi tyckte det var så jobbigt tidigare! Därför är det kanon att vi är här så att vi lär oss den lankesiska mentaliteten och deras sätt att angripa problem osv..
Vi får varje dag dra några djupa andetag och tänka " aaaaandaaaas" 
Speciellt när vi ska handla mat på Food city .. Oh my lord ! Det behövs seriöst 3 personer för att ta betalt , ge tillbaka pengar och packa våra varor. Att gå och handla kan ta lååång tid! Ingen Ica effektivitet här inte! Och " Shop and go" är inte uppfunnet på långa vägar kan vi lova.. Dom är ca 100 år efter oss i tiden på många plan.. 
Vår balkong.. 
Trots motgångar och irritationsmoment som tuc tucs som kör förbi våran balkong eller brödbilens eviga spelande av fyrelis ( typ som glassbilen )kl 06.30 och stör vågornas brus, är detta det perfekta stället att stanna en längre tid på. 
Vi har ca 100 m till stadens bästa strand, 20 min in till en storstad som har allt, bra restauranger, barer, marknader med färsk fisk och grönsaker och supermarkets som har det som krävs för att vi ska få utöva våra kokkonster. Srilankeser måste vara ett otroligt renligt folk då vi inte längre ens tänker på vad vi stoppar i munnen, och handspriten är för länge sedan slut...
Den enda risken man tar att bo här några månader är att man inte vill åka hem... 


Så kan en middag se ut :) 
Frukost a la Englund..

En annan viktig aspekt när vi är ute och jobbar på detta sätt är tillgängligheten av internet .. Det var i början ett orosmoment som vi inte längre behöver bekymra oss över.. Det finns så gott som 4G överallt ! Sofia kunde till och med sitta och jobba från tåget uppe i bergen när hon var på en liten resa.. Helt otroligt!  ( Här kommer ett uttag från resan i bilder) 










Vi ska jobba från balkongen några timmar till för att sedan flytta kontoret ner till stranden 😎 solen skiner idag.. Som alla andra dagar.. Imorgon är det Independence day!! Då blir det Colombo!
 På återseende ! 

familjeliv - long stay - längstas - med livet som affärsidé - motgångar - strandliv - vardag utomlands
7
Martin

Vad härligt ni ser ut att ha det! Bra med lite motgångar också så att man uppskattar framgångarna :)
Kramar från storkusinen

Svar: Vi har det bara bra! Hoppas eran flytt går bra! Vi längtar inte till snö o kyla just nu! Hälsa! Kram från oss på Sri Lanka!
Travelresearch

Anonym

Här vid Adams peak och Words en är det svinkallt o längtar till Yala o fortsätta resan. Härligt ni har det!!

Svar: Vi har det bara bra! Hoppas du får en fortsatt skön resa o lite värme! Ha det gott!
Travelresearch

Barbro Jihde

Hej, vad roligt det är att följa er på ert äventyr. Det blir nog Sri Lanka för oss nästa år, det verkar helt underbart. Kalle är där nu och tycker att det är det klart bästa landet i Asien som han nu har åkt runt i 4 månader. Kramar till er alla

Barbro Jihde

Vad roligt det är att följa er på ert äventyr, verkar så spännande och härligt. Det blir nog Sri Lanka för oss nästa år. Kalle är där just nu och tycker att det är klart det bästa landet i Asien efter ha åkt runt i 4 månader. Må väl,
Kramar till er alla

Barbro Jihde

Vad roligt det är att följa er på ert äventyr. Ser helt underbart härligt ut, det blir nog Sri Lanka för oss nästa år. Kalle är där just nu och tycker att det är klart det bästa landet av vad han har sett efter 4 månaders resande i Asien. Kramar till er alla

Svar: Kul att du följer oss! Det är klart värt att åka hit även om Micke älskar snö! Det är bara att vi hörs så får ni lite tips!Sofia vet mycket om detta land! Kram så länge! H L S
Travelresearch

Micke H

ser härligt ut där men vad gör ni där förutom att ha en lång ledighet?
Hur ser era arbetsgivare här hemma på era jobb och vem passar ert boende?

Svar: Hej! Vi har ett reseföretag, Travel Research, o säljer resor från Sverige! Jag(Helena) har fått tjänstledigt ett år! I huset bor det folk när vi är här! Vi kommer hem till sommaren! Hoppas allt är bra med er!
Travelresearch

Anders Hemgren

Fantastiska bilder, ser fram emot att få dela era upplevelser och den goda maten i påsk!

Svar: Hej! Va kul! Vi ser fram emot att ni kommer!
Travelresearch