En häftig avslutning...

 
 
 
Hej igen!
Vi är nu hemma i Sverige igen..för denna gången! Julen står inför dörren óch vi har inte hunnit få någon speciell julstämning..
Vi har haft fantastiska månader med massor med nya intryck och upplevelser! Supernöjda!
 
Helgen som varit var lugn och skön,lördagen spenderade mor och dotter på stan,handlade lite på Odel sen tog vi som tradition ett glas vitt med lite "bites" till på "Suger"(mysig vinbar och restaurang),mycket trevligt!
 Vin-paus på Sugar Bistro & Wine bar..'
 
 På söndagen bokade vi en Nano-taxi till måndag morgon,så vi packade en liten väska och la oss ganska tidigt för bilen kom 06.30 då vi började vår resa söderut.
Efter ett frukoststopp på highway(inte det bästa,men mätta) åkte vi vidare mot Matara sen Hambantota och till slut nådde vi vårt mål Kirinda efter ca 6 timmars restid,phu!
 
Vi checkade in på Nikara Yala Villas,ett exklusivt boutique-hotell nära Yala nationalpark.Vi fick detta fantastiska erbjudande av vår vän och bl.a restaurangägare Suran Abbas. Han känner Ramila som äger detta hotell.
Så fina rum,vi fick två stycken med härliga sängar,stor balkong,ac,rent och snyggt och havsbrus alldeles intill.
Vi började vår vistelse med en promenad på stranden.Nästan helt ensamma promenerade vi i sanden och njöt av fantastiska vyer och klippformationer.
 
Efter ett behövligt dopp i poolen intog vi en god sallad och sopplunch.
Seneftermiddagen spenderade vi på balkongen med diverse jobb som behövdes göras.
Middag på restaurangen och trevlig samvaro med Ramila och hans fru.Vi gick hyvsat tidigt i säng för klockan ringde 05.00 nästa morgon.
'
Stora poolen på hotellet till vänster...och en av de privata poolerna tillhörande de fristående villas
Hotellets fantastiska säng! 
Sofia i baren...
 
Jeepen tog oss denna tidiga morgon till Sithulpawwa Rock Temple.Vi var i det närmaste ensamma när vi gick upp till templet(122mvh). För ca 2000 år sedan levde det 12000 munkar här som kommit till högsta nivån i Buddismen.
Tyvärr var det inte helt klart men utsikten var ändå fantastisk!
Väl tillbaka till hotellet fick vi en mycket god frukost (pappa Lasse var mer än nöjd) sen blev det några längder i poolen och efter det en mysig promenad på stranden(åt andra hållet) Vi var i det närmaste ensamma förutom en hund som följde med oss en bit och två lokala som badade innanför klipporna.
Kl. 13.30 blev vi upphämtade igen och jeepen  styrde mot Yala nationalpark för en häftig safaritur,vi såg vildsvin,påfåglar,apor,rådjur,andra fåglar och sist men inte minst två leoparder!!
En satt ca 5m från jeepen! så häftigt, chaffören så duktig att köra och lyssna sig till de rätta ljuden.
Vi hade även en guide med oss som skötte sig mycket bra!
 
På väg hem blev vi bjudna på te hos en lokal kille som byggt ett eget ställe,ett slags community där man kan bo och ta del av vad stället erbjuder som egna odlingar, möbelsnickeri mm. Vilken entusiastisk människa! Vi kommer verkligen att rekommendera våra gäster att besöka detta ställe.
Vi hann även med att besöka ännu ett tempel på tillbakavägen,Kataragama tempel som har olika cermonier vid olika tidpunkter på dygnet...säkert en mycket häftig upplevelse för de som är intresserade!
Utsikten från Sithulpawwa Rock Temple
 
Vår Jeep...
 Kompis..
 
Väl tillbaka till hotellet fick vi uppleva en fantastisk barbeque alldeles nära stranden som Ramila ordnat bara för oss. Den bestod av allt:fisk,räkor,bläckfisk,kött grönsaker och såser, så gott!! vilken kväll vi fick!Ramila tog hand om oss och några andra vänner på ett enastående sätt! Kvällen fortsatte inpå natten och mätta,trötta och så nöjda ramlade vi ned i våra sköna sängar.
 
På vägen tillbaka stannade vi på Shangri La hotell i Hambantota som byggt en aldeles ny golfbana vid havet som vi ville titta lite närmare på. Hotellet är 5*,mycket lyxigt och har alla faciliteter man kan tänka sig. Vi hade ett nummer till hotellets golf manager, en fransk kille som bor på anläggningen, som tog oss runt banan och berättade allt vi behövde veta. Därefter fick vi en rundvandring på hotellet ...vi kan säga att man inte behöver någon motion om man jobbar på detta hotell..så stort!
 
