Stressen inför avfärd!

Hej hopp!
Sofia som skriver så här en vecka innan hemfärd...faktiskt mindre än en vecka :O Tiden har bara rusat iväg sista veckorna och ingen av oss kan riktigt fatta att vi snart ska åka hem. Jag har ju varit i Sri Lanka till och från de sista 3 åren men har denna gång  stannat i över 9 månader..längsta gången hitills. Jag brukar alltid känna ångest över att lämna detta fantastiska land...gråta en skvätt och försöka påminna mig själv om att Sri Lanka faktiskt kommer finnas kvar till nästa gång jag kommer.. Men denna gång känns det annorlunda, denna gång längtar jag faktikt hem och tycker det ska bli rikigt kul att spendera sommaren i Sverige. Jag tror att det har att göra med att vi alla är otroligt nöjda med vad vi åstakommit sista halvåret både jobbmässigt men också som familj. Efter att inte ha bott hemma sedan jag var 18 måste jag säga att det gått förvånasvärt bra. Lite irritationer här och där, men i det stora hela har vi funkat väldigt bra i vår lilla lägenhet :)
 

Helgen spenderade vi faktiskt för nästan första gången tillsammans i Colombo (jag brukar ha en tendens att gå ut på mina egna äventyr när fredagen kommer, men inte denna) Tidigt på lördag hade vi bestämt att äta frukost på Kingsbury hotell vilket vi aldrig gjort förut. Kl stor på 07.00, som att det någonsin hänt i familjen Englund på en lördag??. Något trötta fick vi tag i en tuk och intog den enorma buffen innan hotellets egna gäster ens hunnit vakna. Den var faktiskt väldigt god! Därefter spenderade vi HELA dagen i staden som turister i vår egna stad. Vi hyrde en tuk i en timme och åkte runt på diverse sevärdigheter ( floating market, shoppingcenter, parker osv) På grund av det singalesiska och tamilska nyåret var gatorna heeelt tomma! Awesome! det betydde att de flesta butiker även var stängda vilket inte var lika kul, men vi var glada att bara köra runt och svalka oss i fartvinden! Lite senare något skitiga delade vi en flaska vin på stammistället Sugar Wine & Bistro. Välförtjänt som alltid ;)..Därefter hade vi en date med vår kära vän Hass på Ozo. Hass är rugbyspelare, personlig tränare och spinninginstruktör och är 2 meter lång vilket gör han till den största och längsta srilankanen jag känner :) Det var trevligt!

 

Aströtta och totalt slut kämpade vi i oss en liten middag på Shore By O som ligger på stranden hemma i Mount Lavinia. 

Frukost på Kingsbury

Sightseeing i Colombo..
 
Floating market..

Drink på Ozo med Hass:)

Det är något med solnedgångarna på Ozo...

Nu när vi är inna på sista veckan gör sig stressen påmind! i alla fall för min kära far!  Han höll på att slita av sig allt sitt hår då inga han/vi ville få tag i hört av sig efter helgen. (mycket för att det varit en veckas semester för lankeserna, men också för att lankeser seriöst är sämst på att ge ljud ifrån sig) Vi har så mycket på gång att varje dag är väldigt värdefull, och nu såg det ut som att inget skulle falla på plats....
Det tog en tvär vändning då alla istället ringde samma dag vilket gör att hela veckan är fullspäckad med möten..frukostar..besök osv...
 
Igår började dagen med ett möte med vår duktiga webmaster Hasanga på ett cafe uppe i stan...vi planerade lite för framtiden..färdigställde lite texarbete samt att vi tog lite bilder till vår annons som ska ut i mässtidningen om några veckor..Därefter gick jag och mamma och fotade på Mount Lavinia Hotell innan vi alla 3 åkte in till Colombo för ytterligare ett möte. Pappa tog hand om mötet själv då det handlade om IT och mobiltelefoni...inte riktigt mitt område. Han gör verkligen vad han kan med att knyta ihop de sista trådarna på stan. Det ser ljust ut!
Vi åt en supermiddag på Noodles på Cinnamon Grand. Kvällen avslutades med ett glas vitt på Sky Lounge! Det var vi än en gång värda :)
 
Work in progress..

Koncentration ..

Mamma är supernöjd att äntligen få en god kaffe.. 😉
Middag på Noodles..

Väldigt nöjda med dagens prestationer


Idag körde jag och min hurtiga mor spinning med Hass på morgonen. Igår lät det som en superbra ide...imorse kändes det mindre bra...men nu efterråt ångrar vi det inte haha. Hass kör verkligen skiten ur en!
Bara lite svettiga! Jag hade en pöl under min cykel! Tack pappa för fina gener😉

Hass .. Glad att få köra skiten ur oss haha

 I eftermiddag ska vi ha möte inne i Colombo med Sandra från Selyn. Vi har mycket inplanerat med dom i framtiden, dom ska exempelvis dekorera  vår monter på mässan med deras vackra tyger, kuddar och accessoarer..
Vi har även andra planer med en vänskola i Sverige..svenska lärare i Sri Lanka...webshop..ja ..mycket är det...
 
Imorgon är det frukostmöte på Kingsbury hotell med en kille från Penthouse som jobbar inom trading...lite nya infallsvinklar...
Pappa kommer att berätta mer om detta vid ett senare tillfälle...ingen ide att jag ens börjar förklara...haha
På eftermiddagen har vi ytterligare möten...tygerna ska hämtas hos Selyn för mässan samt att vi ska hinna kolla på ett av Penthouse hotell som ligger någonstans i Colombo. Jag blir trött bara av att skriva om det haha.
 
Utföver stressen och kaos inför hemresan fick jag även lite positiv feedback från min dag med dessa journalister från Sverige som jag skrev  om i ett tidigare inlägg. En av dessa 3 duktiga skribenter har kommit ut med en ny reseapp, GoTravelling Sweden, som går att ladda ner på Appstore eller Google Play, där jag fick en egen artikel :D  Den heter "Välkommen till min stad Colombo" . Jag berättar där om mina favoritställen och varför jag älskar denna stad så mycket.  Det känns verkligen jättekul! Jag hoppas även att hennes App blir lika stor här i Sverige som den är i Danmark. 2 artiklar på 2 månader känns nästan för bra för att vara sant! Ibland känns det skönt när hårt arbete betalar sig.
 

Nu blir det lite mer jobb innan vi drar in till stan för möte igen...ingen rast ingen ro...
Hej så länge!

 

Colombo - Hemresa - Researtikel - Sri Lanka - Travelresearch - resemässa