Lasses omstart...med livet som affärside

Hej från soliga Sri Lanka! :)

Så här började min resa till ett nytt liv...

Stora kursändringar i livet är sällan resultat av egna beslut. Här är orsaken varför jag ändrat livsstil och nu med familjen jobbar från en strand i SriLanka.

 Mina hårda år  och kursändring i livet resluterade i en löpsedel samt en artikel på förstasidan i Ålandstidningen. 

Under 25 år sprang jag på karriärstegen utan att titta bakåt, utan att smaka på framgången. Nya utmaningar med nya möjligheter, utan reflektioner. Stark och vältränad, hårdhudad med massor av entusiasm där det mesta var roligt. En ledare och idespruta. Ingenting var egentligen speciellt omöjligt (Citat finsk kollega), tills en dag inget var möjligt. Utbränd och slut som stjärna, där kroppen nästan helt slutat fungera, och det blev en ansträngning att ens minnas namn på de närmaste . Punkt.  Stjärnorna som jag trodde jag samlat i himlen slocknade plötsligt, borta, för alltid. Endast några få monument kvar över en dåres framfart. Och i den situationen finns ingen hjälp att få utom från en själv, ju högre chef, desto hårdare och längre fall utan skydd. Från trofé jägare och oumbärlig, till utköpt och bortglömd.
Att vara ”någon” blev till att vara ”ingen”.. Man förstår då rädslan som många har att bli pensionär. Nu var jag knappt 50.

För stunden blir det en personlig och total katastrof, i efterhand kanske det bästa som kunde ha hänt.  Jag hade överlevt dumheten och jag och familjen fick en ny möjlighet att starta om med utgångspunkt från våra liv och med dagen som det viktiga, inte morgondagen.

Likheten mellan karriäristen och alkoholisten är väl att båda måste falla långt ner och hårt innan problemen kan sorteras och hanteras och man börjar förstå. Så dumt, men kanske något av naturlag.

Här inleds vår historia med livet som affärside, som väver in vårt  familjeföretag, familjen, våra liv, våra kompetenser, ambitioner och möjligheter till något nytt med nya värden.
Förhoppningen är att kunna inspirera andra till förändring som känns bra i hjärtat, då är det bra.

 Resan började för 4 år sedan...vi bor nu i SriLanka för en tid, med bas i Mount Lavinia nära Colombo...mycket har hänt till idag (kommer att vävas in ) och mycket kommer att hända...

För mig var det första steget i det nya livet att tillåta mig markera mot det gamla, bryta sådant man egentligen gör för att andra tycker att man borde, karriär och position, vara duktig, vara viktig, fina bilen..så...

 
 

En symbolisk eldning av mina kostymer och jubla över nya möjligheter och rätten till livet. För de flesta skulle jag rekomendera att köpa kostymer istället för att bränna dem, men för mig var det ett mycket viktigt steg..

POOFH...nya tider!...Fortsättning följer...


 
1

Fisketur och uppgyggnad av "Colombopaket"

God eftermiddag :)
Det blev en mycket tidig start på dagen då vi alla beslutat oss för att undersöka fisket från Mount Lavinia beach. En strand som har en otrolig potential med sin närhet till Colombo med dess utbud av barer, restauranger, shopping och nattliv.
Vi hade dagen innan sett till att fiskarna hade den utrstning som krävdes vilket resulterade i nya drag och GPS från sent 80-tal ;)  Vädret visade sig från sin allra bästa sida med klarblå himmel och sol, båtturen var helt fantastisk och det var häftigt att se Colombo från havssidan. 
 Soluppgång över vårt Colombo!
Fiskarna kämpade i flera timmar utan riktig framgång med fisket. Lite synd, men vi ska ut igen nästa vecka och pröva lite ny teknik.
Denna gång prövade vi trolling och det förutsätter naturligtvis att man hittar reven och att man har rätt utrustning. Vi tror att detta har bra potential, men det krävs lite finslipning med de lokala fiskarna. Det finns nästan inga turister här så vi måste hjälpa dom att anpassa denna aktivitet efter vad vi vill uppleva. 
 
In Action! Work in progress! Film+foto
 
Kvällen avslutades med middag och lite drinkar i Colombo på  en av favoritrestaurangerna Sugar Bistro :) En kanonrestaurang med gott vin och tapas! Colombo är en stad som har ett väldigt bra utbud av restauranger och barer, det gäller bara att veta var man kan hitta dem ;)
Bästa smoothieni stan på Coco Veranda
I väntan på middagen :) 
Julpynt på Cinnamon Grand!
 
Colombo - Resor - Sri Lanka - fiske - nattliv - strand
1

Vår jul i Sri Lanka...

God morgon!
Det är 3e dagen i rad vi har vaknat upp till sol och klarblå himmel :) vädret har verkligen vänt! Monsunen höll i sig lite längre än normalt så det känns välförtjänt. Det känns även bra eftersom vi för tillfället har mycket gäster i landet, och många som är på ingång. Även om vi inte kan styra över vädret så blir det vårt problem om våra gäster får två veckor med regn ;)
Trots att hela Colombo är dekorerad i värsta "New York style" med belysning överallt, renar och granar  i alla möjliga färger (bilder kommer) kan vi inte påstå att vi har några speciella julkänslor. Vi spenderade gårdagen på stranden några meter från lägenheten. Vi gynnade vår stammisrestaurang genom att äta julfrukosten där. Trots att vår beställning inte riktigt verkade gå in  ( den måste vairit väldigt komplicerad) var det en trevlig start på dagen. Sri Lankanernas public holiday "Poya" gjorde sig påmind då vi absolut inte kunde beställa någon öl. All alkoholservering är stängd denna dagen varje månad...jaha ja så det fick bli limejuice istället! ;) 
 
Eftermiddagen fortsatte på balkongen med pepparkakor och vintoddy! Atnagligen de enda "juliga" vi gjorde på hela dagen! Det enda vi rikigt saknar (förutom ost och riktiga mjölkprodukter) är vår yngsta medlem i familjen, Pelleplutt! Han kämpar på med universitet och tentor, vill man bli smart så måste man ju jobba för det. Vi räknar att få minstingen hit i vår :)  
 
 
 
Middagen blev en riktig hit med färsk tonfisk (1.3 kg) vitlöksräkor och cuttlefish! Till förätt mortlade vi den traditionella"Pol Sambol" en blandning av chili, kokos, lime och lök! 
 
 
Det blev den tidigaste julafton hitills :P men är man hårt arbetande så är man :) 
Vi har jobbat stenhårt de senaste veckorna vilket vi kommer berätta mer om framöver. Mycket står på agendan och mycket som måste planeras!
Vi kan i alla fall säga att Sri Lanka har allt och lite till " A land like no other" Alla bör besöka detta paradis nu!!
God jul och Gott nytt år till er alla från familjen Englund!!
 
 
 
3