På väg ut på golfbanan...
Shangri La´s golfbana..
 Golfbanan...
En del av hotellets poolområde...
 
Efter ca 2 timmars besök åkte vi vidare mot Colombo efter några fantastiska dagar, vi var supernöjda! Väl hemma i Colombo åt vi middag med Stina och hennes man Joel som spenderat sin smekmånad i Sri Lanka (Stina är Sofias kompis sen gymnasiet) Det var mycket trevligt och dom spenderade deras sista natt på Surens guesthouse. Just denna natt skulle tydligen en granne ha fest (det har aldrug hänt tidigare) och inte vilken fest som helst...dom pumpade musik på en takvåning till kl 05.00 på morgonen och Stina och Joel skulle åka tidigt till deras flyg dagen efter,,,snacka otur!! Våra sängar typ vibrerade...Kan bara beklaga...
 
På fredagen var vi bjudna på Raclette- middag av Suren. Han hade meddelat mig några dagar tidigare, tid osv. Vi trodde helt klart att middagen skulle vara vid hans hus vid Bolgoda Lake,som alltid när han bjuder oss på diverse tillställningar, Vi var sena och försökte nästan hysteriskt att få tag på en Uber taxi som kunde köra oss dit. Sofia skrev på vägen att vi var sena pga av trafikför att förvarna. Väl framme var det ingen som öppnade ginden när vi ringde på...vi ringde såklart till Suren som frågade var vi var någonstans. Han själv var på stranden där vi bor där även middagen skulle serveras. Suck!! tur att vi hållt kvar taxin...det var bara att åka tillbaka! Verkligen det perfekta sättet att spendera fredag eftermiddag på haha.
Väl framme blev vi belönade med en fantastisk middag och vinprovning. Suren hade köpt in nya viner som han ska tillföra menyn och ville ha våra åsikter...inte oss emot ;) Vi fick matkoma allihopa och deckade ganska tidigt!
 
Lördagen planerades redan på fredagkvällen....vi skulle åka med Suren och fota hans olika ställen för att kunna göra en artikel om honom och hans fantastiska projekt och verksamhet. Han har en otrolig energi och fina tankar bakom allt han gör, och har stora planer för framtiden där allt på ett eller annat sätt hänger ihop. Det är allt från kycklinguppfödning till odlingar av diverse frukter och grönsaker för att han själv och restaurangen så småning om ska bli självförsörjande...  Allt detta kommer vi skriva om i vår artikel på Sri Lanka-portalen. Dagens goda gärning utfördes av Suren själv då han räddade en fågel (dykare) som fått något i näbben som satt fast vilket gjorde att han varken kunde äta eller dricka..han var  så svag och höll på att bli uppäten av hundarna på området. Suren gjorde en hjälteinsats och hoppade i den lilla dammen där fågeln höll till. Så fort vi närmade oss dök den och simmade iväg. Efter några timmar fick Suren tag i fågeln och vi kunde skära loss det som fastat i näbben! :) 
 
Bolgoda Lake.."The Zoo" 
 
Kycklingfarmen..
 Passionsfrukt till restaurangens "Passionfruit Mohito" 
 Fågeln som vi räddade..
 Operation pågår..
 
Därefter fortsatte vi till Bolgoda Lake och hans nybygda hostel där vi fotade lite..simmade och drack lite öl och cider i solen. Vilken dag! 
Vid 3 tiden åkte vi ut på ett vattenskotersafari i solnedgången till slutet av sjön där naturen är helt annorlunda mot övriga Colombo. Vi kunde inte fatta att vi var i samma stad! Så vackert och mitt ute i ingenstans! Vi stannade på vägen och drack en öl. Det var en helt fantastisk upplevelse svår att beskriva i ord! eller bilder för den delen...
När vi kom tillbaka åkte vi tillbaka till Mount Lavinia till Surens restaurang och åt en sista middag på La Volie Blanche! Supergott som vanligt! En helt perfekt avslutning på vår vistelse i Sri Lanka för denna gång!
Escapade..Boldoda Lake...njuter av solen..
 Poolen...:D
På väg...
 
Dricka pause...
Vackrare än så här blir de inte...
 
 Vi hörs!
 
 
 
 
 
Kirinda - Yala - entreprenörskap - familje-trip - safari
1