Mot resemässan ; Stockholm Travel Show den 13-15e maj från Sri Lanka: "The land with opportunities "

Hej igen, nu är det Lasse som skriver, han som fyllde 57 i Söndags med bl.a. Champagnebruch på Cinnamon Grand, måste vara världens bästa brunch.

När vi en gång planerad avfärd till Sri Lanka, vilket känns som ganska länge sedan,  var allt fokus på att vi skulle ha det bra när vi kom fram, förena nytta med nöje, samla erfarenheter, kunskaper och kontakter som skulle komma våra Travelresearchkunder och oss själva till gagn,  samtidigt som allt skulle flyta på hemma. En bild vi hade,som funkade bra i verkligheten. "Long stay" är både enklare och roligare än jag hade föreställt mig, 
Nu ska vi planera omvänt, dvs för hemfärd.
När tillfället dök upp att delta på en resemässa i Stockholm i Maj blev det startskottet.  Hemfärd. Kunde inte kommit lägligare för oss med mässa, fast också lite oroligt då så mycket måste klaffa. vi är ju inte precis några resemässrävar, och dessutom ett reseföretag som skiljer sig från mängden. Men att få chansen att berätta och sälja det vi varit med om och byggt med ord och känsla är så mycket kraftfullare och roligare än att översätta erfarenheten till klyschiga oneliners i ex broschyrer,,,så vi måste helt enkelt. So here we come..
Resemässan på Djurgården! Se till att vara där 😉

Otroligt glatt födelsedagsbarn! 
Birthday boy!!😀

Gänget är samlat!

Bästa teamet! Avslutning på Ozo!


Men att packetera allt för att omsätta våra erfarenheter, kunskaper och kontakter till aktiviteter , kalla gärna produkter på hemmaplan i "Skarpt läge "mot nya möjligheter, och samtidigt planera för att allt ska fungera här när vi nu inte är på plats i Sri Lanka för en tid är en hel del arbete. Kräver långt mer planering än inför vår initiala avfärd till Sri lanka.
Vi har inte varit lata under vår vistelse och det är många trådnystan som ska med hem, eller trådar som måste knytas fast för en tid,  men Som man bäddar får man ligga.

Man beskriver ofta Srilanka som,," A land like no other".
Kanske ska det låta" a land with opportunities like no other"? Det är vi ganska säkra på när vi vänt på en del stenar. Men det ska tilläggas att kulturella skillnader gör att inget kommer enkelt. Skillnader man måste lära sig ta el helt enkelt strunta i möjligheten
 
A land of opportunities.."like no other " 

Mässan, Stockholm Travelshow är på Djurgården vid Wasavarvet och pågår i 3 dagar. Vi har hyrt ett tält, 3x3 m, "prime spot", bredvid Srilankan airlines. Utomhus är en utmaning men den gillar vi,,
En av våra nya lokala partners, Penthouse Travels kommer med som medutställare. De har varit lokal aktör över 45 år inom resor på Srilanka och var bl.a. en av de första att kombinera resor till Sri Lanka ( då Ceylon) med destinationen Maldiverna. De har också mycket annat inom företaget ex inredning och hotellbyggnationer som vi på sikt kommer att dra nytta av, bl.a. för affärsresor. Märk de är också en mycket stor båtbyggare i Neil marin. Vi får från den sidan en ny fräsch 50 fots motorbåt som just byggs till verksamheten i höst för offshore turer, fö första på Srilanka som kan erbjuda den varianten. Inte vilka farvatten som helst med delfiner, blåvalar som sällskap några dagar,djur som faktiskt bor där. Kan bli häftigt i kombination med lite annat.

En av våra nya partners! 

Den nya båten som byggs just nu och som vi kommer sy in i våra resor! Känns verkligen kul och är mycket "i vår anda" 

Vi välkomnar dem varmt i nätverket.
Vi har även företaget Selyn med oss på mässan på så sätt att de "stylar" vår monter med textilier etc, tror det blir väldigt stilfullt. Vi spenderade några timmar i deras showroom i fredags och valde material mm. Själv är jag ju mer byggare än stylare med färger, så jag är enormt tacksam att vi får hjälp med det. Vår Karin på Selyn som redan varit på plats i över 2 månader nu hjälpte oss tillsammans med ryske kollegan Sergey. Hon  kan det där vår Karin, och det var ju också skälet  att vi valde just henne som intern/projektarbetare till Selyn.
Väverska hos Selyn!

Dessa härliga färger ska dekorera vår monter på mässan! 

Inför mässor måste också material fram till annonser ( tex en helsida i en bilaga till SvD är beställd, Restips som också blir mässtidning, helsida alltså ), brochyrer, erbjudanden mm. Helt enkelt väldigt mycket praktiskt och med deadlines, men å andra sidan, vi är inte oförberedda, och vi har mycket duktiga partners. All in, eller vad säger man? Och det får bli så bra vi kan helt enkelt, brukar räcka långt.

På mässan lanserar vi förutom ett antal nya resealternativ också en ny Webbportal, "www.Srilanka-portalen.se", ( A marketplace connecting Business & People). Ska berätta om den vid ett senare tillfälle när lite mer är klart,  men den skapar självklart en mängd arbete, nu och i framtiden , men också mängder av möjligheter för oss och våra partners. En ny plattform helt enkelt.
Vår nya marknadsplats .. Sri Lanka -portalen! Superspännande!

Och,,Det är nu mindre än 2 veckor till avfärd. Vi har fortfarande inte tröttnat på Mount Lavinia och vår lägenhet el våra rutiner. Men det ska bli otroligt skönt att komma hem och nedräkningen har börjat,,,
Fastän det just nu är 30+ dygnet runt och i vattnet längtar vi så efter en bastu, konstigt. Snacka om att vi kommer fälla skinn. Borta bra men hemma bäst, helt enkelt helbäst.
Vi längtar efter denna tunna!!!😀


 Vi hörs snart igen
 
 
 
 
Selyn - Sri Lanka-portalen - Sri lanka - Stockholm Travel show - förberedelser - resemässa - travelresearch