Lasses omstart...med livet som affärside

Hej från soliga Sri Lanka! :)

Så här började min resa till ett nytt liv...

Stora kursändringar i livet är sällan resultat av egna beslut. Här är orsaken varför jag ändrat livsstil och nu med familjen jobbar från en strand i SriLanka.

 Mina hårda år  och kursändring i livet resluterade i en löpsedel samt en artikel på förstasidan i Ålandstidningen. 

Under 25 år sprang jag på karriärstegen utan att titta bakåt, utan att smaka på framgången. Nya utmaningar med nya möjligheter, utan reflektioner. Stark och vältränad, hårdhudad med massor av entusiasm där det mesta var roligt. En ledare och idespruta. Ingenting var egentligen speciellt omöjligt (Citat finsk kollega), tills en dag inget var möjligt. Utbränd och slut som stjärna, där kroppen nästan helt slutat fungera, och det blev en ansträngning att ens minnas namn på de närmaste . Punkt.  Stjärnorna som jag trodde jag samlat i himlen slocknade plötsligt, borta, för alltid. Endast några få monument kvar över en dåres framfart. Och i den situationen finns ingen hjälp att få utom från en själv, ju högre chef, desto hårdare och längre fall utan skydd. Från trofé jägare och oumbärlig, till utköpt och bortglömd.
Att vara ”någon” blev till att vara ”ingen”.. Man förstår då rädslan som många har att bli pensionär. Nu var jag knappt 50.

För stunden blir det en personlig och total katastrof, i efterhand kanske det bästa som kunde ha hänt.  Jag hade överlevt dumheten och jag och familjen fick en ny möjlighet att starta om med utgångspunkt från våra liv och med dagen som det viktiga, inte morgondagen.

Likheten mellan karriäristen och alkoholisten är väl att båda måste falla långt ner och hårt innan problemen kan sorteras och hanteras och man börjar förstå. Så dumt, men kanske något av naturlag.

Här inleds vår historia med livet som affärside, som väver in vårt  familjeföretag, familjen, våra liv, våra kompetenser, ambitioner och möjligheter till något nytt med nya värden.
Förhoppningen är att kunna inspirera andra till förändring som känns bra i hjärtat, då är det bra.

 Resan började för 4 år sedan...vi bor nu i SriLanka för en tid, med bas i Mount Lavinia nära Colombo...mycket har hänt till idag (kommer att vävas in ) och mycket kommer att hända...

För mig var det första steget i det nya livet att tillåta mig markera mot det gamla, bryta sådant man egentligen gör för att andra tycker att man borde, karriär och position, vara duktig, vara viktig, fina bilen..så...

 
 

En symbolisk eldning av mina kostymer och jubla över nya möjligheter och rätten till livet. För de flesta skulle jag rekomendera att köpa kostymer istället för att bränna dem, men för mig var det ett mycket viktigt steg..

POOFH...nya tider!...Fortsättning följer...


 
1
Barbro Jihde

Vad underbart för er att ni var modiga tillsammans och tog detta steg som säkert var en naturlig konsekvens av det tidigare livet. Kram till er alla