Vår jul i Sri Lanka...

God morgon!
Det är 3e dagen i rad vi har vaknat upp till sol och klarblå himmel :) vädret har verkligen vänt! Monsunen höll i sig lite längre än normalt så det känns välförtjänt. Det känns även bra eftersom vi för tillfället har mycket gäster i landet, och många som är på ingång. Även om vi inte kan styra över vädret så blir det vårt problem om våra gäster får två veckor med regn ;)
Trots att hela Colombo är dekorerad i värsta "New York style" med belysning överallt, renar och granar  i alla möjliga färger (bilder kommer) kan vi inte påstå att vi har några speciella julkänslor. Vi spenderade gårdagen på stranden några meter från lägenheten. Vi gynnade vår stammisrestaurang genom att äta julfrukosten där. Trots att vår beställning inte riktigt verkade gå in  ( den måste vairit väldigt komplicerad) var det en trevlig start på dagen. Sri Lankanernas public holiday "Poya" gjorde sig påmind då vi absolut inte kunde beställa någon öl. All alkoholservering är stängd denna dagen varje månad...jaha ja så det fick bli limejuice istället! ;) 
 
Eftermiddagen fortsatte på balkongen med pepparkakor och vintoddy! Atnagligen de enda "juliga" vi gjorde på hela dagen! Det enda vi rikigt saknar (förutom ost och riktiga mjölkprodukter) är vår yngsta medlem i familjen, Pelleplutt! Han kämpar på med universitet och tentor, vill man bli smart så måste man ju jobba för det. Vi räknar att få minstingen hit i vår :)  
 
 
 
Middagen blev en riktig hit med färsk tonfisk (1.3 kg) vitlöksräkor och cuttlefish! Till förätt mortlade vi den traditionella"Pol Sambol" en blandning av chili, kokos, lime och lök! 
 
 
Det blev den tidigaste julafton hitills :P men är man hårt arbetande så är man :) 
Vi har jobbat stenhårt de senaste veckorna vilket vi kommer berätta mer om framöver. Mycket står på agendan och mycket som måste planeras!
Vi kan i alla fall säga att Sri Lanka har allt och lite till " A land like no other" Alla bör besöka detta paradis nu!!
God jul och Gott nytt år till er alla från familjen Englund!!
 
 
 
3
Rene

God jul och lev er dröm👌🌟🌟🌟

Anonym

Härligt att få läsa....

Anonym

God helg till er alla! Från fam. Brandsjö

Svar: Sent svar! Tack! Hoppas ni hade det bra!
Vi mår toppen!!ses i sommar på Åland!!kram😎
Travelresearch